Videoiden lataaminen

Videoiden lataaminen YouTubeen on helppoa. Alla olevien ohjeiden avulla voit ladata videoita tietokoneelta tai mobiililaitteelta.

Uuden videon lataaminen YouTube Studion betaversiossa

Valitse ladattava videotiedosto ja määritä sen tiedot ja asetukset näiden ohjeiden mukaan. Jos suljet lataustyökalun ennen asetusten määrittämistä loppuun, video tallennetaan luonnoksena Videot-sivulle.

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lataa .
  3. Valitse Lataa video (beta).
  4. Valitse tiedosto, jonka haluat ladata.

Vaihe 1: Lisää perustiedot

Kun olet valinnut ladattavan videon, lisää tarvittavat tiedot Perustiedot-välilehdelle. Nämä tiedot vaaditaan, jotta videon voi ladata. Jos et lisää tietoja, lataus tallennetaan luonnoksena Videot-sivulle.
  • Nimi: Videon nimi
  • Kuvaus: Videon alla näkyvät tiedot
  • Pikkukuva: Kuva, jonka katsojat näkevät ennen videon klikkaamista

Vaihe 2: Valitse lisäasetukset

Valitse Seuraava ja määritä lisäasetukset.
Huom. Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä, jos videon käsittely on kesken. Silloin voit ladata videon piilotettuna ja lisätä puuttuvat ominaisuudet käsittelyn jälkeen. Katso, miten voit muuttaa videon yksityisyysasetusta lataamisen jälkeen.
  • Soittolistat: Lisää video olemassa olevaan tai uuteen soittolistaan.
  • Päätösruutu: Lisää videon loppuun visuaalisia elementtejä (siirtyy lataustyökalun ulkopuolelle).
  • Kortit: Lisää videoon interaktiivista sisältöä (siirtyy lataustyökalun ulkopuolelle).
  • Tekstitykset: Lataa tekstitystiedostoja.
  • Videon kieli: Ilmoita videon alkuperäinen kieli.
  • Tagit: Lisää kuvaavia avainsanoja hakuvirheiden korjaamiseksi.
  • Luokka: Valitse videon luokka, esimerkiksi koulutus tai komedia.
  • Videon sijainti: Lisää sijainti, jossa video on kuvattu.
  • Kuvauspäivä: Lisää päivämäärä, jolloin video on kuvattu.
  • Käyttölupa ja oikeuksien omistajuus: Valitse normaali tekijänoikeuden käyttölupa tai Creative Commons ‑käyttölupa.
  • Kommentit ja arviot: Valitse, voivatko katsojat kommentoida videota ja näytetäänkö videon tykkäysten ja ei-tykkäysten määrä julkisesti.
  • Lisäasetukset:
    • Ikärajoitus: Aseta ikärajoitus videolle, jos se ei sovi kaikille katsojille.
    • Upottaminen: Määritä, voiko videon upottaa muihin sivustoihin.
    • Ilmoitukset: Valitse, lähetetäänkö videosta ilmoitus tilaajille.
    • Maksettu mainossisältö: Kerro katsojille ja YouTubelle, jos videolla on maksullista mainossisältöä.

Vaihe 3: Esikatsele ja julkaise video

1. Valitse Esikatsele ja julkaise ‑välilehti.
  2. Valitse videon yksityisyysasetus. Video kannattaa usein aluksi julkaista piilotettuna – näin voit varmistaa, että videon käsittely on valmis ennen sen näyttämistä yleisölle.
  3. Esikatsele muutokset ja varmista, että ovat YouTuben käytäntöjen mukaisia. Julkaise sitten video.

Jos lataat videon julkisena, voit samalla määrittää sen ensiesityksen. Piilotetuille ja yksityisille videoille voi määrittää ensiesityksen niiden lataamisen jälkeen.

Uuden videon lataaminen Creator Studiossa

Videon lataaminen Creator Studion perinteisessä versiossa

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa sivun yläreunasta Lataa .
  3. Valitse Lataa video.
  4. Ennen lataamisen aloittamista voit määrittää videon tietosuoja-asetukset.
  5. Valitse tietokoneestasi video, jonka haluat ladata. Voit myös tuoda videon Google Kuvista.
  6. Latauksen aikana voit määrittää videon perustiedot ja lisäasetukset ja ilmoitetaanko tilaajille uudesta latauksesta. Jos poistat ilmoituksen käytöstä, tilaajille ei kerrota latauksesta. Kumppanit voivat muuttaa myös kaupallistamisasetuksiaan. Videon nimi voi olla enintään 100 merkkiä ja kuvaus enintään 5 000 merkkiä pitkä.
  7. Voit ladata videon YouTubeen julkisena videona valitsemalla Julkaise. Jos valitset tietosuoja-asetukseksi Yksityinen tai Piilotettu, viimeistele videon lataaminen valitsemalla Valmis. Voit myös jakaa videon yksityisesti valitsemalla Jaa.
  8. Videosi ei näy muille käyttäjille, ennen kuin klikkaat Julkaise-painiketta. Halutessasi voit julkaista videon myöhemmin videonhallintaohjelmassa.

Videon lataamisen perusteet

Videoita voi julkaista millä tahansa kuvasuhteella

Kun julkaiset videon, YouTube muuttaa soitinta automaattisesti videon koon mukaiseksi.
  1. Älä lisää videon reunoihin mustia palkkeja, koska tällöin YouTube ei voi näyttää videota parhaalla mahdollisella tavalla.
  2. Seuraa videon julkaisemisen vaiheita.

Kun julkaiset videon, YouTube määrittää sisällön parhaan näyttötavan. Olipa video pysty- tai vaakasuunnassa kuvattu tai neliönmuotoinen, se mahtuu näyttöön.

Seuraa edellä olevia vaiheita, jotta videon katselukokemus on mahdollisimman hyvä kaikilla laitteilla. Soitin säätää videon automaattisesti YouTuben mobiilisovelluksessa ja työpöytäversiossa.

Julkaisupäivä katselusivulla

Kun teet YouTube-videosta julkisen, katselusivulla näkyvä julkaisupäivämäärä perustuu Tyynenmeren normaaliaikaan (PST). Jos haluat videolle tietyn julkaisupäivän, varmista, että lataat tai ajastat videon julkaisun oikeana päivänä Tyynenmeren normaaliajan perusteella.
Katselusivun julkaisupäivä voi erota videonhallintaohjelmassa näkyvästä julkaisupäivästä seuraavissa tilanteissa:
  • Olet ladannut julkisen videon aikavyöhykkeellä, joka on edellä Tyynenmeren normaaliaikaa.
  • Olet ajastanut yksityiselle videolle myöhemmän julkaisuajan aikavyöhykkeellä, joka on edellä Tyynenmeren normaaliaikaa.

Videolaadut ja niiden käsittely

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi pienellä resoluutiolla latauksen nopeuttamiseksi. Kun lataus on valmis, videota voi katsella pienellä resoluutiolla useilla eri laitteilla.
Suurten resoluutioiden (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä suuren resoluution vaihtoehdot voivat puuttua videosta useita tunteja latauksen jälkeen. Kun suuren resoluution käsittely on valmis, videota voi katsoa myös korkeampilaatuisena. Katso lisätietoja videon käsittelystä latauksen jälkeen.