Ladda upp videor

Du kan ladda upp videor på YouTube i några få enkla steg. Följ anvisningarna nedan och ladda upp videor från datorn eller en mobil enhet.

Ladda upp videor

Ladda upp videor med YouTube-appen för iOS genom att spela in en ny video eller välja en befintlig:

1. Logga in på din kanal i YouTube-appen.
  2. Tryck på kameran  längst upp i appen.
  3. Spela in  en ny video eller välj en befintlig video från ditt galleri.
  4. (Valfritt) Använd förbättringar:
    • Trimma videon genom att dra i kanterna på den ljusblå rutan nedanför videon.
    • Lägg till ett filter i videon.
  5. Välj Nästa.
  6. Lägg till videoinformation.
  7. Välj Ja, den är anpassad för barn eller Nej, den är inte anpassad för barn för att ange din målgrupp. Om du inte är säker kan du läsa den här artikeln i hjälpcentret.
  8. Tryck på Ladda upp för att publicera din video.

Ibland börjar vi ladda upp din video medan du spelar in videon. Vi publicerar aldrig en video utan ditt medgivande.

Visa ett exempel

Titta på följande video om du vill se en demo av hur du laddar upp videor på en iPhone eller iPad.

Upload to YouTube using your iPhone or iPad

Mer om hur du laddar upp videor

Antalet videor du kan ladda upp per dag

Det finns en gräns för hur många videor du kan ladda upp på en kanal varje dag. Om felmeddelandet ”Daglig uppladdningsgräns uppnådd” visas när du försöker ladda upp en video kan du försöka igen om 24 timmar.

Gränserna kan variera efter region eller kanalhistorik. Upphovsrättsvarningar påverkar inte hur mycket du kan ladda upp, men det gör varningar om brott mot communityns riktlinjer.

Avsnittet Medverkar i den här videon

Om en kreatör som många söker på är med i videon kan tittare se en länk till kreatörens kanal på visningssidan, med alternativet att börja prenumerera. Det här gör det enklare för tittarna att upptäcka nya kreatörer och börja prenumerera på deras kanaler.

En del kreatörer som har många sökningar på YouTube taggas automatiskt. Kreatörer kan inte taggas manuellt.

Så här tar du bort en tagg

Om du har skapat en video kan du trycka på den medverkande kreatörens namn och välja att ta bort kreatören från videon.

Om du är taggad i en video kan du trycka på ditt namn på visningssidan och välja att ta bort dig själv från videon eller från alla videor du är taggad i på kanalen.

Uppladdning via mobilnätverk eller Wi-Fi

Du kan ändra anslutningstypen för videouppladdningar.

1. Tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Inställningar.
  3. I uppladdningsrutan kan du aktivera och inaktivera Ladda bara upp via Wi-Fi.

Lär dig skillnaden mellan att ladda upp och publicera

När du laddar upp en video importeras videofilen i YouTube.
När du publicerar en video blir den tillgänglig för alla som har tillgång att se den.
Publicera vertikala videor
När du publicerar videon bestämmer YouTube det bästa sättet att visa innehållet. Lägg inte till svarta kanter i vertikala videor. Videon tar upp hela skärmen, oavsett om den är vertikal, kvadratisk eller horisontell.