Producten koppelen: YouTube-kanalen of -video's koppelen aan Google Ads-accounts

Als u een YouTube-kanaal aan een Google Ads-account koppelt, kan het gekoppelde Google Ads-account advertenties tonen op basis van interacties met de video's van uw kanaal. Er kunnen rechten worden verleend aan het gekoppelde Google Ads-account voor toegang tot de organische weergavestatistieken van videoadvertenties, voor de weergave van advertenties aan mensen die uw kanaal bezoeken en gebruiken, en om inzicht te krijgen in de manier waarop mensen interactie met uw kanaal hebben nadat ze uw advertenties hebben bekeken.

Als u een YouTube-video die wordt gehost op het YouTube-kanaal van iemand anders, koppelt aan een Google Ads-account, heeft het account toegang tot inzichten in de prestaties van de video, zoals het aantal organische weergaven. Gebruik deze functie wanneer u samenwerkt met YouTube-creators en een video van hun kanaal koppelt.

Let op: De functie om een Google Ads-account te koppelen aan een YouTube-video wordt geleidelijk uitgerold en is misschien nog niet voor alle Google Ads-accounts beschikbaar.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Google Ads-account koppelt aan en ontkoppelt van een YouTube-kanaal of YouTube-video.

Let op: YouTube heeft onlangs een functie gelanceerd waarmee een YouTube-kanaal kan bepalen of een Google Ads-account de video's die op dat kanaal worden gehost, als advertenties mag gebruiken. Gekoppelde Google Ads-accounts kunnen advertenties tonen met video's van een kanaal als die optie aanstaat voor het kanaal.

Voordat u begint

Als u een YouTube-kanaal of -video aan uw Google Ads-account wilt koppelen, kan dit alleen als uw Google Ads-account beheerderstoegang heeft. In Google Ads kunt u op de pagina Toegang tot accounts uw toegangsniveau controleren of nagaan wie er beheerderstoegang tot uw account heeft. Meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account

Als u linkt naar een YouTube-kanaal of een YouTube-video die door iemand anders wordt beheerd, raden we u aan om contact op te nemen met de kanaaleigenaar voordat u het koppelingsverzoek stuurt om er zeker van te zijn dat het wordt geaccepteerd.

Voordelen

Als u uw Google Ads-account koppelt aan een YouTube-kanaal of een YouTube-video, kunt u gebruikmaken van de volgende functies.

Een YouTube-kanaal aan een Google Ads-account koppelen

Als u een YouTube-kanaal aan een Google Ads-account koppelt, kan de eigenaar van het YouTube-kanaal ervoor kiezen om de volgende functies beschikbaar te maken voor het gekoppelde Google Ads-account:

• Aantal weergaven: bekijk organische (niet-betaalde) statistieken voor uw video's.

• Gegevenssegmenten: maak gegevenssegmenten (voorheen bekend als remarketinglijsten) op basis van eerdere interacties van kijkers op gekoppelde kanalen.
  • Engagement: vanuit gekoppelde kanalen kunt u statistieken over alle acties van videoadvertenties bekijken en engagements (bijvoorbeeld abonnementen) op het kanaal gebruiken als conversieacties in Google Ads.

U kunt maximaal 10.000 YouTube-kanalen koppelen aan één Google Ads-account en maximaal 300 Google Ads-accounts koppelen aan één YouTube-kanaal.

Houd rekening met het volgende:

• Als u accounts koppelt, krijgt de eigenaar van het YouTube-kanaal geen controle over het Google Ads-account. Ook kan de adverteerder bij een gekoppeld account geen video's van het gekoppelde YouTube-kanaal toevoegen, verwijderen of aanpassen. U kunt de content op uw YouTube-kanaal nu zo beperken dat deze alleen kan worden gebruikt in gekoppelde Google Ads-accounts. Meer informatie over deze functie vindt u in het onderstaande gedeelte.
  • Als uw Google Ads-account wordt beheerd via een manageraccount, krijgt het Google Ads-manageraccount door koppeling van het YouTube-kanaal toegang tot de statistieken van dat kanaal. Als u in uw Google Ads-account de optie om gegevenssegmenten te delen heeft aangezet, kan het manageraccount gegevenssegmenten delen met andere beheerde accounts.
  • Als gepersonaliseerde advertenties zijn uitgezet op een YouTube-kanaal, zijn er geen actierapporten en gegevenssegmenten beschikbaar voor video's die worden gehost op het YouTube-kanaal.

Een YouTube-video aan een Google Ads-account koppelen

Koppel een video van een YouTube-creator om te ontdekken hoe mensen reageren op content die u sponsort of waarin uw merk organisch wordt genoemd. Als u een YouTube-video aan een Google Ads-account koppelt, stelt de eigenaar van het YouTube-kanaal de volgende functies beschikbaar voor het gekoppelde Google Ads-account:

• Aantal weergaven: bekijk organische (niet-betaalde) statistieken voor de video.

Houd rekening met het volgende:

• Als u accounts koppelt, krijgt de eigenaar van het YouTube-kanaal geen controle over het Google Ads-account. Ook is het zo dat de adverteerder bij een gekoppeld account de gekoppelde video's op het YouTube-kanaal niet kan verwijderen of aanpassen. U kunt de content op uw YouTube-kanaal nu zo beperken dat deze alleen kan worden gebruikt in gekoppelde Google Ads-accounts. Meer informatie over deze functie vindt u in het onderstaande gedeelte.

• Als u YouTube-video's koppelt, betekent dit niet dat deze video's exclusief beschikbaar zijn voor de gekoppelde Google Ads-accounts. Een YouTube-video kan aan meerdere Google Ads-accounts worden gekoppeld, waaronder accounts die eigendom zijn van een andere adverteerder.

Alleen gekoppelde Google Ads-accounts toestaan video's als advertenties te gebruiken

Deze instelling is beschikbaar voor kanalen in het YouTube-partnerprogramma. Met deze functie kunt u voorkomen dat niet-gekoppelde Google Ads-accounts kanaalvideo's als advertenties gebruiken.

U vindt deze functie in Studio onder Instellingen > Kanaal > Geavanceerde instellingen.

Als u advertenties wilt tonen met de content van uw kanaal, zorg er dan voor dat uw kanaal of een specifieke video aan het Google Ads-account is gekoppeld.

• Waarschuwing: Als videoadvertentiebeheer aanstaat, worden advertenties uit het niet-gekoppelde Google Ads-account niet meer getoond.

Instructies

Google Ads-accounts koppelen of ontkoppelen in YouTube (aanbevolen aanpak)

Een Google Ads-account koppelen aan een YouTube-kanaal

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Instellingen en vervolgens op Kanaal.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerde instellingen.
  4. Klik op Account koppelen.
  5. Geef een naam op voor de koppeling en een klant-ID voor Google Ads en kies welke rechten u wilt verlenen.
  6. Klik op Klaar.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Nadat de eigenaar van het Google Ads-account uw verzoek heeft goedgekeurd, wordt uw YouTube-kanaal gekoppeld aan dat Google Ads-account.

Een Google Ads-account ontkoppelen van een YouTube-kanaal

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Instellingen en vervolgens op Kanaal.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerde instellingen.
  4. Klik op Ontkoppelen naast het account dat u wilt ontkoppelen.
  5. Klik in het venster op Ontkoppelen.
  6. Klik op Opslaan.
Let op: Het is nog niet mogelijk om een YouTube-video vanuit YouTube Studio te koppelen aan een Google Ads-account.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

YouTube-kanalen koppelen of ontkoppelen in Google Ads

Als u een YouTube-kanaal aan uw Google Ads-account wilt koppelen, is het vereist dat uw Google Ads-account beheerderstoegang heeft. Als uw Google Ads-account geen beheerderstoegang heeft, kunt u het YouTube-kanaal niet koppelen. In Google Ads kunt u op de pagina Toegang tot accounts uw toegangsniveau controleren of controleren wie beheerderstoegang tot uw account heeft. Meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account

Een YouTube-kanaal aan een Google Ads-account koppelen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.
  3. Klik op Product koppelen.
  4. Zoek naar YouTube.
  5. Een kanaal toevoegen
    • 1e kanaal: klik op Kanaal toevoegen.
    • Extra kanalen: klik op de plusknop .
    • Selecteer Kanaal koppelen.
  6. Zoek in het dialoogvenster Een YouTube-kanaal koppelen naar een kanaal of geef de URL van een kanaal op en klik op Volgende.
    Als het YouTube-kanaal van u is en dezelfde e-mailinloggegevens heeft als het Google Ads-account, logt u in op het YouTube-kanaal op een ander tabblad zodat u daar als eigenaar kunt worden geïdentificeerd.
  7. Voer een van de volgende acties uit:
    1. Als u op basis van het gebruikte e-mailadres bent geïdentificeerd als de kanaaleigenaar, wordt u gevraagd een koppelingsnaam toe te voegen en te bepalen welke gegevens van het YouTube-kanaal mogen worden gedeeld met het Google Ads-account.
      1. Klik op Volgende om door te gaan naar het overzichtsscherm.
      2. Klik op Koppelen om het YouTube-kanaal aan het Google Ads-account te koppelen. De koppeling wordt automatisch tot stand gebracht.
      3. U komt op een bevestigingsscherm. Klik op Klaar om het dialoogvenster te sluiten en terug te gaan naar de overzichtspagina.
    2. Als het YouTube-kanaal niet van u is, wordt u gevraagd het e-mailadres van de kanaaleigenaar op te geven:
      1. Geef het e-mailadres van de kanaaleigenaar op.
      2. Klik op Volgende om een overzicht van het koppelingsverzoek door te nemen.
      3. Klik op Koppelen om het koppelingsverzoek te sturen. Nadat de eigenaar van het YouTube-kanaal uw verzoek heeft goedgekeurd, wordt het kanaal gekoppeld aan uw Google Ads-account.

Een YouTube-kanaal ontkoppelen van een Google Ads-account

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.
  3. Zoek YouTube en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het kanaal onder Gekoppeld en klik op Ontkoppelen in de kolom Acties.

Een koppelingsverzoek annuleren dat u heeft verstuurd

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.
  3. Zoek YouTube en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het kanaal onder Verzonden en klik op Verzoek annuleren in de kolom Acties.

Een binnengekomen koppelingsverzoek accepteren

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.
  3. Zoek YouTube en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het kanaal onder Ontvangen en klik op Verzoek bekijken in de kolom Acties.
  5. Klik op Goedkeuren om de koppeling goed te keuren.
    1. Als u de koppeling wilt afwijzen, klikt u op Afwijzen.

YouTube-video's koppelen of ontkoppelen in Google Ads

Als u een YouTube-video aan een Google Ads-account wilt koppelen, raden we u aan contact op te nemen met de eigenaar van het YouTube-kanaal voordat u het koppelingsverzoek stuurt. Gebruik deze functie als het YouTube-kanaal waarop de video wordt gehost van iemand anders is. Ga naar het gedeelte Voordelen voor meer informatie over de verschillen tussen het koppelen van een YouTube-kanaal en een YouTube-video.

Een YouTube-video aan een Google Ads-account koppelen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.
  3. Ga naar YouTube.
  4. Een video toevoegen:
    1. Klik op de plusknop .
    2. Selecteer Video koppelen.
  5. Zoek in het dialoogvenster Een YouTube-video koppelen naar een video of geef de URL van een video op.
  6. Voer het e-mailadres van de kanaaleigenaar in. Het koppelingsverzoek wordt naar het e-mailadres in dit veld gestuurd.
  7. Klik op Sturen om het koppelingsverzoek te sturen. Als het verzoek is gestuurd, verschijnt er een overzichtsscherm. Klik op Klaar om terug te gaan naar de pagina Gekoppelde accounts.
  8. Het koppelingsverzoek wordt vermeld onder Verzonden totdat het is geaccepteerd.
Let op: De eigenaar van het YouTube-kanaal krijgt een e-mailmelding met het verzoek om de video te koppelen aan een Google Ads-account. De e-mail wordt verstuurd met Google Ads als de afzender. De eigenaar van het YouTube-kanaal kan het koppelingsverzoek zo accepteren:
  1. Op Verzoek beoordelen klikken in de e-mailmelding
  2. Naar YouTube Studio gaan
  3. Op Koppelen klikken om het koppelingsverzoek te accepteren

Een YouTube-video ontkoppelen van een Google Ads-account

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.
  3. Ga naar YouTube en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek de video en klik in de kolom Actie op Ontkoppelen.

Een koppelingsverzoek annuleren dat u heeft verstuurd

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.
  3. Ga naar YouTube en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek de video onder Verzonden en klik op Verzoek intrekken.

Let op: Het is nog niet mogelijk om een YouTube-video vanuit YouTube Studio te koppelen aan een Google Ads-account.

Gerelateerde links

Gerelateerde links voor YouTube- en videoadvertenties

Over producten koppelen

Google-producten

Google Partners