Produkttilknytning: Tilknyt YouTube-kanaler eller -videoer og Google Ads-konti

Hvis du tilknytter en YouTube-kanal til en Google Ads-konto, får den tilknyttede Google Ads-konto mulighed for at vise annoncer baseret på interaktioner med din kanals videoer. Den tilknyttede Google Ads-konto kan tildeles adgang til metrics for organisk visning af videoannoncer samt mulighed for at vise annoncer for personer, der besøger og interagerer med din kanal, og få indsigt i, hvordan folk interagerer med din kanal, når de har set dine annoncer.

Hvis du knytter en YouTube-video, der hostes på en andens YouTube-kanal, til en Google Ads-konto, får du mulighed for at få indsigt i effektiviteten af en Google Ads-video, f.eks. antal organiske visninger. Brug denne funktion, når du samarbejder med en youtuber og tilknytter en video fra vedkommendes kanal.

Bemærk! Funktionen til at knytte en Google Ads-konto til en YouTube-video er ved at blive udrullet og er muligvis ikke tilgængelig for alle Google Ads-konti.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du knytter din Google Ads-konto til en YouTube-kanal eller en YouTube-video, og hvordan du fjerner tilknytningen.

Bemærk! YouTube har for nylig udgivet en funktion, der giver en YouTube-kanal mulighed for at styre, om en Google Ads-konto må bruge videoer, der hostes på den pågældende kanal, som annoncer. Tilknyttede Google Ads-konti kan køre annoncer ved hjælp af videoer fra en kanal, hvis kanalen har aktiveret dette styringselement.

Før du begynder

Hvis du vil knytte en YouTube-kanal eller -video til din Google Ads-konto, skal din Google Ads-konto have administratoradgang, ellers kan du ikke tilknytte den. På siden "Kontoadgang" i Google Ads kan du tjekke dit adgangsniveau og se, hvem der har administratoradgang til din konto. Få flere oplysninger om adgangsniveauer på din Google Ads-konto.

Hvis du tilknytter en YouTube-kanal eller en YouTube-video, der administreres af en anden, anbefales det desuden, at du kontakter kanalejeren, før du sender tilknytningsanmodningen, for at sikre, at den accepteres.

Fordele

Når du knytter din Google Ads-konto til en YouTube-kanal eller en YouTube-video, får du adgang til følgende funktioner.

Knyt en YouTube-kanal til en Google Ads-konto

Når du knytter en YouTube-kanal til en Google Ads-konto, kan ejeren af YouTube-kanalen vælge at gøre følgende funktioner tilgængelige for din tilknyttede Google Ads-konto:

• Antal visninger: Se organiske (ikke-betalte) metrics for dine videoer.

• Datasegmenter: Opret datasegmenter (som tidligere blev betegnet "remarketinglister") ud fra seernes tidligere interaktioner på tilknyttede kanaler.
  • Engagement: Fra tilknyttede kanaler kan du se metrics for opnåede handlinger fra videoannoncer og bruge engagementer (f.eks. abonnementer) på kanalen som konverteringshandlinger i Google Ads.

Du kan knytte op til 10.000 YouTube-kanaler til én Google Ads-konto, og du kan knytte op til 300 Google Ads-konti til én YouTube-kanal.

Vær opmærksom på følgende:

• Tilknytning af konti giver ikke ejeren af YouTube-kanalen kontrol over Google Ads-kontoen. Tilknytning af konti giver heller ikke annoncøren mulighed for at tilføje, slette eller ændre videoer på den tilknyttede YouTube-kanal. Du kan nu begrænse indholdet på din YouTube-kanal til kun at blive brugt på tilknyttede Google Ads-konti. Du kan få flere oplysninger om denne funktion i sektionen nedenfor.
  • Hvis din Google Ads-konto administreres via en managerkonto, medfører tilknytningen af din YouTube-kanal, at Google Ads-managerkontoen kan få adgang til metrics fra din YouTube-kanal. Hvis du har aktiveret deling af datasegmenter på din Google Ads-konto, kan en managerkonto dele datasegmenter med andre managerstyrede konti.
  • Hvis personligt tilpassede annoncer er slået fra på en YouTube-kanal, er rapporter over opnåede handlinger og datasegmenter ikke tilgængelige for videoer, der hostes på YouTube-kanalen.

Knyt en YouTube-video til en Google Ads-konto

Tilknyt en video, der er lavet af en youtuber, for at finde ud af, hvordan folk interagerer med indhold, du enten har sponsoreret, eller som omtaler dit brand organisk. Når du knytter en YouTube-video til en Google Ads-konto, gør YouTube-kanalejeren følgende funktioner tilgængelige på din tilknyttede Google Ads-konto:

• Antal visninger: Se organiske (ikke-betalte) metrics for videoen

Vær opmærksom på følgende:

• Tilknytning af konti giver ikke ejeren af YouTube-kanalen kontrol over Google Ads-kontoen. Tilknytning af konti giver heller ikke annoncøren mulighed for at slette eller ændre de tilknyttede videoer på YouTube-kanalen. Du kan nu begrænse indholdet på din YouTube-kanal til kun at blive brugt på tilknyttede Google Ads-konti. Du kan få flere oplysninger om denne funktion i sektionen nedenfor.

• Tilknytning af YouTube-videoer betyder ikke, at disse videoer kun er tilgængelige på de tilknyttede Google Ads-konti. En YouTube-video kan knyttes til flere Google Ads-konti, herunder konti, der ejes af en anden annoncør.

Tillad kun tilknyttede Google Ads-konti at bruge videoer som annoncer

Denne indstilling er tilgængelig for kanaler i YouTubes partnerprogram. Med denne funktion kan du forhindre, at Google Ads-konti, der ikke er tilknyttet, bruger kanalvideoer som annoncer.

Du kan få adgang til denne funktion i Studio under Indstillinger > Kanal > Avancerede indstillinger.

Hvis du vil køre annoncer med dit kanalindhold, skal du sørge for, at din kanal eller en bestemt video er knyttet til Google Ads-kontoen.

• Advarsel! Når styring af videoannoncer er aktiveret, kører annoncer fra den Google Ads-konto, som ikke er tilknyttet, ikke længere.

Vejledning

Tilknyt eller fjern tilknytning til Google Ads-konti på YouTube (anbefales)

Tilknyt en Google Ads-konto til en YouTube-kanal

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indstillinger og derefter på Kanal.
  3. Klik på fanen Avancerede indstillinger.
  4. Klik på Tilknyt konto.
  5. Angiv et navn for linket, et kunde-id for Google Ads og vælg, hvilke tilladelser der skal gives.
  6. Klik på Udfør.
  7. Klik på Gem.
  8. Når ejeren af Google Ads-kontoen godkender din anmodning, bliver din YouTube-kanal tilknyttet Google Ads-kontoen.

Fjern tilknytning til en Google Ads-konto fra en YouTube-kanal

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indstillinger og derefter på Kanal.
  3. Klik på fanen Avancerede indstillinger.
  4. Klik på Fjern tilknytning ud for den konto, du vil fjerne tilknytningen til.
  5. Klik på Fjern tilknytning i vinduet.
  6. Klik på Gem.
Bemærk! Du kan ikke knytte en YouTube-video til en Google Ads-konto fra YouTube Studio endnu.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Tilknyt eller fjern tilknytningen til YouTube-kanaler i Google Ads

Hvis du vil knytte en YouTube-kanal til din Google Ads-konto, skal du have administratoradgang til din Google Ads-konto. Hvis du ikke har administratoradgang til din Google Ads-konto, kan den ikke linkes til YouTube-kanalen. På siden "Kontoadgang" i Google Ads kan du tjekke dit adgangsniveau og se, hvem der har administratoradgang til din konto. Få flere oplysninger om adgangsniveauer på din Google Ads-konto.

Knyt en YouTube-kanal til en Google Ads-konto

1. Klik på værktøjsikonet Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Data Manager.
  3. Klik på Tilknyt et produkt.
  4. Find "YouTube".
  5. Sådan tilføjer du en kanal
    • Første kanal: Klik på Tilføj kanal.
    • Yderligere kanaler: Klik på plusknappen
    • Vælg "Tilknyt kanal"
  6. Søg efter en kanal via dialogboksen "Tilknyt en YouTube-kanal" (du kan f.eks. angive dens webadresse), og klik på Næste.
    Hvis YouTube-kanalen tilhører dig og bruger de samme loginoplysninger som Google Ads-kontoen, skal du logge ind på YouTube-kanalen på en separat fane for at blive identificeret som ejer.
  7. Vælg en af følgende muligheder:
    1. Hvis du er identificeret som kanalejer ud fra den anvendte mailadresse, bliver du bedt om at tilføje et tilknytningsnavn og beslutte, hvilke data fra YouTube-kanalen der kan deles med Google Ads-kontoen.
      1. Klik på Næste for at fortsætte til oversigtsskærmen.
      2. Klik på Tilknyt for at knytte YouTube-kanalen til Google Ads-kontoen. Tilknytningen oprettes automatisk.
      3. Du får vist en bekræftelsesskærm. Klik på Udfør for at lukke dialogboksen og vende tilbage til oversigtssiden.
    2. Hvis YouTube-kanalen ikke tilhører dig, bliver du bedt om at angive kanalejerens mailadresse:
      1. Angiv kanalejerens mailadresse.
      2. Klik på Næste for at gennemgå oversigten over tilknytningsanmodningen.
      3. Klik på Tilknyt for at sende tilknytningsanmodningen. Når ejeren af YouTube-kanalen godkender din anmodning, bliver kanalen knyttet til din Google Ads-konto.

Fjern tilknytningen fra en Google Ads-konto til en YouTube-kanal

1. Klik på værktøjsikonet Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Data Manager.
  3. Find "YouTube", og klik derefter på Administrer og tilknyt.
  4. Find kanalen under "Tilknyttet", og klik på Fjern tilknytning i kolonnen "Handlinger".

Annuller en tilknytningsanmodning, som du har sendt

1. Klik på værktøjsikonet Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Data Manager.
  3. Find "YouTube", og klik derefter på Administrer og tilknyt.
  4. Find kanalen i kolonnen "Handlinger" under "Sendt", og klik derefter på Annuller anmodning.

Accepter en tilknytningsanmodning, du har modtaget

1. Klik på værktøjsikonet Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Data Manager.
  3. Find "YouTube", og klik derefter på Administrer og tilknyt.
  4. Find kanalen i kolonnen "Handlinger" under "Modtaget", og klik derefter på Se anmodning.
  5. Hvis du vil godkende tilknytningen, skal du klikke på Godkend.
    1. Klik på Afvis, hvis du vil afvise linkanmodningen.

Tilknyt eller fjern tilknytningen til YouTube-videoer i Google Ads

Hvis du vil knytte en YouTube-video til en Google Ads-konto, anbefaler vi, at du kontakter ejeren af YouTube-kanalen, før du sender tilknytningsanmodningen. Denne funktion skal bruges, hvis den YouTube-kanal, der hoster videoen, tilhører en anden. Få flere oplysninger om forskellene på at tilknytte en YouTube-kanal og en YouTube-video i sektionen Fordele.

Knyt en YouTube-video til en Google Ads-konto

1. Klik på værktøjsikonet Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Data Manager.
  3. Find "YouTube".
  4. Sådan tilføjer du en video
    1. Klik på plusknappen .
    2. Vælg "Tilknyt video".
  5. Søg efter en video, eller angiv dens webadresse i dialogboksen "Tilknyt en YouTube-video".
  6. Angiv kanalejerens mailadresse. Tilknytningsanmodningen sendes derefter til den mailadresse, der er angivet i dette felt.
  7. Klik på Send for at sende tilknytningsanmodningen. Når anmodningen er indsendt, vises der en oversigtsskærm. Klik på Udfør for at vende tilbage til siden "Tilknyttede konti".
  8. Indtil anmodningen accepteres, vises tilknytningsanmodningen under "Sendt".
Bemærk! YouTube-kanalejeren modtager en mailnotifikation med anmodning om at knytte videoen til en Google Ads-konto. Mailen sendes fra "Google Ads" som afsender. For at acceptere tilknytningsanmodningen skal ejeren af YouTube-kanalen:
  1. Klikke på "Gennemgå anmodning" i mailnotifikationen
  2. Blive omdirigeret til YouTube Studio
  3. Klikke på "Tilknyt" for at acceptere tilknytningsanmodningen

Fjern tilknytningen af en YouTube-video fra en Google Ads-konto

1. Klik på værktøjsikonet Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Data Manager.
  3. Find YouTube, og klik derefter på Administrer og tilknyt.
  4. Find videoen, og klik på Fjern tilknytning i kolonnen "Handling".

Annuller en tilknytningsanmodning, som du har sendt

1. Klik på værktøjsikonet Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Data Manager.
  3. Find YouTube, og klik derefter på Administrer og tilknyt.
  4. Find videoen under "Sendt", og klik derefter på Tilbagekald anmodning.

Bemærk! Det er endnu ikke muligt at knytte en YouTube-video til en Google Ads-konto via YouTube Studio.

Relaterede links

Relaterede links for YouTube- og videoannoncer

Om produkttilknytning

Google-produkter

Google Partners