Het YouTube-videobewerkingsprogramma gebruiken

Met het videobewerkingsprogramma op www.youtube.com/editor kun je op dit moment geen video's publiceren die langer dan een uur duren. Met de tools Optimalisaties en Audio kun je wel langere video's verwerken.

Met de videobewerkingstools kun je clips samenstellen om nieuwe video's te maken en deze vervolgens met één klik op YouTube te publiceren. Al je uploads worden automatisch toegevoegd aan het videobewerkingsprogramma. Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen met het videobewerkingsprogramma:

• Een combinatie maken van meerdere geüploade video's en afbeeldingen om een nieuwe video te maken.
  • Bijsnijden van je clips tot een aangepaste lengte.
  • Muziek toevoegen aan je video uit een bibliotheek van goedgekeurde tracks.
  • Clips aanpassen met speciale tools en effecten.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies. Tilmeld

Naar het videobewerkingsprogramma gaan

Je vindt het videobewerkingsprogramma op http://www.youtube.com/editor of door deze stappen te volgen:

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik rechtsboven op Uploaden.
  3. Klik aan de rechterkant onder Videobewerkingsprogramma op Bewerken.
  4. Maak een keuze uit de videobewerkingstools.
  5. Wanneer je project is voltooid, klik je op Publiceren.

Videobewerkingstools

Clips toevoegen

Al je uploads worden automatisch toegevoegd aan het videobewerkingsprogramma en kunnen worden gebruikt als een clip. Je kunt tot 50 clips en 500 afbeeldingen toevoegen aan een project om een nieuwe video te maken.

1. Zoek de clip of afbeelding die je wilt toevoegen linksboven in het videobewerkingsprogramma. Klik op het pictogram met de camera om door de afbeeldingen te bladeren.
  2. Voeg de clip of afbeelding op een van deze manieren toe:
    • In bestaande projecten plaats je de muisaanwijzer op de clip of afbeelding die je wilt toevoegen. Klik vervolgens op het pictogram +.
    • Als je een nieuw project start, sleep je de clip of afbeelding naar de onderkant van de tijdlijn onderaan in het bewerkingsprogramma (bij de melding Sleep video's hierheen om te beginnen met bewerken).
Clips splitsen, verlengen en knippen

Zodra je clip op de tijdlijn staat, kun je de lengte ervoor aanpassen.

• Splitsen: verkort de lengte van je clip door je cursor te bewegen over de randen van je video op de tijdlijn. Sleep de handgrepen naar het midden om de video te verkorten.
  • Verlengen: sleep de handgrepen van het midden weg om de video te verlengen. Als je de video langer maakt dan de originele lengte wordt de video herhaald.
  • Knippen: clips kunnen in fragmenten worden geknipt. Beweeg de cursor over de video en klik op het pictogram met de schaar om de knipmarkering weer te geven. Verplaats deze naar waar je de clip wilt splitsen en klik vervolgens op de knop splitsen om de clip te splitsen.
Aanpassen en effecten toevoegen

Hier volgen enkele aanpassingen en effecten die je op clips kunt toepassen. Beweeg je muis over een clip om een van deze opties op te roepen.

• Draaien: draai je video 90 graden.
  • Effecten: gebruik video-optimalisaties in je video om kleuren te corrigeren, de video te stabiliseren en filters of andere effecten toe te voegen.
  • Tekst: pas een tekstoverlay op de clip toe.
  • Slow motion: wijzig de snelheid waarmee de clip wordt afgespeeld.
Muziek toevoegen en het volume aanpassen

Muziek toevoegen

Je kunt een nieuwe audiotrack toevoegen aan je video. De audio van een toegevoegde track vervangt standaard de originele audio van de clip.

1. Klik op de knop muzieknoot in de linkerbovenhoek van het bewerkingsprogramma om de YouTube-bibliotheek met vooraf goedgekeurde nummers weer te geven.
  2. Zoek of filter op artiest of genre en blader door de nummers.
  3. Wanneer je een nummer hebt gevonden dat je bevalt, sleep je het naar de tijdlijn. Je kunt meerdere tracks toevoegen aan een project door het nummer naar de tijdlijn te slepen.

Opmerking: Nummers mogen niet overlappen. Ze mogen alleen achter elkaar worden geplaatst.

Volume aanpassen

Je kunt het volumeniveau instellen voor elke clip in je project. Plaats de muisaanwijzer op een clip in je tijdlijn en ga naar de volumebalk. Verplaats de schuifregelaar om het volume voor de clip of geluidstrack aan te passen.

Wil je meer te weten komen over nieuwe manieren om succesvolle YouTube-video's te maken? Hier staan productietips.