Uploads op mobiele apparaten verbeteren met optimalisaties

Met optimalisatiefuncties kun je je video's aanpassen en er effecten aan toevoegen. Dit kan rechtstreeks via YouTube of wanneer je een video uploadt.

Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je je videobewerkingen mogelijk niet opslaan. In plaats daarvan kun je de optie Opslaan als nieuwe video gebruiken om een nieuwe video te maken (met een nieuwe video-URL) die de bewerkingen bevat. Met de functies 'Gezichten vervagen' en 'Aangepast vervagen' kun je nog wel wijzigingen in je video's opslaan, zelfs bij video's met meer dan 100.000 weergaven.

Als je de YouTube-app gebruikt, kun je de volgende optimalisatiefuncties gebruiken. Je kunt deze optimalisaties alleen doorvoeren terwijl je een video uploadt.

Delen uit je video knippen

Versleep de blauwe handgrepen van de filmstrip onder het videovoorbeeld om het begin- en eindpunt van de video te wijzigen.

Muziek toevoegen aan je video

Je kunt een muziektrack aan je video toevoegen. Dit kan muziek uit de Audiobibliotheek zijn of muziek die je op je apparaat hebt opgeslagen. Tik op het muziekpictogram om muziek toe te voegen:

• Audiobibliotheek: Voeg gratis muziek toe uit de muziekbibliotheek van YouTube. Browse naar muziek op het tabblad Aanbevolen of Genre en stemming. Luister naar een voorbeeld om te horen hoe de muziek in je video klinkt voordat je deze toevoegt.
  • Muziek op je apparaat: Als je muziek op je apparaat hebt opgeslagen, kun je deze toevoegen via het tabblad Op apparaat.

Nadat je muziek hebt toegevoegd, kun je deze op de volgende manieren bewerken:

• Positie wijzigen: Wijzig de timing van de muziektrack zodat deze synchroon loopt met de video.
  • Mixniveaus wijzigen: Tik op om de mix tussen de muziektrack en de originele audio te wijzigen.
Filters toepassen

Voeg een visueel effect aan de video toe door op te tikken en een videofilter te kiezen.

Nadat je alle wijzigingen hebt doorgevoerd, tik je op om de video te uploaden.

Problemen oplossen bij het opslaan van optimalisaties

Je kunt alleen wijzigingen opslaan in video's die aan de volgende criteria voldoen:

• Aantal weergaven: als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je wijzigingen mogelijk niet opslaan (dit is niet van toepassing op de optimalisatie 'Gezichten vervagen')