Creators in the YouTube Partner Program can start sharing ads revenue from Shorts in February 2023. Shorts views are already counting towards new program eligibility requirements for creators not in YPP. Learn more!

Komma igång med Shopping på YouTube

Kvalificerade kreatörer kan enkelt marknadsföra produkter från sin egen butik eller andra varumärken på YouTube med YouTube Shopping. Med YouTube Shopping kan du

• konfigurera och koppla din butik till YouTube så att dina produkter, som profilprodukter, visas i videor och livestreamar
  • visa produkter från andra varumärken i videor, Shorts-videor och livestreamar
  • granska resultatmätvärden för produkter i videor, Shorts-videor och livestreamar
  • ta reda på vilka produkter som är mest populära hos dina tittare.

YouTube Shopping-funktionerna omfattar

• din kanalbutik
  • produkter på slutskärmar i videor
  • taggade produkter i dina videor och livestreamar
  • fästa produkter i livechattar.

Marknadsföra produkter från andra varumärken

Om du vill marknadsföra produkter från andra varumärken som visas i ditt innehåll måste du

1. uppfylla kvalifikationskriterierna
  2. tagga produkter i dina videor och Shorts-videor.

Om du är kvalificerad kan du även tagga produkter i dina livestreamar. Tittare på de här platserna kan bläddra bland och köpa produkter från andra varumärken som du taggar på YouTube på

• en produkthylla eller i en överlagring under dina videor, Shorts-videor och livestreamar
  • livestreamar som fästa produkter.

Du bestämmer vilka produkter som ska visas i ditt innehåll.

Kanalbehörighet för att marknadsföra produkter från andra varumärken

För att marknadsföra produkter från andra varumärken i dina videor och Shorts-videor krävs att du

inte har fått någon varning om brott mot communityns riktlinjer gällande hatretorik, barnsäkerhet, våldsskildringar, farligt beteende eller självmord eller självskadebeteende.

Marknadsföra dina egna produkter på YouTube

Om du vill marknadsföra dina egna produkter, som profilprodukter, på YouTube och tjäna pengar måste du

1. uppfylla kvalifikationskriterierna
  2. konfigurera och koppla din butik till YouTube
  3. tagga varorna du vill marknadsföra och bestämma var och i vilken ordning de ska visas för tittarna.

Tittare på de här platserna kan bläddra bland och köpa dina produkter på YouTube i

• din kanalbutik
  • slutskärmar
  • en produkthylla eller en överlagring under dina videor och livestreamar
  • livestreamar som fästa produkter.

Du bestämmer vilka produkter som ska visas på de olika plattformarna.

Obs! Vi visar produkter för tittare utifrån vilka försäljningsländer som angetts för butiken i Google Merchant Center. Plattformar och återförsäljare ansvarar ensamma för frakt på lokala marknader. Den senaste informationen om lokal frakt hittar du på återförsäljarnas webbplatser. Du kan även läsa mer om hur säljare kan redigera försäljningsländer.

Du kan när som helst inaktivera Shopping-funktionerna för din kanal genom att koppla från din butik.

Kanalbehörighet för att marknadsföra dina egna produkter

För att marknadsföra dina egna produkter på YouTube krävs att du

När du har kontrollerat att du uppfyller kvalifikationskriterierna kan du koppla din butik och aktivera Shopping-funktioner för kanalen. Om du inte uppfyller kraven för YPP eller antal prenumeranter kan du gå igenom de här resurserna för hur du får kanalen att växa.

Shopping-resultat och intäkter

Utvalda produkter från din butik

Detaljerade och aktuella uppgifter om intäkt och statistik hittar du på produktplattformens eller återförsäljarens webbplats. Vi vill påminna om att alla betalningar vid försäljning av profilprodukter och andra produkter sker via återförsäljaren eller plattformen. YouTube och AdSense är inte inblandade.

Utvalda produkter från andra varumärken

Du kan mäta engagemanget för dina taggade produkter och ta reda på hur mycket av din trafik som kommer från produktsidor i YouTube Analytics.

Policyer

Utvalda produkter från din butik

Din plattform eller profilproduktåterförsäljare (inte Google) ansvarar för alla aspekter som rör produktförsäljningen, inbegripet men inte begränsat till:

• Försäljning
  • Magasinering
  • Behandling av beställningar
  • Återbetalning
  • Kundtjänst
  • Hantering av annonsutrymme
  • Betalning till kreatör eller artist

Datadelning mellan återförsäljare eller plattformar och Google

Data om produktförsäljning och besök delas mellan återförsäljare och Google för att produktförbättringar och relevant statistik ska kunna tillhandahållas. Vi kan till exempel dela data som vi får från din återförsäljare om produktförsäljningen per månad i YouTube Studio. Vi kan också dela datan för att bedöma om de nya funktionerna bidrar till att öka din kanals försäljning. Återförsäljare får data om trafik från YouTube Shopping-funktioner för att utföra egna analyser.

Återförsäljarens hantering och användning av Shopping-data faller under deras användarvillkor, inklusive deras integritetspolicy. Googles hantering och användning av sådan Shopping-data faller under vår integritetspolicy. Se till att du läser och förstår policyerna.

Utvalda produkter från andra varumärken

När du visar produkter från andra varumärken styrs alla transaktioner och aktiviteter på återförsäljarens webbplats av återförsäljarens användarvillkor, inklusive deras integritetspolicy. Återförsäljaren bestämmer det slutliga priset och tillämpliga avgifter och skatter. Återförsäljaren hanterar hela beställningen, inklusive:

• Genomförande av beställningen
  • Frakt
  • Betalning
  • Support (inklusive returer och återbetalningar)

Tittarna kan kontakta återförsäljaren om de har frågor om en beställning, som returer och återbetalningar.