Kom i gang med Shopping på YouTube

Med YouTube Shopping kan kvalifiserte skapere enkelt markedsføre produkter fra butikkene sine eller andre merkevarer på YouTube. Med YouTube Shopping kan du

• knytte butikken din til YouTube for å fremheve dine egne produkter i innholdet ditt
  • merke produkter fra andre merkevarer i innholdet ditt
  • sjekke Shopping-statistikken din i YouTube Analytics for å se hvor bra de merkede produktene gjør det

YouTube Shopping-funksjonene inkluderer

• kanalens butikk
  • produkter fra den tilkoblede butikken din som vises i beskrivelsen og på produkthyllen
  • merkede produkter i videoer, Shorts-videoer og direktesendinger

Markedsfør produktene dine

Hvis du vil promotere dine egne produkter, for eksempel varer, på YouTube, kan du

1. oppfylle kvalifikasjonskriteriene
  2. knytte butikken din til YouTube
  3. merke produkter fra butikken din for å fremheve dem i innholdet ditt

YouTube Shopping: Merk og selg produkter fra butikken din

Seere i disse områdene kan bla gjennom og kjøpe produkter på følgende steder på YouTube:

• i kanalens butikk
  • som produkter i videobeskrivelsen
  • i en produkthylle under innholdet ditt
  • via Shopping-knappen i innholdet ditt

Merk: Vi viser fullstendig produktinformasjon til seerne basert på salgslandene som er angitt for butikken i Google Merchant Center. Hvis videoen vises med en ansvarsfraskrivelse om begrenset fraktområde, betyr det at selgeren ikke har målrettet produktet mot dette landet i Google Merchant Center. Du kan kontakte forhandleren eller administratoren for nettbutikken for å få mer informasjon. Plattformene og forhandlerne er selv ansvarlige for å støtte lokale fraktmetoder. På plattformen eller nettstedet til forhandleren kan du finne oppdatert informasjon om hvilke fraktmetoder som støttes lokalt. Du kan også finne ut mer om hvordan selgere kan endre salgsland.

Kvalifikasjonskriterier for kanaler ved markedsføring av egne produkter

For å markedsføre produktene dine på YouTube må kanalen din oppfylle følgende minstekrav:

Når du har bekreftet at du oppfyller kvalifikasjonskriteriene, kan du tilknytte butikken din for å slå på Shopping-funksjoner på kanalen. Hvis du ikke oppfyller kravene for antall abonnenter eller YPP, kan du få hjelp til å utvikle kanalen din med disse ressursene.

Markedsfør produkter fra andre merkevarer

Merk og selg produktene dine med YouTube Shopping 🛍️

Du kan merke og markedsføre produkter fra andre merkevarer i innholdet ditt. For å gjøre dette må du

1. oppfylle kvalifikasjonskriteriene
  2. overholde retningslinjene våre for merking
  3. merke produkter i innholdet ditt

Kvalifikasjonskriterier for kanaler som vil markedsføre produkter fra andre merkevarer

For å markedsføre produkter fra andre merkevarer i innhold må kanalen din oppfylle disse minstekravene:

• Du må være med i YouTubes partnerprogram.
  • Du må holde til i Sør-Korea eller USA.
  • Kanalen din må ha mer enn 10 000 abonnenter.
  • Kanalen din kan ikke være en musikkanal eller en offisiell artistkanal, og den kan ikke være tilknyttet musikkpartnere. Musikkpartnere kan inkludere plateselskaper, distributører, utgivere eller VEVO.
Kanalen din kan ikke være klassifisert som laget for barn, og du kan heller ikke ha et betydelig antall videoer klassifisert som laget for barn.

Resultater og inntekter for Shopping

Produkter fra tilknyttede butikker

Du kan se høye resultatberegninger for de merkede produktene dine i Shopping-delen av YouTube Studio eller i utvidede rapporter i YouTube Analytics. Du finner detaljert og oppdatert inntektsinformasjon på nettstedet til salgsplattformen eller forhandleren din. Vi minner om at alle betalinger for salg av varer og produkter utbetales via vareforhandleren eller -plattformen du bruker. YouTube og AdSense er ikke involvert.

Produkter fra andre merkevarer

Du kan bruke utvidede rapporter i YouTube Analytics til å måle engasjementet for de merkede produktene og finne ut hvor mye av trafikken din som kommer fra produktsider.

Retningslinjer

Produkter fra tilknyttede butikker

Den offisielle vareforhandleren eller salgsplattformen (ikke Google) er ansvarlig for alle aspekter av varesalget, inkludert, men ikke begrenset til

• varesalg
  • lager
  • levering av bestillinger
  • refusjoner
  • kundeservice
  • beholdningsadministrasjon
  • betalinger til skaper eller artist

Datadeling mellom forhandlere eller plattformer og Google

Data om varesalg og besøk deles mellom forhandlere og Google for å forbedre produkter og gi deg relevant statistikk. Vi kan for eksempel dele dataene vi mottar fra forhandleren din om totale månedlige varesalg, i YouTube Studio-kontoen din. Vi kan også bruke disse dataene til å vurdere om nye funksjoner bidrar til flere salg på kanalen din. Forhandlere får data knyttet til trafikk via YouTube Shopping-funksjoner, for bruk til statistiske formål.

Hvordan forhandleren din håndterer og bruker Shopping-dataene, styres av forhandlerens egne vilkår, inkludert personvernreglene deres. Hvordan Google håndterer og bruker Shopping-dataene, styres av personvernreglene våre. Sørg for at du leser gjennom og forstår disse retningslinjene.

Produkter fra andre merkevarer

Når du fremhever produkter fra andre merkevarer, er alle transaksjoner og aktiviteter på forhandlerens nettsted underlagt forhandlerens vilkår, inkludert de aktuelle personvernreglene. Forhandleren fastsetter den endelige prisen og eventuelle gebyrer og avgifter. Forhandleren håndterer hele bestillingen, inkludert

• fullføring av bestillingen
  • frakt
  • betaling
  • brukerstøtte (inkludert returer og refusjoner)

Seere kan kontakte forhandleren hvis de har problemer med eller spørsmål om bestillingen, inkludert i forbindelse med retur og refusjon.

Kanaleksklusive produktoppføringer

Kvalifiserte selgere kan velge å dele produktoppføringer bare med bestemte YouTube-kanaler ved å angi dette i Google Merchant Center-kontoen eller den dedikerte flyten på Cafe24-plattformen. Selgeren kan gjøre dette ved å bruke oppføringsfeeden til å spesifisere hvilke kanaler som skal ha eksklusiv tilgang til bestemte produktoppføringer. Ved å bruke denne funksjonen bekrefter selgerne at de aktuelle produktene eller promoteringene bare er tilgjengelige for en bestemt YouTube-kanal og ikke andre salgskanaler eller YouTube-skapere. Disse oppføringene er merket som eksklusive for kanalen i hele oppføringsperioden og fremheves for seerne hvis de er rabattert og/eller tidsbegrenset. Eksklusive oppføringer er underlagt selgerens vilkår, inkludert selgerens personvernregler. Selgeren fastsetter og er ansvarlig for den endelige prisen og betingelsene for kjøpet.