Kom godt i gang med shopping på YouTube

YouTube Shopping giver kvalificerede youtubere mulighed for nemt at promovere produkter fra deres egne butikker eller andre brands på YouTube. Med YouTube Shopping kan du:

• knytte din butik til YouTube for at vise dine egne produkter i dit indhold
  • føje tags til produkter fra andre brands i dit indhold.
  • tjekke dine Shopping-analysedata i YouTube Analytics for at se effektiviteten af taggede produkter.

YouTube Shopping-funktionerne omfatter:

• din kanals butik
  • produkter fra din tilknyttede butik, der vises i beskrivelsen og på produkthylden
  • taggede produkter i dine videoer, Shorts-videoer og livestreams

Promover dine egne produkter

Hvis du vil promovere dine egne produkter, som f.eks. merchandise, på YouTube, kan du:

1. Opfylde kriterierne for kvalifikation
  2. Knytte din butik til YouTube
  3. Tagge produkter fra din butik for at vise dem i dit indhold

YouTube Shopping: Føj tags til og sælg produkter fra din butik

Seere i disse områder kan se og købe dine produkter følgende steder på YouTube:

• i din kanals butik
  • som produkter i videobeskrivelsen
  • på en produkthylde under dit indhold
  • med knappen Shopping på dit indhold

Bemærk! Vi viser alle produktoplysninger til seerne baseret på de salgslande, der er angivet for butikken i Google Merchant Center. Hvis videoen i et bestemt land ledsages af en ansvarsfraskrivelse om, at forsendelsesområder er begrænset, betyder det, at sælgeren ikke målretter mod dette land i Google Merchant Center. Du kan kontakte din forhandler eller administratoren af din netbutik for at få flere oplysninger. Platforme og forhandlere er alene ansvarlige for at understøtte forsendelse på lokale markeder. Du kan gå til platformen eller forhandlerens website for at få opdaterede oplysninger om den lokale forsendelse, de tilbyder. Du kan også få flere oplysninger om, hvordan sælgere kan redigere salgslande.

Sådan kvalificerer din kanal sig til at promovere dine egne produkter

Din kanal skal opfylde følgende minimumskrav, før du kan promovere dine egne produkter på YouTube:

Når du har bekræftet, at du opfylder kriterierne for kvalifikation, kan du tilknytte din butik for at aktivere Shopping-funktioner for din kanal. Hvis du ikke opfylder kravene til YPP eller minimumsgrænsen for antal abonnenter, kan du gennemgå disse ressourcer, der kan hjælpe med at få din kanal til at vokse.

Promover produkter fra andre brands

Føj tags til og sælg dine produkter med YouTube Shopping. 🛍️

Du kan tagge og promovere produkter fra andre brands i dit indhold. Hvis du vil tagge produkter fra andre brands i dit indhold, skal du:

1. opfylde kriterierne for kvalifikation.
  2. følge vores retningslinjer for tagging.
  3. føje tags til produkter i dit indhold.

Sådan kvalificerer din kanal sig til at promovere produkter fra andre brands

Din kanal skal opfylde følgende minimumskrav for at kunne promovere produkter fra andre brands i dit indhold:

• Du skal være med i YouTubes partnerprogram
  • Du skal være bosiddende i Sydkorea eller USA.
  • Din kanal skal have mere end 10.000 abonnenter.
  • Din kanal må ikke være en musikkanal, en officiel kunstnerkanal eller være tilknyttet musikpartnere. Musikpartnere kan omfatte pladeselskaber, distributører, udgivere eller VEVO.
Din kanals målgruppe må ikke være angivet som lavet til børn,, og din kanal må ikke indeholde et betydeligt antal videoer, der er angivet som lavet til børn.

Shopping-effektivitet og -indtægt

Produkter fra dine tilknyttede butikker

Du kan se effektiviteten af dine taggede produkter i Shopping-sektionen i YouTube Studio eller med udvidede rapporter i YouTube Analytics. Gå til din merchandiseplatform eller -forhandlers website for at få detaljerede og opdaterede oplysninger om indtægt. Husk, at alle betalinger for salg af merchandise og produkter betales via din merchandiseforhandler eller platform. YouTube og AdSense er ikke involveret.

Produkter fra andre brands

Du kan bruge udvidede rapporter i YouTube Analytics til at måle interaktionen med taggede produkter og finde ud af, hvor meget af din trafik der kommer fra produktsider.

Politikker

Produkter fra dine tilknyttede butikker

Din officielle merchandiseforhandler eller -platform (ikke Google) er ansvarlig for alle aspekter af merchandisesalg, herunder, men ikke begrænset til:

• Merchandising
  • Opmagasinering
  • Ordrebehandling
  • Refusioner
  • Kundeservice
  • Administration af lagerbeholdning
  • Betaling af youtubere eller kunstnere

Datadeling mellem forhandlere eller platforme og Google

Data vedrørende salg af merchandise og besøg bliver delt mellem forhandlere og Google med henblik på produktforbedringer og levering af relevante analysedata. I YouTube Studio kan vi for eksempel dele data om dit samlede månedlige salg af merchandise, som vi modtager fra din forhandler. Vi kan også anvende disse data til at vurdere, om nye funktioner skaber mere salg for din kanal. Forhandlere modtager data vedrørende trafik fra YouTube Shopping-funktioner til deres analysedata.

Din forhandlers håndtering og brug af Shopping-data er underlagt forhandlerens egne vilkår og betingelser, herunder forhandlerens privatlivspolitik. Googles håndtering og brug af sådanne Shopping-data vil være underlagt vores privatlivspolitik. Sørg for at læse og forstå disse politikker.

Produkter fra andre brands

Når du viser produkter fra andre brands, er alle transaktioner og aktiviteter på forhandlerens website underlagt forhandlernes vilkår og betingelser, herunder forhandlerens privatlivspolitikker. Forhandleren fastsætter den endelige pris og de gældende gebyrer og afgifter. Forhandleren håndterer hele ordreprocessen, herunder:

• Ordreopfyldelse
  • Forsendelse
  • Betaling
  • Support (inklusive returneringer og refusioner)

Hvis der opstår problemer eller spørgsmål i forbindelse med ordren, bl.a. om returneringer og refusioner, kan seerne kontakte forhandleren.

Produktfortegnelser til specifikke kanaler

Kvalificerede sælgere kan dele produktfortegnelser eksklusivt med specifikke YouTube-kanaler via deres Google Merchant Center-konti eller via det dedikerede flow på Cafe24-platformen. Sælgere kan gøre dette via deres fortegnelsesfeeds. De skal bare angive kaldenavne på de kanaler, en bestemt produktfortegnelse skal deles eksklusivt med. Ved at bruge denne funktion bekræfter sælgerne, at disse produkter eller produktkampagner er forbeholdt en bestemt YouTube-kanal og ikke er tilgængelige på andre salgskanaler eller for andre youtubere. Disse fortegnelser er markeret som eksklusive for den pågældende kanal i fortegnelsens varighed og fremhæves for seerne, hvis de har nedsat pris og/eller er tidsbegrænsede. Eksklusive fortegnelser er underlagt sælgerens vilkår og betingelser, heriblandt også sælgerens privatlivspolitikker. Sælgeren fastsætter og er ansvarlig for den endelige pris og betingelserne for købet.