Komma igång med Search Console

Vilken nytta du har av Search Console beror på vad du arbetar med, din webbplats och vad du behöver. Kom igång genom att läsa det avsnitt som passar dig.

Vilken roll stämmer in på dig?

Just a little time Begränsat med tid att lägga på webbplatsen
Om du har en webbplats på ett automatiserat webbhotell som Blogger, Wix eller Squarespace, eller om du driver ett litet företag och inte har så mycket tid att lägga på en webbplats, kanske du inte behöver använda Search Console överhuvudtaget.
Det är dock fortfarande värt att lära dig att hantera din närvaro i sökmotorer genom att läsa följande guider. Lite kunskap kan göra stor skillnad när du vill att andra ska hitta din webbplats. Det bör ta mindre än en halvtimme att gå igenom materialet.
Nybörjare (vill lära sig)
Om du är intresserad av att förbättra hur webbplatsen visas på Google Sök och är villig att lägga lite tid på att läsa om sökmotoroptimering (SEO) och Search Console kan du komma igång med hjälp av den här guiden.
Du behöver inte ha koll på HTML eller kodning, men du behöver fundera på hur webbplatsen är ordnad och skriven, och vara villig att ändra webbplatsen. Den goda nyheten är att sökresultat kan förbättras med små ansträngningar.

Kom igång

SEO (avancerad användare)
Om du vill fördjupa dig ytterligare i Search Consoles rapporter, lära dig hur Google Sök fungerar och ge webbplatsen en ny utformning kan du verkligen analysera och anpassa webbplatsens resultat på Google Sök. Detta förutsätter att du känner till grundläggande metoder och termer inom SEO.
  1. Så behandlar Google din webbplats. Det finns mycket att veta om hur Google genomsöker och presenterar webbplatsinnehåll Börja med den här guiden och lär dig vad du behöver veta om just din webbplats.
  2. Gå igenom listan med verktyg och rapporter i Search Console. I den här listan visas de viktigaste verktygen och rapporterna i Search Console. Läs hela dokumentationen för ett verktyg minst en gång innan du använder det. Annars kan det hända att du missförstår vissa aspekter av verktygen, vilket innebär att du måste lägga ned mer tid och arbete i det långa loppet. Du hittar listan med alla rapporterna här.
  3. Läs om hur exponeringar, klick och position beräknas i Search Console
  4. Dra nytta av hjälpforumet, SEO-onlinemöten, Twitter-flödet och bloggen.

Webbutvecklare
Om du bygger eller hanterar en webbplats, implementerar strukturerad data eller i allmänhet utför det mesta av ditt arbete i en kodredigerare använder du Search Console för övervaka, testa och felsöka kod på webbplatsen. Vi rekommenderar följande: