Search Consolen käytön aloittaminen

Search Consolen käyttötapa riippuu käyttäjän roolista, sivustosta ja henkilökohtaisista tarpeista. Pääset alkuun lukemalla sinua koskevan osion.

Mikä on roolisi?

Just a little time Rajallisesti aikaa sivuston ylläpitoon
Jos verkkosivustosi on automatisoidulla hosting-alustalla (esim. Blogger, Wix tai Squarespace) tai jos et pienyrityksen omistajana ehdi käyttää runsaasti aikaa verkkosivustoosi, et välttämättä tarvitse Search Consolea ollenkaan.
Sinun kannattaa silti tutustua hieman näkyvyyden ylläpitoon hakukoneissa lukemalla alla olevat oppaat. Vähilläkin tiedoilla voi olla suuri vaikutus sivustosi löytymiseen. Oppaiden lukemiseen pitäisi mennä vain noin 20 minuuttia.
 Aloittelija (halukas oppimaan)
Jos haluat parantaa sivustosi näkyvyyttä Google Haussa ja olet valmis käyttämään aikaa tutustuaksesi hakukoneoptimointiin ja Search Consoleen, pääset alkuun tämän oppaan avulla.
Sinun ei tarvitse ymmärtää HTML:ää tai osata koodausta, mutta sinun on mietittävä sivuston järjestelyä ja sisältöä ja oltava valmis tekemään muutoksia. Pienelläkin panostuksella voi onneksi olla suuri vaikutus hakutulossijoituksiin.

Aloita

Hakukoneoptimointi (edistynyt käyttäjä)
Jos olet valmis käyttämään enemmän aikaa raportteihin tutustumiseen, Google Haun toiminnan opetteluun ja sivustosi uudistamiseen, voit analysoida ja personoida sivuston toimintaa Google Haussa. Näissä vaiheissa oletetaan, että sinulla on perustiedot hakukoneoptimoinnista ja siihen liittyvistä termeistä.
  1. Näin Google toimii sivustosi kanssa. On paljon asioita, jotka sinun täytyy tietää Googlen tavasta indeksoida ja näyttää sivustosi sisältöä. Aloita tutustumalla tähän oppaaseen, niin saat tietää tarvittavat asiat sivustoasi varten.
  2. Selaa luetteloa Search Consolen tärkeistä työkaluista ja raporteista. Löydät luettelosta Search Consolen tärkeimmät työkalut ja raportit. Lue tiettyä työkalua koskeva koko dokumentaatio vähintään kerran ennen käyttöä. Muuten saatat ymmärtää väärin jotkin työkalussa käytetyt hienovaraiset käsitteet, jolloin enemmän aikaa ja vaivaa kuluu pidemmällä aikavälillä. Kaikki raportit löytyvät täältä.
  3. Lue lisää impressioiden, klikkausten ja sijoitusten laskemisesta Search Consolessa
  4. Hyödynnä ohjeyhteisöä, hakukoneoptimoinnin palveluaikoja, Twitter-fiidiä, blogia.

Web-kehittäjä
Jos olet luonut verkkosivuston tai ylläpidät sitä tai jos käytät strukturoitua dataa tai teet suurimman osan työstä koodieditorilla, käytät Search Consolea sivuston koodin seurantaan, testaukseen ja virheenkorjaukseen. Alla on suosituksia: