Search Consolen käytön aloittaminen

Search Consolen käyttötapa riippuu käyttäjän roolista, sivustosta ja henkilökohtaisista tarpeista. Pääset alkuun lukemalla sinua koskevan osion.

Mikä on roolisi?

Just a little time Rajallisesti aikaa sivuston ylläpitoon
Jos verkkosivustosi on automatisoidulla hosting-alustalla (esim. Blogger, Wix tai Squarespace) tai jos et pienyrityksen omistajana ehdi käyttää runsaasti aikaa verkkosivustoosi, et välttämättä tarvitse Search Consolea ollenkaan.
Sinun kannattaa silti tutustua hieman näkyvyyden ylläpitoon hakukoneissa lukemalla alla olevat oppaat. Vähälläkin osaamisella voi olla suuri vaikutus sivustosi löytymiseen. Materiaalin läpikäymiseen menee alle puoli tuntia.
  • Miten Google Haku toimii? – Tutustu Googlen toimintaan lukemalla tämä opas.
  • Yrityksen / videon / muiden tietojen näkyminen Googlessa – Katso, millä tavoilla voit saada yrityksesi tai tietosi Googlen eri tuotteisiin (esimerkiksi Mapsiin, Hakuun ja YouTubeen).
  • Sivuston optimointi hakukoneita varten – Lue tämä lyhyt opas, jossa on ohjeita sivuston löydettävyyden ja hyödyllisyyden parantamiseen.
  • Tehokkuuden mittaaminen Googlessa – Onko sivusto Googlessa? Kuinka monet kävijät löysivät sivuston Googlesta? Mikä on hakutulossijoituksesi? Millaisilla hauilla sivustosi löytyi? Löydä vastaukset näihin kysymyksiin.
  • Jos et itse pysty panostamaan sivustoosi riittävästi, voit pyytää ylläpitoon apua hakukoneosaajalta tai digitoimistolta.
  • Katso aloittelijoille tarkoitettu videosarja eri aiheista, jos opit mieluummin videoiden avulla.
  • Jos käytät WordPressia, harkitse Googlen Site Kitin asentamista. Tämä liitännäinen tarjoaa yksinkertaisia mutta hyödyllisiä mittareita, jotka kertovat, miten sivusto menestyy verkossa. Liitännäisen käyttö ei edellytä erityistä osaamista.
  • Jos käytät jotakin muuta hosting-palvelua, rekisteröidy Search Console Insightsiin. Search Console Insights tarjoaa yksinkertaisia tilastotietoja ja virstanpylväitä verkkosivustostasi suoraan Google Haussa. Sinun tarvitsee vain todistaa sivuston omistajuus.
 Aloittelija (halukas oppimaan)
Jos haluat parantaa sivustosi näkyvyyttä Google Haussa ja olet valmis käyttämään aikaa tutustuaksesi hakukoneoptimointiin ja Search Consoleen, pääset alkuun tämän oppaan avulla.
Sinun ei tarvitse ymmärtää HTML:ää tai osata koodausta, mutta sinun on mietittävä sivuston järjestelyä ja sisältöä ja oltava valmis tekemään muutoksia. Pienelläkin panostuksella voi onneksi olla suuri vaikutus hakutulossijoituksiin.

Aloita

Hakukoneoptimointi (edistynyt käyttäjä)
Jos olet valmis käyttämään aikaa Search Consolen raportteihin tutustumiseen, Google Haun toiminnan opetteluun ja sivustosi uudistamiseen, voit analysoida sivuston toimintaa Google Haussa entistä tarkemmin sekä parantaa sen löydettävyyttä. Näissä vaiheissa oletetaan, että sinulla on perustiedot hakukoneoptimoinnista ja siihen liittyvistä termeistä.
  1. Näin Google toimii sivustosi kanssa. On paljon asioita, jotka sinun täytyy tietää Googlen tavasta indeksoida ja näyttää sivustosi sisältöä. Aloita tutustumalla tähän oppaaseen, niin saat tietää tarvittavat asiat sivustoasi varten.
  2. Tutustu Search Consolen keskeisiin työkaluihin ja raportteihin. Löydät listasta Search Consolen tärkeimmät työkalut ja raportit. Lue tiettyä työkalua koskeva koko dokumentaatio vähintään kerran ennen käyttöä. Muuten saatat ymmärtää väärin jotkin työkalussa käytetyt hienovaraiset käsitteet, jolloin pitkällä aikavälillä kuluu enemmän aikaa ja vaivaa. Kaikki raportit löytyvät täältä.
  3. Lue lisää impressioiden, klikkausten ja sijoitusten laskemisesta Search Consolessa
  4. Hyödynnä ohjeyhteisöä, hakukoneoptimoinnin palveluaikoja, Twitter-fiidiä ja blogia.

Web-kehittäjä
Jos olet luonut verkkosivuston tai ylläpidät sellaista tai jos käytät strukturoitua dataa tai teet suurimman osan työstä koodieditorilla, käytät Search Consolea sivuston koodin seurantaan, testaukseen ja virheenkorjaukseen. Alla on suosituksia: