Search Consolen käytön aloittaminen

Search Consolen käyttötapa riippuu käyttäjän roolista, sivustosta ja henkilökohtaisista tarpeista. Pääset alkuun lukemalla sinua koskevan osion.

Mikä on roolisi?

Just a little time Rajallisesti aikaa sivuston ylläpitoon
Jos verkkosivustosi on automatisoidulla hosting-alustalla (esim. Blogger, Wix tai Squarespace) tai jos et pienyrityksen omistajana ehdi käyttää runsaasti aikaa verkkosivustoosi, et välttämättä tarvitse Search Consolea ollenkaan.
Kannattaa silti tutustua seuraaviin oppaisiin, joissa kerrotaan sivuston näkyvyyden ylläpidosta hakukoneissa. Vähälläkin osaamisella voi olla suuri vaikutus sivustosi löytymiseen. Materiaalien läpikäymiseen menee alle puoli tuntia.
 Aloittelija (halukas oppimaan)
Jos haluat parantaa sivustosi näkyvyyttä Google Haussa ja olet valmis käyttämään aikaa tutustuaksesi hakukoneoptimointiin ja Search Consoleen, pääset alkuun tämän oppaan avulla.
Sinun ei tarvitse ymmärtää HTML:ää tai osata koodausta, mutta sinun on mietittävä sivuston järjestelyä ja sisältöä ja oltava valmis tekemään muutoksia. Pienelläkin panostuksella voi onneksi olla suuri vaikutus hakutulossijoituksiin.

Aloita

Hakukoneoptimointi (edistynyt käyttäjä)
Jos olet valmis käyttämään aikaa Search Consolen raportteihin tutustumiseen, Google Haun toiminnan opetteluun ja sivustosi uudistamiseen, voit analysoida sivuston toimintaa Google Haussa entistä tarkemmin sekä parantaa sen löydettävyyttä. Näissä ohjeissa oletetaan, että sinulla on perustiedot hakukoneoptimoinnista ja siihen liittyvistä termeistä.
  1. Näin Google toimii sivustosi kanssa. On paljon asioita, jotka sinun täytyy tietää Googlen tavasta indeksoida ja näyttää sivustosi sisältöä. Aloita tutustumalla tähän oppaaseen, niin saat tietää tarvittavat asiat sivustoasi varten.
  2. Tutustu Search Consolen keskeisiin työkaluihin ja raportteihin. Löydät listasta Search Consolen tärkeimmät työkalut ja raportit. Lue tiettyä työkalua koskeva koko dokumentaatio vähintään kerran ennen käyttöä. Muuten saatat ymmärtää väärin jotkin työkalussa käytetyt hienovaraiset käsitteet, jolloin pitkällä aikavälillä kuluu enemmän aikaa ja vaivaa. Kaikki raportit löytyvät täältä.
  3. Lue lisää impressioiden, klikkausten ja sijoitusten laskemisesta Search Consolessa
  4. Hyödynnä ohjeyhteisöä, hakukoneoptimoinnin palveluaikoja, Twitter-fiidiä ja blogia.

Web-kehittäjä
Jos olet luonut verkkosivuston tai ylläpidät sellaista tai jos käytät strukturoitua dataa tai teet suurimman osan työstä koodieditorilla, käytät Search Consolea sivuston koodin seurantaan, testaukseen ja virheenkorjaukseen. Alla on suosituksia: