Finn ut mer om hva som skjer når påminnelser overføres til Google Huskeliste

Google Assistent- og Kalender-påminnelser blir til Google Huskeliste for å hjelpe deg med å organisere og administrere gjøremålene dine på ett sted. Du kan se og endre eksisterende påminnelser (nå gjøremål) med Google-assistenten, Google Kalender eller Google Huskeliste.

Tips: Du kan fortsette å be Google-assistenten om å angi påminnelser på mobilenheter eller smartskjermer. Påminnelsene blir lagret som gjøremål i Google Huskeliste, og du får varsler når det er på tide å fullføre dem.

Hva er påminnelser, og hvordan opprettet jeg dem?

Tidligere kunne du opprette påminnelser i

• Assistent
  • Kalender
  • Inbox
    • Tips: Inbox støttes ikke lenger. Påminnelser du har opprettet i Inbox før 2019, kan fortsatt eksistere.
  • Keep

Hvis Påminnelser-kalenderen var slått på, ble påminnelser vist i kalenderen. Du kan også sjekke påminnelsene dine på reminders.google.com. Du fikk varsler i Kalender om de forespurte aktivitetene på ønsket tidspunkt.

Hva skjer med påminnelsene mine?

Du kan velge å endre påminnelsene dine til gjøremål selv, eller du kan vente til de konverteres automatisk. Påminnelsene blir konvertert til gjøremål – med unntak av

• slettede påminnelser
  • Keep-påminnelser
    • Keep-påminnelser forblir i Keep, men de vises ikke lenger i kalenderen din.

Viktig:

• Hvis en påminnelse er stedsbasert, blir stedet automatisk lagt til i feltet med detaljer for gjøremålet. Du får ikke lenger noe varsel basert på sted.
  • Hvis du har fått tildelt en påminnelse, legges navnet på personen som tildelte påminnelsen, til i tittelen for gjøremålet. Vedkommende har ikke lenger tilgang til påminnelsen.
    • Eksempel: «Fra Jonas: Ta ut søpla.»
  • Hvis gjøremålet ikke er fullført: Gjøremålet vises i kalenderen din. I opptil 365 dager vises gjøremålet også som et «Utestående gjøremål» i «hele dagen»-delen av kalenderen. Gjøremål som er eldre enn 365 dager, vises på den opprinnelige forfallsdatoen i Kalender og i Huskeliste-appen.
  • Hvis du har gjøremål som gjentas mer enn hver 1000. dag/uke/måned/år, har vi justert tidsplanen for gjentakelser til hver 1000. dag/uke/måned. For eksempel justeres et gjøremål som gjentas hver 2000. dag, til hver 1000. dag.
  • Alle oppgaver med first etter år 3000 justeres til år 2900.

Hvor finner jeg påminnelsene mine som er konvertert til gjøremål?

For å se gjøremålene dine går du til Huskeliste i stedet for Påminnelser-kalenderen. Du kan også gå til Google Huskeliste eller spørre assistenten for å se gjøremålene.

Tips:

Hva om organisasjonen min har slått av Huskeliste-tjenesten?

Hvis du har en Google-konto for jobb eller skole, blir påminnelser fra Google-assistenten og Google Kalender automatisk overført til Google Huskeliste fra og med mai 2023.

Finn ut mer om viktige datoer for overføringer av påminnelser.

Kommer påminnelser fortsatt til å vises i kalenderen min?

Påminnelsene dine er gjort om til gjøremål. Gjøremål vises sammen med aktiviteter i kalenderen og er merket med en hake . For å se gjøremålene dine må du slå på «Huskeliste»-kalenderen.

Hvordan administrerer jeg påminnelser som er konvertert til gjøremål?

Du kan se og endre påminnelser som gjøremål, via

• Assistent
    • «Hey Google, vis meg gjøremålene mine.»
    • «Hey Google, vis påminnelsene mine.»
  • Kalender
  • Huskeliste i
    • Workspace-sidepanelet på en datamaskin
    • Mobilapper

Finn ut hvordan du bruker Google Huskeliste

Kan jeg konvertere gjøremål tilbake til påminnelser etter overføringen?

Konvertering av påminnelser til gjøremål er permanent og kan ikke angres.

Hvordan oppretter jeg nye gjøremål?

Du kan opprette nye gjøremål med tittel, dato eller frekvens via

• Assistent
  • Kalender
  • Chat
  • Gmail
  • deling med Huskeliste på mobil
  • Huskeliste

Tips: Du kan bli tildelt gjøremål på delte plattformer, for eksempel rom eller dokumenter. Finn ut hvordan du kommer i gang med delte gjøremål fra Google Huskeliste.

Hva mer kan jeg gjøre med Huskeliste?

Med Huskeliste kan du

• legge til en beskrivelse
  • organisere gjøremål med lister
  • prioritere gjøremål med stjernemerking
  • endre rekkefølgen på gjøremål med «Manuell sortering» eller «Sorter etter dato»
  • Eksporter dataene dine fra Huskeliste. Finn ut hvordan du eksporterer dataene dine fra Google Huskeliste.
    • Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, må administratoren din slå på dette alternativet.
    • Hvis du ikke kan eksportere dataene fra Huskeliste, kan du skrive dem ut.

Må jeg installere Huskeliste-appen for å fortsette å bruke påminnelser med Google-assistenten?

Nei, du trenger ikke å bruke Huskeliste-appen for å bruke påminnelser med Google-assistenten.

Kan jeg fortsatt si «Angi en påminnelse» til Google-assistenten etter at påminnelsene er overført?

Ja, påminnelsene blir lagret i Huskeliste.

Blir jeg fremdeles varslet om påminnelser jeg har opprettet med Google-assistenten, på kompatible Google Assistent-enheter?

Ja, du får fortsatt påminnelser på Google Assistent-enheter. For å få varsler på iPhone eller iPad må du installere enten Google Kalender- eller Google Huskeliste-appen.

Hvilke apper kan varsle meg om gjøremål?

• Google Huskeliste
  • Google Kalender
  • Google Assistent

For å få varsler om gjøremål, oppdater varslingsinnstillingene:

Tips:

• Hvis du ikke har Huskeliste-appen, får du varsler om gjøremål fra Kalender.
  • På Android: Hvis du ikke har Huskeliste eller Kalender, varsler Google-assistenten deg.
  • Når du oppretter gjøremål uten nett og vil synkronisere gjøremål med de andre enhetene som støttes, kan du koble enheten til internett.
  • Enkelte Android-telefoner deaktiverer eller forsinker varsler fra apper som ikke brukes jevnlig. Gi Huskeliste- og Kalender-appen tillatelser for å fortsette å få varsler om gjøremål.
  • Hvis du konfigurerer Fokus på iPhone eller iPad, kan det hende du ikke får varsler. Slå på «Tidskritiske varslinger» for å fortsette å få varsler fra Huskeliste-appen.