Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

Installera Google-taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Obs! Den globala webbplatstaggen (gtag.js) är nu Google-taggen. Med den här ändringen utökas funktionaliteten hos både befintliga och nya gtag.js-installationer så att du kan åstadkomma mer, förbättra datakvaliteten och använda nya funktioner – utan att behöva skriva extra kod. Läs mer om Google-taggen.

Du kan använda ett byggverktyg för webbplatser eller ett innehållshanteringssystem (CMS) för att ställa in Google-taggen automatiskt eller installera den manuellt. Se till att taggen installeras på samtliga sidor på din webbplats så att mätningen blir korrekt.

Du kan ställa in Google-taggen utan att behöva göra ändringar i koden om du hanterar webbplatsen på någon av följande plattformar:

Vissa byggverktyg för webbplatser och CMS-plattformar erbjuder inte inbyggt stöd för Google-taggen. Plattformarna kanske inte godtar alla tagg-id-format.

Du kan ändå använda Google-taggen på de här plattformarna genom att klistra in Google-taggkodavsnittet manuellt i fältet för anpassad HTML i byggverktyget för webbplatser/CMS-systemet. Läs mer om hur du konfigurerar din Google-tagg.

Anvisningar

Innan du väljer en CMS måste du ställa in Google-taggen om du inte redan har gjort det.

1. Öppna Google-taggskärmen.
  2. Öppna fliken Konfiguration.
  3. Klicka på Installationsanvisningar i avsnittet Google-tagg.
  4. Klicka på Välj plattform
  5. Välj ett innehållshanteringssystem (CMS) eller ett byggverktyg för webbplatser. Då får du detaljerade anvisningar om hur du ställer in Google-taggen för den plattformen. Om du inte ser ditt byggverktyg för webbplatser eller ditt innehållshanteringssystem kan du se listan ovan och följa anvisningarna i länkarna.
  6. När du är klar kan du välja att testa din webbplats.

Om du konfigurerar Google-taggen i ditt Google Analytics-konto finns det några andra plattformar som godkänner Google-taggar som börjar med G-. Se vilka plattformar som godkänner detta tagg-id-format.