Google Apper
Hovedmeny

Oppretting eller endring av Google+-profilnavn

Google+-profiler er beregnet for enkeltpersoner. Derfor anbefaler vi at du bruker for- og etternavnet ditt på profilen din. Da hjelper du venner og familie med å finne deg på nettet, og det blir lettere for deg å komme i kontakt med folk du kjenner.

Hvis du ønsker å bruke Google+ til å representere noe, for eksempel bedriften din, bandet, familien eller kjæledyret ditt, kan det hende at en Google+-side fungerer bedre for deg. Finn ut hvordan du oppretter Google+-sider.

Sånn endrer du Google+-profilnavnet ditt

Viktig: Hvis du endrer navnet ditt på Google+, endres det i alle Google-produktene, for eksempel Gmail og Google Wallet.

Android-app
  1. Åpne Google+-appen Google+-ikonet > trykk på bildet ditt øverst til venstre.
  2. Trykk på menyikonet/-knappen > Rediger navnet.
  3. Skriv inn navnet du vil bruke > trykk på Lagre øverst til høyre.
Datamaskin
  1. Åpne Google+ og velg Profil fra rullegardinmenyen øverst til venstre. Profile
  2. Klikk på navnet ditt, og skriv inn navnet du vil bruke.
  3. Klikk på Lagre nederst til høyre.

Vis meg hvordan

Nett på mobil

Foreløpig er det ikke mulig å endre navn via nett på mobil. Bruk Google+-appen eller en datamaskin.

iPhone-/iPad-app
  1. Åpne Google+-appen Google+-ikonet > trykk på menyikonet øverst til venstre.
  2. Trykk på navnet ditt øverst på skjermen.
  3. Trykk på tannhjulikonet øverst til høyre > Rediger navnet.
  4. Skriv inn navnet du vil bruke > trykk på Lagre øverst til høyre.

Viktige tips angående Google+-profilnavn

Når du oppretter eller endrer Google+-profilnavnet ditt, bør du være oppmerksom på følgende:

• For- og etternavn anbefales: Du må angi både fornavn og etternavn i Google+-profilen din. Tips: Du kan bruke en initial for ett av navnene i profilen din, men ikke begge. Eksempel: «Lars P.», men ikke «L.P.»
  • Begrenset antall navneendringer: Når du har opprettet eller redigert navnet ditt, kan det hende du må vente opptil tre måneder før du kan endre det igjen. Det avhenger av hvor lenge det er siden du opprettet profilen din, og når du sist endret navnet ditt.
  • Kallenavn er valgfritt: Du kan angi et kallenavn i tillegg til for- og etternavnet ditt. Eksempel: Jon «Elgen» Davidsen eller Jon Davidsen (Elgen).
  • Ingen falske identiteter: Hvis du prøver å utgi deg for å være en annen, kan det føre til at profilen din blir suspendert.

Hva skjer hvis du ikke kan bruke det navnet du ønsker?

Hvis du har forsøkt å bruke et navn som inneholder tall eller skilletegn, kan det hende vi gir deg noen forslag til endringer eller ber deg om å velge et annet navn. Vi ber deg også om å velge et nytt navn hvis du angir et som bryter retningslinjene våre eller vilkårene for bruk.

Hvis du har problemer med å legge til et navn i profilen din, kan det hende at én av situasjonene nedenfor gjelder for deg. Ta en kikk på den aktuelle problemstillingen for å finne ut hvordan du kan løse den.

Feilsøking

Du prøver å opprette et profilnavn for noe annet enn en person

Løsningen: Google+-profiler er beregnet for personer. Hvis du prøver å opprette en profil for bedriften din, bandet ditt, familien din, kjæledyret ditt eller lignende, kan det hende at en Google+-side fungerer bedre for deg. Med Sider får du andre muligheter enn med profiler. Du kan for eksempel legge til flere personer som «eiere» av siden, og du kan få informasjon om hvor mange som ser og bruker siden din.

Sånn oppretter du en Google+-side:

1. Opprett en Google+ profil for deg selv.
  2. Opprett en side for gruppen du representerer.
Du har nylig endret navn, og du ønsker å endre det igjen

Hvorfor det ikke fungerer: Det finnes grenser for hvor ofte du kan endre navnet ditt på Google+.

Løsningen: Du kan endre navnet ditt tre ganger i løpet av 90 dager. Hvis du har endret navnet ditt tre ganger i løpet av kort tid, kan det hende du må vente opptil tre måneder før du kan endre det igjen.

Du har bare ett navn

Hvorfor det ikke fungerer: Systemet vårt forutsetter at du har to navn.

Løsningen: Gjør følgende når du legger til eller redigerer navnet ditt:

1. Skriv inn navnet ditt som fornavn.
  2. Skriv inn et punktum («.») som etternavn. Folk kan ikke se dette punktumet i profilnavnet ditt – de ser bare fornavnet ditt.
Vi ber deg om å velge et annet navn

Hvorfor det ikke fungerer: Enkelte navn tillates ikke. Vi tillater for eksempel ikke navn som er for lange, inneholder symboler eller tall eller bryter vilkårene for bruk.

Løsningen: Velg et annet navn.

Du kan ikke endre navn uten tillatelse fra administratoren

Hvorfor det ikke fungerer: Hvis du bruker Google Apps, kan det hende at du ikke kan endre navn uten å få tillatelse fra administratoren din.

Løsningen: Kontakt administratoren din for å be om navneendring.

Endring av YouTube-kanalnavn

Finn ut mer om navnealternativene for YouTube-kanalen din.

Kontoen din kan bli suspendert hvis vi finner ut at profilnavnet ditt bryter retningslinjene våre for brukeratferd og -innhold. Hvis dette skulle skje, varsler vi deg og forteller deg hvilke alternativer du har, for eksempel hvordan du kan anke.