Ladda Pixel-telefonen

Alla Pixel-telefoner kan laddas med USB-C-kabel. Nätadaptern som följer med vissa telefoner, till exempel Pixel 5a (5G), ger bäst resultat. Om telefonen inte laddas läser du om hur du åtgärdar en telefon som inte laddas.

Använd batteridelning för att trådlöst ladda Qi-certifierade telefoner och tillbehör, som Pixel Buds eller Pixel 5–7 Pro (förutom 6a och 7a). Placera tillbehöret eller den andra telefonen mot baksidan av telefonen för att ladda.

Över tid kan prestandan på Pixel-telefonens batteri försämras på grund av användningsmönster, temperatur och ålder. Vissa Pixel-telefoner kan automatiskt spara batteri genom att justera laddningen för att hantera enhets- och batteritemperatur. I vissa fall kan detta leda till långsammare laddning.

Tips! Om du vill ladda trådlöst med batteridelning måste telefonen ha en tillräckligt hög batterinivå. Du kan kolla batterinivån genom att öppna appen Inställningar på telefonen. Tryck på Batteri följt av Batteridelning. Se till att telefonen är på en plats där den inte blir för varm. Läs mer om hur du håller Pixel-telefonen sval.

Så här laddar du telefonen

1. Anslut ena änden av USB-C-sladden till porten på telefonens undersida.
  2. Anslut den andra änden av sladden till strömadaptern som följde med mobilen.
  3. Anslut nätadaptern till ett vägguttag.

Så använder du smart laddning (Pixel 4 eller senare)

När du laddar telefonen länge eller under natten kan smart laddning aktiveras så att telefonen laddas till 100 % en timme innan du kopplar från. Funktionen för smart laddning förlänger batteritiden. Funktionen fungerar på följande telefoner:

• Pixel 4: Aktiveras om du laddar telefonen mellan kl. 21.00 och 4.00 och har ställt in ett alarm som ska ringa mellan kl. 3.00 och 10.00. Läs mer om hur du ställer in ett alarm.
  • Pixel 4a och senare, inklusive Fold: Funktionen Smart laddning lär sig av dina laddningsvanor. Om en lång laddningssession förväntas kan den aktiveras även om ovanstående villkor inte uppfylls.

Tips! Funktionen behöver cirka 14 dagar för att lära sig dina laddningsvanor. Om dina laddningsvanor varierar, till exempel vid resor, kan det hända att smart laddning inte aktiveras.

Så här inaktiverar du smart laddning:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri följt av Smart laddning.
  3. Inaktivera Använd Smart laddning.

Tips! När smart laddning är aktiverat visas en avisering med tidpunkten när batteriet blir fulladdat.

Laddningstips

Så här laddar du snabbt

• Använd ett vägguttag som strömkälla. Om du använder en annan strömkälla, till exempel en laptop, kanske telefonen laddas långsammare.
  • Du kan använda mobilen medan den laddas. Den laddas snabbare om du inte använder den under laddningen.

Höra när telefonen börjar laddas

1. Kontrollera att telefonens ringsignal är på. Läs mer om hur du ändrar volymen på telefonen.
  2. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  3. Tryck på Ljud Följt av Avancerat.
  4. Aktivera Laddningsljud.
  5. När du ansluter laddaren hörs ett ljud.
    Obs! Om ljudet är avstängt på telefonen eller om vibrationsläget är aktiverat hörs ingenting.

Vilka nätadaptrar och sladdar ska jag använda?

• Till Pixel-telefoner används kablar och nätadaptrar av typen USB-C med USB 2.0.
  • Om du vill ladda telefonen med en USB-A-nätadapter använder du en USB-C till USB-A-kabel. Telefonen laddas då långsammare än med USB-C.
  • Vi rekommenderar att du använder en 30 W USB-C-nätadapter från Google eller valfri nätadapter med Programmable Power Supply (PPS) som klassats för 30 W eller mer. Du kan även använda andra adaptrar med USB Power Delivery (PD) som klassats för 15 W eller mer.
  • Andra nätadaptrar och kablar till Android kanske inte fungerar med Pixel-telefoner.
  • Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 3a, Pixel 2 och Pixel (2016) kan inte laddas trådlöst.

Kontrollera att laddningstillbehöret fungerar med din telefon

Om telefonen startar men du får en avisering om att kontrollera laddningstillbehöret kan det hända att kabeln eller den anslutna USB-nätadaptern inte stöds av telefonen eller att den är skadad. Detta resulterar i att telefonen laddas mycket långsamt eller inte alls. Åtgärda problemet genom att använda en annan kabel och en PPS-adapter som klassats för 30 W eller mer, eller en PD-adapter som klassats för 15 W eller mer.

Tekniska anmärkningar

• Om du vill ta bort batteriet rekommenderar vi att du lämnar in telefonen till en auktoriserad reparationsleverantör. Vi rekommenderar inte att du tar bort det själv.
  • Vilken nätadapter som medföljer varierar beroende på land eller region.

Har du fortfarande problem med Pixel-telefonen?

Läs mer om hur du kontaktar oss om du vill prata med en supportrepresentant om en telefon som inte laddas, slås på, går igång eller förblir påslagen.
Du kan hitta möjliga lösningar på andra problem med telefonens kamera genom att ställa frågor i våra forum i Pixel-communityn.