Ladda Pixel-mobilen

Pixel-mobiler laddas med USB-C-sladd. Strömadaptern som följer med mobilen ger bäst resultat.

Det är bra att ladda upp batteriet i en ny Pixel-mobil helt. När du gjort det kan du ladda så mycket eller så lite som behövs. (Du behöver varken tömma batteriet helt eller ladda det fullt.)

Så här laddar du Pixel-mobilen

1. Anslut ena änden av USB-C-sladden till porten på mobilens undersida.
  2. Anslut den andra änden av sladden till strömadaptern som följde med mobilen.
  3. Anslut strömadaptern till ett vägguttag.

Laddningstips

Så här laddar du snabbt

• Anslut strömadaptern som medföljde mobilen till ett vägguttag. Om du använder en annan strömkälla, till exempel en laptop, kanske mobilen laddas långsammare.
  • Du kan använda mobilen medan den laddas. Den laddas snabbare om du inte använder den under laddningen.

Vilka strömadaptrar och sladdar ska jag använda?

• Till Pixel-mobiler används sladdar och strömadaptrar av typen USB-C med USB 2.0.
  • Om du vill ladda mobilen med en USB-A-strömadapter använder du en USB-C till USB-A-sladd. Pixel-mobilen laddas då långsammare än med USB-C.
  • Andra strömadaptrar och sladdar till Android kanske inte fungerar med Pixel-mobiler.
  • Pixel 3a, Pixel 2 och Pixel (2016) kan inte laddas trådlöst.

Höra när mobilen börjar laddas

1. Kontrollera att telefonens ringsignal är på. Läs mer om hur du ändrar volymen på mobilen.
  2. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
  3. Tryck på Ljud Följt av Avancerat.
  4. Aktivera Laddningsljud.
  5. När du ansluter laddaren hörs ett ljud.
    Obs! Om ljudet är avstängt på mobilen eller om vibrationsläget är aktiverat hörs ingenting.

Tekniska anmärkningar

• Batteriet kan inte plockas ut. Mobilen får bara öppnas av en auktoriserad servicetekniker.
  • Vilken strömadapter som medföljer varierar beroende på land eller region.
  • Strömadapterns maximala effekt är 18 W (9 V/2 A).