Je Pixel-telefoon opladen

Alle Pixel-telefoons kunnen worden opgeladen met USB-C-kabels. Gebruik voor de beste resultaten uitsluitend de voedingsadapter die bij bepaalde telefoons wordt geleverd, zoals de Pixel 5a (5G). Als je telefoon niet goed wordt opgeladen, bekijk je hoe je problemen oplost met een telefoon die niet wordt opgeladen.

Gebruik Batterij delen om telefoons of accessoires die Qi-gecertificeerd zijn, zoals de Pixel Buds of je Pixel 5-7 Pro (met uitzondering van de 6a en 7a), draadloos op te laden. Leg je accessoire of andere telefoon op de achterkant van je telefoon om het apparaat op te laden.

Na verloop van tijd kunnen de prestaties van de batterij van je Pixel-telefoon afnemen vanwege gebruikspatronen, temperatuur en leeftijd. Sommige Pixel-telefoons kunnen het opladen automatisch aanpassen om de apparaat- en batterijtemperatuur te beheren en zo de batterij te sparen. In sommige gevallen kan dit leiden tot een lagere oplaadsnelheid.

Tip: Als je draadloos wilt opladen met Batterij delen, moet je telefoon voldoende batterijniveau hebben. Open de app Instellingen op je telefoon om het batterijniveau te checken. Tik op Batterij en dan Batterij delen. Zorg dat je telefoon zich op een plek bevindt waar deze niet te heet wordt. Meer informatie over hoe je je Pixel-telefoon koel houdt

Uw telefoon opladen

1. Sluit een van de uiteinden van de USB-C-kabel aan op de poort aan de onderkant van uw telefoon.
  2. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de voedingsadapter die bij de telefoon is geleverd.
  3. Steek de stekker van de voedingsadapter in een stopcontact.

Aangepast opladen gebruiken (Pixel 4 en hoger)

Als je je telefoon lange tijd of 's nachts oplaadt, kan Aangepast opladen een uur voordat je de stekker uit het stopcontact haalt aangaan om op te laden tot 100%. Met de functie Aangepast opladen verleng je de batterijduur. De functie werkt op de volgende telefoons:

• Pixel 4: Wordt aangezet als je je telefoon tussen 21:00 en 04:00 uur oplaadt en een actieve wekker hebt voor een tijd tussen 03:00 en 10:00 uur. Meer informatie over hoe je een wekker zet
  • Pixel 4a en hoger, waaronder de Fold: De functie Aangepast opladen leert van je oplaadgewoonten. Als een lange oplaadsessie wordt voorspeld, kan de functie nog steeds worden aangezet, ook als de hierboven genoemde voorwaarden niet van toepassing zijn.

Tip: De functie heeft ongeveer 14 dagen nodig om je oplaadgewoonten te leren. Als je oplaadgewoonten variëren, bijvoorbeeld als je op reis bent, gaat Aangepast opladen misschien niet aan.

Zo zet je Aangepast opladen uit:

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Batterij en dan Aangepast opladen.
  3. Zet Aangepast opladen gebruiken uit.

Tip: Als Aangepast opladen aanstaat, wordt een melding getoond en wordt aangegeven wanneer de batterij helemaal is opgeladen.

Oplaadtips

Snel opladen

• Gebruik een stopcontact als voedingsbron. Bij andere voedingsbronnen, zoals laptops, kan het opladen langer duren.
  • Tijdens het opladen kun je de telefoon blijven gebruiken. Als je de telefoon tijdens het opladen niet gebruikt, wordt deze wel sneller opgeladen.

Horen wanneer uw telefoon wordt opgeladen

1. Controleer of de beltoon is ingeschakeld op uw telefoon. Meer informatie over hoe u het volume van uw telefoon kunt wijzigen.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Tik op Geluid En dan Geavanceerd.
  4. Schakel Oplaadgeluiden in.
  5. U hoort een geluid als u de telefoon aansluit op een stopcontact.
    Opmerking: Als uw telefoon is gedempt of in de trilstand staat, hoort u geen geluid.

Welke voedingsadapters en kabels u kunt gebruiken

• Pixel-telefoons gebruiken USB-C met USB 2.0-voedingsadapters en -kabels.
  • Als je je telefoon wilt opladen met een USB-A-voedingsadapter, gebruik je de USB-C-naar-USB-A-kabel die bij je telefoon is geleverd. Hiermee wordt je telefoon langzamer opgeladen dan via USB-C.
  • We raden je aan de Google USB-C-voedingsadapter van 30 W of een PPS-voedingsadapter (Programmable Power Supply) van 30 W of meer te gebruiken. Je kunt ook andere USB Power Delivery-adapters (PD) van 15 W of meer gebruiken.
  • Andere Android-kabels en -voedingsadapters werken misschien niet met Pixel-telefoons.
  • De Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 3a, Pixel 2 en Pixel (2016) kunnen niet draadloos worden opgeladen.

Checken of je oplaadaccessoire werkt met je telefoon

Als je telefoon aangaat maar je de melding Check het oplaadaccessoire krijgt, wordt je kabel of aangesloten USB-voedingsadapter misschien niet ondersteund door je telefoon of kan deze beschadigd zijn. Hierdoor wordt je telefoon erg langzaam of helemaal niet opgeladen. Als je het probleem wilt oplossen, probeer je op te laden met een andere kabel en een PPS-adapter van 30 W of meer of een PD-adapter van 15 W of meer.

Technische opmerkingen

• Als je de batterij wilt verwijderen, raden we je aan om deze naar een geautoriseerde reparatieservice te brengen. We raden je af de batterij zelf te verwijderen.
  • De voedingsadapter verschilt per land of regio.

Heb je nog steeds problemen met je Pixel-telefoon?

Als je met een supportmedewerker wilt praten over een telefoon die niet oplaadt, aangaat, start of aan blijft, bekijk je meer informatie over hoe je contact met ons opneemt.
Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met de camera van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.