Vanwege grote drukte kunnen de wachttijden voor support langer zijn. Bedankt voor je geduld. Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over de Pixel 6 en Pixel 6 Pro.

Je Pixel-telefoon opladen

Alle Pixel-telefoons kunnen worden opgeladen met USB-C-kabels. Gebruik voor de beste resultaten uitsluitend de voedingsadapter die bij bepaalde telefoons wordt geleverd, zoals de Pixel 5a (5G). Als je telefoon niet goed wordt opgeladen, bekijk je hoe je problemen oplost met een telefoon die niet wordt opgeladen.

Met Batterij delen op de Pixel 6 Pro, 6 of 5 kun je accessoires of telefoons die werken met Qi (zoals Pixel Buds) draadloos opladen. Leg je accessoire of andere telefoon op de achterkant van je telefoon om het apparaat op te laden.

Uw telefoon opladen

1. Sluit een van de uiteinden van de USB-C-kabel aan op de poort aan de onderkant van uw telefoon.
  2. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de voedingsadapter die bij de telefoon is geleverd.
  3. Steek de stekker van de voedingsadapter in een stopcontact.

Tip: U kunt de batterij van een nieuwe telefoon het beste volledig opladen. Daarna kunt u de telefoon zo veel of zo weinig opladen als nodig is. (De batterij hoeft niet volledig leeg te zijn of volledig te worden opgeladen.)

's Nachts opladen totdat de wekker gaat (Pixel 4 en hoger)

Belangrijk: Als je de telefoon tussen 21:00 en 04:00 uur oplaadt en een actieve wekker hebt voor een tijd tussen 03:00 en 10:00 uur, maakt de telefoon gebruik van aangepast opladen. Meer informatie over hoe je een wekker zet

Je kunt de telefoon 's nachts geleidelijk opladen om te zorgen dat de batterij langer meegaat. Aangepast opladen gebruikt de instellingen van je wekker om de telefoon volledig op te laden voordat je wakker wordt.

Zo zet je Aangepast opladen uit:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Aangepaste voorkeuren.
  3. Zet Aangepast opladen uit.

Tip: Als aangepast opladen is ingeschakeld, zie je op het scherm dat altijd actief is de tekst 'Aangepast opladen' en hoe laat de batterij volledig is opgeladen.

Oplaadtips

Snel opladen

• Gebruik een stopcontact als voedingsbron. Bij andere voedingsbronnen, zoals laptops, kan het opladen langer duren.
  • Tijdens het opladen kun je de telefoon blijven gebruiken. Als je de telefoon tijdens het opladen niet gebruikt, wordt deze wel sneller opgeladen.

Horen wanneer uw telefoon wordt opgeladen

1. Controleer of de beltoon is ingeschakeld op uw telefoon. Meer informatie over hoe u het volume van uw telefoon kunt wijzigen.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Tik op Geluid En dan Geavanceerd.
  4. Schakel Oplaadgeluiden in.
  5. U hoort een geluid als u de telefoon aansluit op een stopcontact.
    Opmerking: Als uw telefoon is gedempt of in de trilstand staat, hoort u geen geluid.

Welke voedingsadapters en kabels u kunt gebruiken

• Pixel-telefoons maken gebruik van voedingsadapters en USB-C met USB 2.0-voedingsadapters en -kabels.
  • Als u uw telefoon wilt opladen met een USB-A-voedingsadapter, gebruikt u de USB-C-naar-USB-A-kabel die bij uw telefoon is geleverd. Hierdoor wordt uw telefoon langzamer opgeladen dan via USB-C.
  • Andere Android-kabels en voedingsadapters werken mogelijk niet met Pixel-telefoons.
  • De Pixel 3a, Pixel 2 en Pixel (2016) kunnen niet draadloos worden opgeladen.

Technische opmerkingen

• De batterij kan niet worden verwijderd. De telefoon mag niet worden geopend, behalve door een geautoriseerde reparatieservice.
  • De voedingsadapter verschilt per land of regio.
  • De voedingsadapter heeft een maximaal uitgangsvermogen van 30 W of 18 W (9 V/2 A).

Heb je nog steeds problemen met je Pixel-telefoon?

Als je met een klantenservicemedewerker wilt praten over een telefoon die niet oplaadt, inschakelt, start of ingeschakeld blijft, bekijk je meer informatie over hoe je contact met ons opneemt.
Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met het resetten van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.