Lad Pixel-telefonen din

Alle Pixel-telefoner kan lades med USB-C-kabel. Hvis en strømkabel følger med telefonen, som det gjør med for eksempel Pixel 5a (5G), bør du bruke den for å få det beste resultatet. Hvis telefonen ikke lades som den skal, kan du finne ut hvordan du fikser en telefon som ikke lades.

Bruk batterideling til trådløs lading av telefoner og tilbehør som er Qi-sertifisert, for eksempel Pixel Buds eller Pixel 5–7 Pro, unntatt 6a og 7a. Sett tilbehøret eller den andre telefonen på baksiden av telefonen for å lade.

Over tid kan batteriet i Pixel-telefonen bli dårligere på grunn av bruksmønstre, temperatur og alder. For å forlenge batterilevetiden kan noen Pixel-telefoner justere ladingen automatisk for å håndtere enhets- og batteritemperaturer. I noen tilfeller kan dette føre til tregere lading.

Tips: For å lade trådløst med batterideling må telefonen ha høyt nok batterinivå. For å sjekke batterinivået, åpne Innstillinger-appen på telefonen. Trykk på Batteri og så Batterideling. Sørg for at telefonen er på et sted der den ikke blir for varm. Finn ut hvordan du holder Pixel-telefonen din kjølig.

Slik lader du telefonen din

1. Plugg en av endene av USB-C-kabelen inn i porten nederst på telefonen.
  2. Plugg den andre enden av kabelen inn i strømadapteren som fulgte med telefonen.
  3. Sett strømadapteren inn i en stikkontakt.

Slik bruker du tilpasset lading (Pixel 4 eller nyere)

Når du lader telefonen lenge eller hele natten, kan det hende at tilpasset lading slås på for å lade telefonen til 100 % én time før du kobler den fra. Tilpasset lading-funksjonen forlenger batterilevetiden. Funksjonen fungerer på disse telefonene:

• Pixel 4: Slås på når du lader telefonen mellom 21.00 og 4.00 med en aktiv alarm stilt inn mellom 3.00 og 10.00. Finn ut hvordan du stiller inn alarmer.
  • Pixel 4a eller nyere, inkludert Fold: Tilpasset lading-funksjonen lærer av ladevanene dine. Hvis det forventes en lang ladeøkt, kan funksjonen slås på selv om betingelsene ovenfor ikke er oppfylt.

Tips: Funksjonen trenger omtrent 14 dager for å lære seg ladevanene dine. Hvis ladevanene dine varierer – for eksempel når du er på reise – er det ikke sikkert at tilpasset lading slås på.

Slik slår du av tilpasset lading:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri og så Tilpasset lading.
  3. Slå av Bruk Tilpasset lading.

Tips: Når tilpasset lading er slått på, vises et varsel og informerer om når batteriet er fulladet.

Ladetips

Slik lader du raskt

• Bruk et strømuttak som strømkilde. Andre strømkilder, for eksempel bærbare datamaskiner, lader muligens telefonen saktere.
  • Du kan bruke telefonen mens du lader. For å lade raskere, ikke bruk telefonen mens du lader.

Hør når telefonen lades

1. Sørg for at ringelyden på telefonen er slått på. Finn ut hvordan du endrer telefonvolumet.
  2. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  3. Trykk på Lyd Og så Avansert.
  4. Slå på Ladelyder.
  5. Du hører en lyd når du kobler til telefonen din.
    Merk: Du hører ikke noen lyd hvis lyden på telefonen er slått av, eller hvis telefonen er satt til vibrering.

Hvilke strømadaptere og kabler du kan bruke

• Pixel-telefoner bruker USB-C-strømadaptere og -kabler med USB 2.0.
  • For å lade telefonen din med en USB-A-strømadapter, bruk en USB-C-til-USB-A-kabel. Dette lader telefonen langsommere enn med USB-C.
  • Vi anbefaler at du bruker Google 30 W USB-C-strømadapteren eller en PPS-strømadapter (Programmable Power Supply) klassifisert for 30 W eller mer. Du kan også bruke andre USB PD-adaptere (Power Delivery) klassifisert for 15 W eller mer.
  • Andre Android-kabler og -strømadaptere fungerer muligens ikke med Pixel-telefoner.
  • Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 3a, Pixel 2 og Pixel (2016) kan ikke lades trådløst.

Sjekk at ladetilbehøret fungerer med telefonen

Hvis telefonen slås på, men du får varselet «Sjekk ladetilbehøret», er det mulig at kabelen eller den tilkoblede USB-strømadapteren ikke støttes av telefonen eller er skadet. Dette fører til at telefonen lades svært sakte eller ikke i det hele tatt. For å løse problemet, prøv å lade med en annen kabel og en PPS-adapter som er sertifisert for 30 W eller mer, eller en PD-adapter som er sertifisert for 15 W eller mer.

Tekniske merknader

• Hvis du vil fjerne batteriet, anbefaler vi at du tar det med til en autorisert reparasjonsleverandør. Vi anbefaler ikke at du fjerner det selv.
  • Strømadapteren kan variere etter land eller region.

Har du fortsatt problemer med Pixel-telefonen?

Hvis du vil snakke med en brukerstøttemedarbeider om en telefon som ikke lades, slås på, starter eller holder seg påslått, kan du finne ut hvordan du kontakter oss.
Hvis du vil ha mulige løsninger på andre problemer med kameraet på telefonen, kan du legge ut spørsmål i forumet vårt i Pixel-brukerfellesskapet.