Pixel-puhelimen lataaminen

Kaikki Pixel-puhelimet voidaan ladata USB-C-kaapeleilla. Saat parhaan lopputuloksen käyttämällä virta-adapteria, joka tulee Pixel 5a (5G):n ja tiettyjen muiden puhelinten mukana. Jos puhelin ei lataudu oikein, katso ohjeita ongelman korjaamiseen.

Käytä akunjakoa Qi-sertifioitujen puhelimien tai lisävarusteiden (esim. Pixel Budsien tai Pixel 5–7 Pron, paitsi 6a:n ja 7a:n) langattomaan lataamiseen. Lataa asettamalla lisävaruste tai toinen puhelin puhelimen takaosan päälle.

Pixel-puhelimen akunkesto voi ajan kuluessa heikentyä käyttötapojen, lämpötilan ja iän vuoksi. Akunkeston säilyttämiseksi jotkin Pixel-puhelimet voivat säätää latausta automaattisesti hallitakseen laitteen ja akun lämpötilaa. Joissakin tapauksissa tämä voi hidastaa latausnopeutta.

Vinkki: Langaton lataaminen akunjaolla edellyttää, että puhelimen akun varaustaso on riittävä. Voit tarkistaa akun varaustason avaamalla puhelimen Asetukset-sovelluksen. Valitse Akku ja sitten Akunjako. Varmista, että puhelin on paikassa, jossa se ei kuumene liikaa. Katso, miten voit pitää Pixel-puhelimen viileänä.

Puhelimen lataaminen

1. Kytke USB-C-johdon toinen pää puhelimen alaosassa olevaan porttiin.
  2. Kytke johdon toinen pää puhelimen mukana tulleeseen virtalähteeseen.
  3. Kytke virtalähde pistorasiaan.

Mukautuvan latauksen käyttäminen (Pixel 4 ja uudemmat)

Kun lataat puhelinta pitkään tai yön yli, mukautuva lataus voi mennä päälle ja akku voi latautua 100 %:iin tuntia ennen kuin irrotat sen latauksesta. Mukautuva latausominaisuus pidentää akunkestoa. Ominaisuus toimii seuraavilla puhelimilla:

• Pixel 4: Ominaisuus menee päälle, kun lataat puhelinta klo 21–4 ja sinulla on aktiivinen herätys klo 3–10. Katso, miten voit asettaa herätyksen.
  • Pixel 4a ja uudemmat, myös Fold: Mukautuva latausominaisuus oppii lataustavoistasi. Jos latauskertaa ennustetaan pitkäksi, ominaisuus voi silti mennä päälle yllä mainittujen ehtojen ulkopuolella.

Vinkki: Ominaisuus tarvitsee noin 14 päivää lataustapojen oppimiseen. Jos lataustapasi vaihtelevat esimerkiksi matkustaessasi, mukautuva lataus ei välttämättä käynnisty.

Näin voit laittaa mukautuvan latauksen pois päältä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Mukautuva lataus.
  3. Laita Käytä mukautuvaa latausta pois päältä.

Vinkki: Kun mukautuva lataus on päällä, näkyviin tulee ilmoitus ja aika, jonka kuluessa akku latautuu täyteen.

Latausvinkkejä

Nopea lataaminen

• Käytä virtalähteenä pistorasiaa. (Kannettavat tietokoneet ja muut virtalähteet voivat ladata puhelimen hitaammin.)
  • Voit käyttää puhelinta latauksen aikana. Puhelin latautuu kuitenkin nopeammin, kun et käytä sitä.

Puhelimen latausäänten kuuleminen

1. Varmista, että puhelimen soittoääni on päällä. Lue, kuinka voit muuttaa puhelimen äänenvoimakkuutta.
  2. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Ääni Ja sitten Lisäasetukset.
  4. Ota käyttöön Latausäänet.
  5. Kun liität puhelimen laturiin, kuulet äänen.
    Huom. Jos puhelin on mykistetty tai värinätilassa, et kuule ääntä.

Suositellut virtalähteet ja johdot

• Pixel-puhelimissa käytetään USB 2.0:n kanssa yhteensopivia USB-C-virta-adaptereita ja ‑johtoja.
  • Jos haluat ladata puhelimen USB-A-virta-adapterilla, käytä USB-C–USB-A-johtoa. Se lataa puhelimen hitaammin kuin USB-C.
  • Suosittelemme käyttämään Googlen 30 W:n USB-C-virta-adapteria tai mitä tahansa ohjelmoitavaa virtalähdettä, jonka luokitus on vähintään 30 W. Voit käyttää myös muita USB Power Delivery (PD) ‐adaptereita, joiden luokitus on vähintään 15 W.
  • Muiden Android-laitteiden johdot ja virta-adapterit eivät välttämättä toimi Pixel-puhelimien kanssa.
  • Pixel 4a 5G-, Pixel 4a-, Pixel 3a-, Pixel 2- ja Pixel (2016) ‑puhelimia ei voi ladata langattomasti.

Näin voit tarkistaa, että latauslisävaruste toimii puhelimen kanssa

Jos puhelin käynnistyy, mutta näet ilmoituksen, jossa kehotetaan tarkistamaan latauslisävaruste, johto tai yhdistetty USB-laturi on ehkä vahingoittunut tai puhelin ei tue sitä. Tällöin puhelin latautuu erittäin hitaasti tai ei ollenkaan. Voit ratkaista ongelman lataamalla toisella johdolla ja PPS-laturilla, jonka luokitus on vähintään 30 W, tai PD-laturilla, jonka luokitus on vähintään 15 W.

Teknisiä tietoja

• Jos haluat poistaa akun, suosittelemme viemään sen valtuutettuun korjauspalveluun. Emme suosittele akun poistamista itse.
  • Virta-adapterit vaihtelevat maittain ja alueittain.

Onko sinulla edelleen ongelmia Pixel-puhelimen kanssa?

Jos haluat puhua asiakastuen edustajalle puhelimesta, joka ei lataudu, käynnisty tai pysy päällä, näin voit ottaa meihin yhteyttä.
Mahdollisia ratkaisuja muihin ongelmiin puhelimesi kameran kanssa voit saada postaamalla kysymyksiä Pixel-yhteisölle keskusteluryhmissämme.

Muita lähteitä