Åtgärda problem med att batteriet laddas ur på Pixel-telefoner

Du kan använda självbetjäningsflödet om du vill felsöka problem med batteriet eller prestandaproblem på Pixel 7a och tidigare versioner, inklusive Pixel Fold.

Åtgärda batteri- eller prestandaproblem

Om telefonens batteri verkar laddas ur för snabbt kan det bero på att en nedladdad app drar för mycket batteri. Du kan justera telefonens inställningar så att batteriet håller längre. Åtgärda batteriurladdning via stegen nedan.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Efter en programvaruuppdatering är det normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Om du fortfarande upplever onormal batteriurladdning efter några dagar kan du höra av dig till oss så hjälper vi dig.
Tips! Den här videon gäller endast för Pixel Fold.

Hur sparar jag på batteriet med mina inställningar?

Om telefonens batteri laddas ur för fort kan du ta reda på hur du får längre batteritid.

Du kan även ta reda på vilka aktiviteter som drar mest batteri.

Hur stänger jag apparna som drar mest batteri?

Viktigt: Du kan inte avinstallera Google Play-tjänster eller tvinga dem att avsluta. Din telefon använder Googles tjänster via Google Play. De är inbyggda i Android. Läs mer om Google Play-tjänster.

Steg 1: Begränsa apparna som drar mest batteri

Med hög batteriförbrukning i bakgrunden eller överlag

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri följt av Batteriförbrukning.
    • Tryck på Visa efter appar om du vill visa batteriförbrukningen per app.
  3. Om du vill se eller ändra hur en app eller ett system i listan använder batteriet kan du trycka på appen eller systemet.​
    • Vi rekommenderar att du låter batterioptimering vara aktiverat för alla appar.
    • För vissa appar kan du begränsa batteriförbrukningen i bakgrunden.
  4. Så här granskar du inställningarna för batteriförbrukning för alla appar:
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Appar följt av Batteriförbrukning för appar.
  5. Om det visas ett meddelande med rekommendationen att begränsa en app eller ett system kan du trycka på meddelandet följt av Begränsa.

Tips! När vissa appar är inställda på begränsad batteriförbrukning kanske de inte fungerar som vanligt eller så kan aviseringar för dem fördröjas.

Steg 2: Tvinga problemappar att avsluta

Viktigt! Om du tvingar vissa viktiga appar eller tjänster att avsluta fungerar inte telefonen som den ska. Alla appar kan inte tvingas att avsluta.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar följt av Visa alla appar.
  3. Tryck på appen följt av Tvinga att avsluta följt av OK

Steg 3: Avinstallera problemappar
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar följt av Visa alla appar.
  3. Tryck på appen.
  4. Tryck på Avinstallera följt av OK.

Tips! När du trycker länge på appen visas Avinstallera, Ta bort eller båda två på skärmen. Tryck på Avinstallera om du vill ta bort appen. Om du bara vill ta bort den från startskärmen trycker du på Ta bort.

Hur kontrollerar jag om min telefon behöver en uppdatering?

Starta om telefonen
  1. Starta om telefonen.
    • På Pixel 5a och tidigare: Håll av/på-knappen nedtryckt i cirka 30 sekunder eller tills telefonen startas om.
    • På Pixel 6 och senare, inklusive Fold: Håll av/på-knappen och knappen som höjer volymen nedtryckta i några sekunder.
  2. Tryck på Starta om Starta om.
Kontrollera om Android behöver uppdateras
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System långt ned på skärmen följt av Programvaruuppdatering.
  3. När uppdateringsstatusen visas på skärmen följer du anvisningarna.
Kontrollera om det finns appuppdateringar

Kontrollera om det finns en uppdatering för appen Kamera:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter.
  4. Installera eventuella uppdateringar för Pixel-kameran under Tillgängliga uppdateringar.

Kontrollera om det finns en systemuppdatering för Android:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System.
  3. Tryck på Programuppdateringar.
  4. Tryck på Systemuppdatering.
  5. Tryck på Sök efter uppdateringar.

Testa avancerade anvisningar

Återställa standardinställningarna
Obs! När du återställer standardinställningarna på en telefon raderas all data på den. Du kan återställa all data som lagras i ditt Google-konto, men alla appar avinstalleras och tillhörande data tas bort. Säkerhetskopiera telefonen innan du återställer standardinställningarna.
Ställ frågor i ett av Googles forum
Du kan hitta möjliga lösningar på andra problem med återställningen av telefonen genom att ställa frågor i hjälpforumet för Google Pixel.

Har du fortfarande problem med batteriet?

Om telefonen fortfarande har problem med batteriet kan du få hjälp. Läs om hur du kontaktar oss.