Låt Smart batteri och Batterioptimering vara på

Låt inställningarna Smart batteri och Batterioptimering vara aktiverade så att apparna bara använder telefonens batteri när det behövs. Inställningarna är aktiverade som standard.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Kontrollera att Smart batteri är aktiverat på telefonen

Appar som du inte brukar använda körs mindre ofta när du inte använder dem om du låter Smart batteri vara på. Telefonen lär sig med tiden hur du brukar använda apparna. Då kan du spara batteri på det sätt som fungerar bäst för dig.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri Följt av Batterisparläge.
  3. Tryck på Smart batteri Följt av Visa mer .
  4. Aktivera Använd Smart batteri om det är inaktiverat.
Tips! Det smarta batteriet optimerar kontinuerligt apparnas batterianvändning baserat på din användning av telefonen. Prestandan kan begränsas och aviseringar försenas i syfte att förlänga batteritiden.

Aktivera batterioptimering för varje app

Viktigt! Om du inaktiverar batterioptimering för en app kan den appen köras oftare när du inte använder den, även om Smart batteri är aktiverat. Det kan leda till onödig batteriförbrukning.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar Följt av Visa alla appar.
  3. Välj appen. Tryck sedan på Batteri.
  4. Tryck på Optimerad under Hantera batterianvändning.

Tips! Batterioptimering är inte tillgängligt för vissa viktiga tjänster.