Åtgärda en Pixel-skärm som inte fungerar som den ska

Testa lösningarna nedan om telefonens skärm

• inte svarar på tryck
  • flimrar
  • hoppar
  • blinkar
  • har döda pixlar
  • är svart.

Om du ser en vit prick högst upp på Pixel 5-telefonens skärm kan du läsa mer om närhetssensorn.

Viktigt! Kontrollera om problemet är löst efter varje lösningsförslag innan du fortsätter till nästa.

Steg 1: Kontrollera telefonens skärm

1. Kontrollera att skärmen inte har spruckit, har hack eller har skadats på annat sätt.
  2. Om du har ett fodral eller skärmskydd på telefonen tar du bort det.
  3. Om du har handskar på dig tar du av dem.
  4. Om du har klistermärken någonstans på skärmen eller sensorerna tar du bort dem.
  5. Kontrollera att skärmen är ren.

Steg 2: Testa dessa felsökningssteg

Starta om telefonen
  1. På de flesta telefoner trycker du på strömbrytaren i cirka 30 sekunder tills enheten startas om.
  2.  Du kan behöva trycka på Starta om på skärmen Starta om.

Tips! Om pekskärmen fortfarande inte svarar efter att du har startat om läser du mer om hur du återställer telefonens standardinställningar (nedan).

Ta reda på om en app orsakar problemet
  1. Aktivera säkert läge. Läs mer om hur du aktiverar säkert läge
  2. När du har aktiverat säkert läge trycker du på skärmen.
    • Om skärmen fungerar i säkert läge är det troligen en nedladdad app som orsakar problemet.
      1. Avsluta säkert läge genom att starta om telefonen.
      2. Avinstallera nyligen nedladdade appar, en efter en, för att ta reda på vilken app som orsakar problemet.
      3. När du har hittat appen som orsakar problemet kan du installera de andra apparna som du tog bort på nytt.
    • Om skärmen inte fungerar i säkert läge fortsätter du till nästa avsnitt.
Tips! Flygplansläget aktiveras automatiskt när du startar säkert läge. Vi rekommenderar att du inaktiverar flygplansläget om du vill fortsätta använda funktioner som GPS och Wi-Fi och ringa telefonsamtal.
Tips! Flygplansläget aktiveras automatiskt när du startar säkert läge. Vi rekommenderar att du inaktiverar flygplansläget om du vill fortsätta använda funktioner som GPS och Wi-Fi och ringa telefonsamtal.
Testa det påverkade området på skärmen
  1. Tryck på skärmens övre vänstra hörn.
  2. Dra sakta nedåt till det nedre högra hörnet utan att lyfta fingret. Dra fingret så långsamt att du hinner räkna till tio innan du når fram till det andra hörnet.Dra med fingret över skärmen
    • Om det går att dra snabbinställningsfältet och aviseringarna hela vägen till skärmens nederkant
      Problemet orsakas inte av ett visst område på skärmen. Läs mer om hur du återställer telefonens standardinställningar (nedan).
    • Om snabbinställningarna och aviseringarna släpper medan du drar med fingret över skärmen
      Gör testet en gång till. Om de släpper igen kontrollerar du om detta sker på samma ställe på skärmen. Sedan gör du så här. läs mer om hur du får hjälp.
Vad den vita pricken högst upp på skärmen betyder Pixel 5)

Du kan se en vit prick högst upp på Pixel-telefonens skärm. Den vita pricken är närhetssensorn. När närhetssensorn är på syns punkten genom skärmen. Punkten kan blinka eller visas konstant.

Närhetssensorn inaktiverar skärmen när du håller telefonen nära ansiktet under samtal, när skärmen är låst och när den används av vissa appar. Genom att inaktivera skärmen kan du spara batteri och undvika oavsiktliga tryck.

Alla Pixel-telefoner har närhetssensorer. Eftersom skärmen på Pixel 5 nästan går från kant till kant syns sensorn under skärmen. Ta en titt på diagrammet över Pixel 5-telefonen.

Steg 3: Använd avancerad felsökning

Stäng av utvecklaralternativ
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System Följt av Utvecklaralternativ. Detta visas bara om utvecklaralternativ har aktiverats.
  3. Inaktivera Utvecklaralternativ.
Återställ telefonens standardinställningar
Obs! När du återställer standardinställningarna på en telefon raderas all data på den. Du kan återställa all data som lagras i ditt Google-konto, men alla appar avinstalleras och tillhörande data tas bort. Säkerhetskopiera telefonen innan du återställer standardinställningarna.

Tips!

Ställ frågor i någon av Googles grupper
Du kan hitta möjliga lösningar på andra problem med telefonens kamera genom att ställa frågor i våra forum i Pixel-communityn.

Har du fortfarande problem med Pixel-telefonen?

Du kan kontakta en supportagent om problemet. Läs om hur du kontaktar oss.