Ändra hur enheten ansluts till skrivare, tillbehör med mera

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Ändra inställningarna

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Anslutningsinställningar.
  3. Tryck på inställningen som du vill ändra.

Vilka inställningar kan du ändra?

Bluetooth

Du kan spela musik, ringa med mera genom att ansluta telefonen till en annan enhet som också använder Bluetooth. Läs mer om hur du ansluter telefonen via Bluetooth.

NFC

Du kan betala kontaktlöst med Pixel-telefonen med hjälp av NFC. Läs mer om NFC och kontaktlösa betalningar.

Viktigt!  Om NFC-inställningen inte visas har telefonen inte NFC. Då går det inte att använda kontaktlös betalning.

Aktivera NFC

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter  följt av Anslutningsinställningar följt av NFC.
  3. Aktivera Använd NFC.
Cast

Om du har en Chromecast, Nexus Player eller annan enhet som det går att casta med kan du projicera enhetens skärm och ljud till en tv. Läs mer om hur du castar.

Skriva ut

Du kan skriva ut från vissa appar på telefonen. I appar där det inte går att skriva ut kan du ta en skärmdump och skriva ut den. Läs mer om hur du skriver ut med telefonen.

USB

Du kan använda en USB-sladd med telefonen. Läs mer om hur du överför filer eller spelar in ljud med en USB-sladd.