I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Spesifikasjon for informasjon om samlinger

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med samlinger kan du gruppere de eksisterende produktene dine og fylle dem ut med reklameinnhold. En enkelt samling kan brukes med flere formater.

Bruk denne spesifikasjonen for produktinformasjon for å formatere dataene dine for samlinger. Send inn informasjonen i riktig format. Dette er viktig for at samlingene dine skal kunne vises på Google.

Merk: Attributtene som nevnes her, gjelder spesielt for samlinger og skiller seg fra attributtene i spesifikasjonen for produktinformasjon for Shopping-annonser.

Slik gjør du det

Du må sende inn data om samlinger i Merchant Center (i tillegg til eksisterende produktinformasjon). Du kan bruke Google Regneark, feedopplasting eller planlagt henting til å laste opp produktinformasjon om samlingene dine. Content API støttes foreløpig ikke for samlinger. Du må oppgi samlingsdataene dine gjennom de obligatoriske attributtene som står oppgitt i tabellen nedenfor. Før du laster opp filen til Merchant Center, bør du konvertere den til en tabulatordelt TXT-fil. Finn ut mer om hvordan du oppretter tabulatordelte datafeeder
Når du oppretter en samlingsfeed i Merchant Center-kontoen din, kan du velge destinasjonene der samlingene i feeden din kan vises, på samme måte som med produktfeedene.
På Diagnostikk-siden i Merchant Center-kontoen din finner du rapporter om problemer med samlinger samt en oversikt over eventuelle problemer som må løses. Finn ut mer om Merchant Center-diagnostikk

Grunnleggende data om samlinger

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene

Fremhevet produkt [featured_product]

Required Obligatorisk for markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål

Dette identifiserer ett eller flere produkter som er knyttet til samlingen. Det brukes som oppslag til den tilsvarende produkt-ID-en i produktfeedene dine.

Eksempel

A2B4:0.5:0.25

SKU15::

Syntaks

Attributtet for fremhevet produkt [featured_product] har tre underattributter:

• ID [id] (Required obligatorisk)
    Identifisering av det tilknyttede produktet
  • X [x]: flyttall [0–1] (Required obligatorisk for eller brukes i Performance Max for butikksalgsmål)
    X-koordinaten for infoelementet forbrukerne ser for produktet
  • Y [y]: flyttall [0–1] (Required obligatorisk for eller brukes i Performance Max for butikksalgsmål)
    Y-koordinaten for infoelementet forbrukerne ser for produktet

Merk: Med formatet «markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål» kan du oppgi tilfeldige koordinater, men de må være ulike for hvert av de fremhevede produktene. Du kan for eksempel øke koordinatene med 1 for hvert fremhevede produkt, som vist nedenfor:

• Featured Product 1:0.01:0.01
  • Featured Product 2:0.02:0.02
  • Featured Product 3:0.03:0.03
  • Bruk dette attributtet for å føre opp de fremhevede produktene for denne samlingen.
  • Hvis du legger til dette attributtet, er attributtet for feedetikett [feed_label] obligatorisk, og attributtet for språk [language] anbefales. Disse attributtene brukes til å identifisere det fremhevede produktet ved å matche landet og språket for produktene du har sendt inn.
  • Oppgi maksimalt 100 attributter for fremhevede produkter [featured_product] (for samlinger).
ID [id]

Required Obligatorisk

Den unike identifikatoren til en samling

Eksempel

Joggesko2019K4

Syntaks

Maksimalt 50 tegn

• Velg en ID som er beskrivende og lettfattelig, for eksempel «Skinnsofaer_2019».
  • Bruk en unik verdi for hver samling.
  • Bruk samme ID når du oppdaterer en samling.
  • Bruk bare gyldige Unicode-tegn (anbefalt: alfanumeriske ASCII-tegn, understreker og bindestreker).
  • Unngå ugyldige tegn, for eksempel kontrolltegn, funksjontegn og tegn for personlig bruk.
Språk [language]

Optional Valgfritt (anbefales på det sterkeste hvis du har fremhevede produkter knyttet til en samling)

Språket til en samling og språket for fremhevede produkter som er knyttet til samlingen.

Eksempel

en

Syntaks

ISO-639-1-kode med to tegn

• Bruk bare ett språk for hver samling. Hvis du vil ha med flere språk, må du opprette separate samlinger for hvert språk. Hvis du ikke legger til et språk, avgjør vi hva språket er.
  • Bare produkter med samme feedspråk kan knyttes til en samling.
Bildelink [image_link]

Required Obligatorisk for markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål

Nettadressen til bildet til en samling

Eksempel

Syntaks

Maksimalt 250 tegn

• For bildenettadressen:
    • Link til et bilde av samlingen.
    • Start med http eller https.
    • Bruk en kodet nettadresse som er i samsvar med RFC 2396 eller RFC 1738. For eksempel skal et komma gjengis slik: %2C
    • Sørg for at nettadressen kan gjennomsøkes av Google (altså at robots.txt er konfigurert slik at Googlebot og Googlebot-image tillates).
  • For bildet:
    • Bruk et format som godtas: GIF uten animasjon (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) eller TIFF (.tif/.tiff).
    • Ikke send inn bilder som er større enn 64 megapiksler, eller filer som er større enn 16 MB.
    • Det foretrukne forholdet for bilder er 1,91.
    • Ikke forstørr bilder eller send inn miniatyrbilder.
    • Ikke ta med reklametekst, vannmerker, utfylling eller kantlinjer.
    • Ikke send inn plassholdere eller generiske bilder.
    • Sørg for at bildet er i tråd med Googles retningslinjer for Shopping-annonser.
  • Om markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål.
    • Bildet som er sendt inn via attributtet for bildelink [image_link], samsvarer med hovedbildet i markedsføringer av produkter i butikk.
Link [link]

Required Obligatorisk for markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål

Landingssiden til en samling

Eksempel

http://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030

Syntaks

Maksimalt 500 tegn

• Sørg for at denne nettadressen linker til en produktsamling eller kategoriside, og ikke til en bestemt produktlandingsside.
  • Bruk det bekreftede domenenavnet ditt.
  • Start med http eller https.
  • Bruk en kodet nettadresse som er i samsvar med RFC 2396 eller RFC 1738. For eksempel skal et komma gjengis slik: %2C
  • Ikke legg til linker til interstitial-nettsider, med mindre dette er lovpålagt.
Mobillink [mobile_link]

Optional Valgfritt

En mobiloptimalisert landingsside for en samling når du har separate nettadresser for mobiltrafikk og trafikk fra datamaskiner.

Eksempel

http://www.m-example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030

Syntaks

Maksimalt 500 tegn

• Oppfyll de samme kravene som for attributtet for link [link].
  • Hvis det ikke er oppgitt noe attributt for mobillink [mobile_link], viderekobler vi brukere til nettadressen i attributtet for link [link].
Overskrift [headline]

Optional Valgfritt (anbefales for alle samlinger)

Navnet på samlingen

Eksempel

Kjøp fra den nye kolleksjonen vår med eksklusive skinnsofaer.

Syntaks

Maksimalt 150 tegn

• Legg til et kort sammendrag med ren tekst som beskriver samlingen.
  • Beskriv samlingen nøyaktig, og bruk samme overskrift som landingssiden for samlingen.
  • Ikke bruk salgsfremmende tekst som «fri frakt», bare store bokstaver eller fremmede tegn (som salgstriks).
Egendefinert etikett 0–4 [custom_label_0–4]

Optional Valgfritt

Etiketter du kan tilordne samlinger for å gjøre budgivning og rapportering enklere i Shopping-kampanjer

Eksempel

• sofaer
  • joggesko
  • møbler
  • kjøkken

Syntaks

Maksimalt 100 tegn

• Bruk en verdi du kommer til å kjenne igjen i Shopping-kampanjen din. Verdien vises ikke til brukerne som ser samlingen din.
  • Send inn opptil fem egendefinerte etiketter per samling ved å bruke dette attributtet flere ganger:
    • Egendefinert etikett 0 [custom_label_0]
    • Egendefinert etikett 1 [custom_label_1]
    • Egendefinert etikett 2 [custom_label_2]
    • Egendefinert etikett 3 [custom_label_3]
    • Egendefinert etikett 4 [custom_label_4]
  • Bruk maksimalt 1000 unike verdier per egendefinerte etikett i Merchant Center-kontoen.

Feedetikett [feed_label]

Optional Valgfritt

Brukes for å angi fremhevede produkter for samlingen din

Eksempel

US

Syntaks

Maksimalt 20 tegn

• Du kan bare sende inn én verdi for attributtet for feedetikett [feed_label] per samling. Hvis du vil tilknytte produkter fra flere feedetiketter, kan du opprette flere samlinger – én for hver feedetikett.
  • Sørg for at feedetiketten du sender inn, er nøyaktig lik en feedetikett som er tilknyttet produktfeeden.
Produktkanal [product_channel] Required Obligatorisk for markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål