I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Konfigurer en ID-regel

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

For ID-attributtet [id] må du sende inn en unik identifikatorverdi for hvert av produktene dine. Hvis de oppgitte dataene ikke samsvarer med kravene i spesifikasjonen for produktinformasjon, kan du bruke en ID-regel til å vise hvor den unike identifikatoren er i hovedfeeden.

ID-regelen er en effektiv funksjon som du kan bruke til å masseoppdatere feeden din og sikre at alle produktene dine har en unik verdi for ID-attributtet [id]. Hvis for eksempel kolonnen med ID-verdier i regnearket ditt har overskriften «SKU», kan du tilordne SKU-kolonnen til ID-attributtet [id]. Eller kanskje du heller ønsker å sette sammen ulike kolonner og kombinere forskjellige attributtverdier til én enkelt unik ID.

Merk: Etter at du har oppdatert ID-regelen, kan det ta flere timer før du kan vise annonser eller oppføringer fra denne feeden.

Les denne artikkelen for å finne ut hvordan du konfigurerer regler for ID-attributtet [id].

Før du begynner

• Gjør deg kjent med feedreglene. Funksjonen for ID-regler bruker det samme grensesnittet som brukes for andre feedregler, men behandles og brukes separat.
  • Finn ut mer om spesifikasjonene for produktinformasjon for ID-attributtet [id].
  • Merk: ID-regler støttes bare for feeder som ikke sendes inn via API.

Slik konfigurerer du ID-regler

Gjør følgende for å opprette en ny regel for ID-attributtet:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Velg Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk deretter på Feeder.
  3. Velg feeden du vil angi ID-attributtet [id] for.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen øverst på siden.
  5. Klikk på ID-regel.
  6. Klikk på Opprett regel.
  7. Konfigurer datakildene dine. I de fleste tilfeller bruker du «Angi som»-operatoren og angir attributtnavnet. Eksempel: Angi id som: my_first_feed.sku
  8. Legg til Endringer (valgfritt).
  9. Klikk på OK.

Når du er ferdig med å konfigurere regelen, må feeden din behandles på nytt.

1. Gå til Behandler-fanen.
  2. Klikk på Behandle feeden på nytt øverst til høyre.

Merk: Du kan få en feilmelding den første gangen feeden din behandles på nytt. Vent i så fall én time før du prøver igjen.

Du kan konfigurere ID-regler for både hoved- og ekstrafeedene. Hvis du må endre verdiene for ID-attributtet [id] i både hovedfeeden og ekstrafeedene, må du først gjøre endringene i hovedfeeden.

ID-reglene som du har konfigurert, gjelder fortsatt selv om du laster opp feedfilen på nytt. Når du har konfigurert ID-reglene, brukes de alltid før alle andre feedregler utføres.