I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Kom i gang med partnerprogrammet for lokale feeder – som forhandler

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du som forhandler kommer i gang med partnerprogrammet for lokale feeder.

Med partnerprogrammet for lokale feeder kan forhandlere bruke annonser for varer i butikk eller kostnadsfrie produktoppføringer via leverandører av salgssteds- eller produktlagerdata. Disse leverandørene hjelper deg med å administrere dataene dine, slik at du kan vise produktene du har i butikk, på Google.

Merk: Du kan bare bruke leverandørene som er oppført her, til å sende inn salgssteds-/produktlagerdata på dine vegne.

Kvalifikasjonskrav for forhandlere

Du må oppfylle følgende kvalifikasjonskrav for å delta i partnerprogrammet for lokale feeder:

• Butikk: Du må ha minst én fysisk butikk med minst 50 forskjellige produkter. Finn ut mer om unike produktkoder
  • Leverandører av salgssteds-/produktlagerdata: Godkjenn at leverandøren din sender inn salgs- og produktlagerdata for butikken din til Google.

Slik konfigurerer du kontoene dine

For at du skal kunne vise produktene du selger i butikk, på Google via en leverandør av salgsstedsdata, må du ha en Google Merchant Center-konto samt minst én bedriftsprofil som er gjort krav på og bekreftet. Hvis du skal vise annonser for varer i butikk, må du også ha en Google Ads-konto. Hvis du trenger hjelp med å konfigurere kontoene dine, kan du kontakte den kvalifiserte leverandøren din av salgsstedstjenester. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer kontoene dine

Slik velger du en leverandør av salgssteds-/produktlagerdata

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul]
  3. Klikk på Konfigurering av annonser for varer i butikk eller Konfigurering av kostnadsfrie lokale oppføringer.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å legge til bedriftsinformasjon, tilknytte en eier eller administrator av en bedriftsprofil og velge en beliggenhetsgruppe.
  5. Klikk på plussknappen for å legge til landet der annonsene og de ksotnadsfrie oppføringene for produktene du selger i butikk, skal vises.
  6. Velg «Integrering av partnerprogrammet for lokale feeder», og velg leverandøren din av salgssteds-/produktlagerdata fra rullegardinlisten.
  7. Klikk på Lagre.

Hvis du ikke ser leverandøren din av salgssteds-/produktlagerdata, kan du be om å få lagt den til her.

Vi sender en e-post til leverandøren din av salgssteds-/produktlagerdata som inneholder bedriftsnavnet ditt, Merchant Center-ID-en din og konto-ID-en til leverandøren av salgsstedsdata som du sendte inn.

Merk: Hvis leverandøren av salgssteds-/produktlagerdata ikke sender inn data til Google innen 14 dager, tolker vi det som at denne leverandøren har avvist forespørselen din.

Slik lanserer du en Google Ads-kampanje for annonser for varer i butikk

Når leverandøren av salgssteds-/produktlagerdata har sendt inn data på dine vegne og du har aktivert annonser for varer i butikk, kan du annonsere produktene du selger i butikk, på Google. For å kunne vise annonser for varer i butikk på Google må du knytte sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoene dine og aktivere visning av produkter i butikk i Shopping-kampanjen din.

Det kan hende Google kontrollerer produktlageret ditt for å sjekke kvaliteten på butikkdataene.