In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Veelgestelde vragen over advertenties met informatie over de winkelvoorraad en gratis lokale productvermeldingen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de weergave van uw lokale producten op Google.

Feeds

Wat moet ik doen als ik geen informatie heb over producten die in mijn winkels beschikbaar zijn?

U kunt de vereiste voorraadgegevens indienen voor elke winkel waarvoor u productinformatie heeft. Voeg andere winkels toe aan uw voorraadfeed zodra u over de lokale productinformatie beschikt.

Zijn beschrijvingen en afbeeldingen vereist voor al mijn producten in de buurt?

Ja. Google vereist dat u de kenmerken beschrijving [description] en afbeeldingslink[image_link] indient voor elk artikel in uw primaire feed. Google kan de beschrijvingen en afbeeldingen die u eerder in uw primaire feed heeft ingediend, gebruiken voor uw lokale artikelen. Als u een bestaande primaire feed wilt gebruiken waarvoor advertenties met informatie over de winkelvoorraad of gratis lokale productvermeldingen niet zijn aangezet, moet u de lokale extensie aanzetten en uw bestemmingen selecteren. Meer informatie

Zijn er exacte voorraadhoeveelheden vereist om te kunnen deelnemen?

Nee. In plaats van exacte hoeveelheden in te dienen, kunt u geschatte aantallen opgeven die overeenkomen met uw geschatte voorraadniveaus (bijvoorbeeld 10 = op voorraad, 1 of 2 = beperkte beschikbaarheid en 0 = niet op voorraad).
Opmerking: Google geeft geen exacte voorraadhoeveelheden weer voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad en gratis lokale productvermeldingen. In advertenties en vermeldingen wordt 'op voorraad' of 'beperkte beschikbaarheid' weergegeven, ongeacht of u exacte of geschatte aantallen indient.

Zijn er alternatieven voor dagelijkse voorraadfeed-updates als mijn prijzen en voorraad niet vaak veranderen?

Ja. U kunt alleen producten indienen waarvan u weet dat ze op voorraad zijn. Voordat u uw dagelijkse voorraadfeed uploadt, stelt u een tijdelijke aanduiding in voor het kenmerk aantal [quantity]. Een waarde van meer dan nul zorgt ervoor dat uw advertenties en gratis lokale productvermeldingen 'op voorraad' weergeven.
Opmerking: Als u geen dagelijkse voorraadfeed kunt indienen of als u uw voorraadfeed elk uur wilt indienen, neemt u contact op met ons supportteam via ons contactformulier.

Hoe kan ik feeduploads automatiseren?

Zorg dat u minstens één keer uw feed registreert en uploadt in Merchant Center. Maak vervolgens een schema voor automatische feeduploads. Meer informatie over beschikbare uploadopties

Kan ik een voorraadfeed per winkel hebben in plaats van één voorraadfeed voor alle winkels?

We raden u aan één feed met lokale productvoorraad in te dienen. U kunt echter meerdere voorraadfeeds uploaden als u dat makkelijker vindt. Als u winkels in meerdere landen heeft en uw lokale producten in elk land wilt weergeven, moet u voor elk land en elke taal een feed met lokale productvoorraad indienen. Gebruik ons contactformulier als u problemen ondervindt.

Kan ik producten uit de winkel laten zien die klanten alleen kunnen bestellen?

Ja. Gebruik de functie kan alleen worden besteld (on display to order, ODO).

Bijhouden

Welke inzichten krijg ik als ik Google Analytics gebruik om mijn winkelpagina bij te houden?

Google Analytics meet de acties van klanten op uw door Google gehoste winkelpagina, zoals paginaweergaven, klikken voor een routebeschrijving of instructies om uw winkel te bellen. Het is belangrijk om deze online acties te meten, zodat u een volledig beeld krijgt van de prestaties van uw winkelpagina. Meer informatie over het instellen van Google Analytics

Algemeen

Kan ik het maximale bereik wijzigen voor advertenties of gratis vermeldingen die mijn producten in de buurt weergeven?

Nee. Google staat geen wijzigingen toe in het maximale bereik voor advertenties of gratis vermeldingen over producten in de buurt.

Wat gebeurt er als mijn winkel vanwege de drukte niet aan voorraadcontroles door Google kan meedoen?

Google zorgt er samen met u voor dat de voorraadverificaties worden gepland op de tijdstippen die voor elke winkel het beste uitkomen. Ons doel is om de overlast met het oog op uw winkelactiviteiten tot een minimum te beperken. Meer informatie over voorraadverificatie

Kan ik klanten van advertenties met informatie over de winkelvoorraad en gratis lokale productvermeldingen naar mijn website leiden in plaats van naar een door Google gehoste winkelpagina?

Ja. Als uw website aan de vereisten van Google voldoet, kunt u de functie door verkoper gehoste winkelpagina gebruiken om klanten naar uw website te leiden wanneer ze op uw advertenties met informatie over de winkelvoorraad klikken. Als u klanten naar uw website wilt leiden wanneer ze op uw gratis lokale productvermeldingen klikken, moet u voldoen aan de vereisten van de functie door verkoper gehoste winkelpagina (volledig).

Hoe voorkom ik dat er verouderde winkelinformatie op mijn winkelpagina wordt weergegeven?

Zorg ervoor dat u de gegevens in uw bedrijfsprofielen actueel houdt voor al uw winkels. Als u uw bedrijfsprofielen zelf niet regelmatig kunt onderhouden, kunt u de API gebruiken om uw bedrijfsprofielen te beheren. Meer informatie over het gebruik van de API

Hoe geef ik de optie voor ophalen in de winkel weer bij advertenties die mijn lokale producten weergeven?

Neem eerst contact op met ons supportteam via ons contactformulier om te controleren of u in aanmerking komt voor de functie Ophalen in de winkel. Meer informatie over de functie Ophalen in de winkel
Gebruik het contactformulier als u problemen ondervindt met uw advertenties met informatie over de winkelvoorraad of gratis lokale productvermeldingen.