I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide för lokalt lager

Begär lagerverifiering

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Det här är steg 8 i introduktionsguiden för lokala lager.

När du har skickat in produktdata kan du inleda en verifiering av lagret. De här kontrollerna hjälper Google att se till att den information du lämnar in stämmer överens med det som finns i butik.

Obs!: Lagerverifiering krävs inte om du har godkänts för lokalt skyltfönster hos säljaren. Läs mer om lagerverifieringsprocessen.
4.1 Ange en lagerverifieringskontakt

Den som är lagerverifieringskontakt är butikens representant (till exempel en person som jobbar i butiken, någon i marknadsföringsteamet eller en praktikant) vars roll är att samordna verifieringsprocessen med Google. Den här personen behöver inte vara samma som kontaktpersonen för tekniska frågor som har angetts i kontoinställningarna för Merchant Center.

Det är endast verifieringskontakten som får information om hur du förbereder och genomför lagerverifieringen. Om du har flera teammedlemmar som koordinerar lagerverifieringen rekommenderar vi att du skapar en e-postgrupp och använder den e-postadressen som verifieringskontakt.

Så här skickar du in en lagerverifieringskontakt:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Översikt i navigeringsfönstret.
  3. Klicka på Fortsätt bredvid Annonser för lokala butikslager eller Lokala gratisannonser.
  4. Hitta relevant programfält för det aktuella landet.
  5. Fyll i fälten som rör lagerkontakten.
  6. Klicka på Spara.
Du kan inte begära lagerverifiering förrän lagerkontakten verifierar det bekräftelsemeddelande som Google skickar via e-post. Läs mer om validering av lagerverifieringskontakt.
Obs! Det kan ta upp till 24 timmar efter att lagerkontakten har verifierats innan du kan skicka in ett flöde för verifiering.
4.2 Granska inskickad data

Undvik förseningar i godkännandeprocessen genom att granska inskickad lagerdata innan du begär lagerverifiering. Det här är de vanligaste orsakerna till förseningar:

• Uppladdningsfrekvens för lokalt produktlager: Se till att du skickar in lagerflödet minst en gång om dagen för att garantera att lagerdatan är aktuell.
  • Fel i lagerflöde för lokala produkter: Granska eventuella fel som kan finnas i lagerflödet för lokala produkter. Vi ber dig åtgärda fel om de påverkar en hög procentandel av lagret.
  • Lagerdata saknas: Produkter som saknar lagerdata på sidan Diagnostik ska finnas med i lagerflödet för lokala produkter. Om din webbplats uppfyller kraven för upphämtning senare och produkterna som saknar lagerdata kan skickas till dina butiker kan du lägga till dem i lagerflödet och marknadsföra dem som lokala produkter på Google.
4.3 Begära lagerverifiering

Lagerverifiering är den process Google använder för att se till att den data som finns i ditt flöde stämmer överens med det som faktiskt finns i butikerna.

Du startar processen med följande steg:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Översikt i navigeringsfönstret.
  3. Klicka på Fortsätt bredvid Annonser för lokala butikslager eller Lokala gratisannonser.
  4. Hitta relevant programfält för det aktuella landet.
  5. Klicka på knappen Begär verifiering.
4.4 Genomföra lagerverifieringen

När du har begärt lagerverifiering startar Google granskningsprocessen som följer dessa allmänna steg:

1. Granskning av flöden: Google granskar dina inskickade flöden. Det tar upp till sju dagar. Om det uppstår problem som måste åtgärdas skickar vi e-post till den huvudsakliga kontaktpersonen för lagerverifiering som har angetts i kontoinställningarna för Merchant Center.
  2. Schemaläggning av verifiering: När Google har godkänt flödena schemalägger Googles team en verifiering och åtgärdar eventuella problem tillsammans med kontaktpersonen för verifiering som har angetts i kontoinställningarna i Merchant Center.

Du kan kontrollera statusen för lagerverifieringen i Merchant Center. När lagerverifieringen är klar är dina produkter kvalificerade för annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser. Läs mer om lagerverifieringsprocessen.