In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Introductiegids voor winkelvoorraad

Voorraadverificatie aanvragen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit is stap 8 van de introductiegids voor lokale voorraad.

Nadat u uw productgegevens heeft ingediend, kunt u controles voor voorraadverificatie starten. Met deze controles kan Google ervoor zorgen dat de voorraadinformatie die u inzendt, overeenkomt met wat daadwerkelijk in uw winkels staat.

Opmerking: Voorraadverificatie is niet vereist als u bent goedgekeurd voor een door de verkoper gehoste winkelpagina. Meer informatie over het voorraadverificatieproces
4.1 Contactpersoon voor voorraadverificatie doorgeven

Uw contactpersoon voor voorraadverificatie is de vertegenwoordiger van uw winkel (bijvoorbeeld iemand die in uw winkel werkt, een medewerker van het marketingteam of een stagiair) die de taak heeft om het verificatieproces met Google te coördineren. Deze persoon kan iemand anders zijn dan de primaire technische contactpersoon in uw Merchant Center-accountinstellingen.

Uw contactpersoon voor voorraadverificatie is de enige persoon die informatie ontvangt over het instellen en verwerken van voorraadverificatie. Als er meerdere teamleden zijn die de voorraadverificatie coördineren, raden we u aan een e-mailgroep in te stellen en dat e-mailadres te gebruiken om te communiceren over de verificatie.

Voer de volgende stappen uit om de contactpersoon voor voorraadverificatie door te geven:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Overzicht.
  3. Klik op Doorgaan naast Advertenties met informatie over de winkelvoorraad of Gratis lokale productvermeldingen.
  4. Zoek de programmabalk van het relevante land.
  5. Vul de velden in voor de contactpersoon voor voorraadverificatie.
  6. Klik op Opslaan.
U kunt voorraadverificatie pas aanvragen als uw contactpersoon voor voorraadverificatie de bevestigingsmail van Google heeft geverifieerd. Meer informatie over validatie van de contactpersoon voor voorraadverificatie
Opmerking: Nadat uw contactpersoon voor voorraadverificatie is gevalideerd, kan het tot 24 uur duren voordat u een feed ter verificatie kunt indienen.
4.2 Uw opgegeven gegevens beoordelen

Controleer uw opgegeven voorraadgegevens voordat u voorraadverificatie aanvraagt om vertragingen in het goedkeuringsproces te voorkomen. De meest voorkomende problemen die zorgen voor vertraging:

• Uploadfrequentie van lokale productvoorraad: Zorg dat u uw voorraadfeed minimaal één keer per dag indient. Zo zorgt u ervoor dat uw voorraadgegevens up-to-date zijn.
  • Fout in feed met lokale productvoorraad: Controleer eventuele fouten in uw feed met lokale productvoorraad. We vragen u fouten op te lossen als deze een groot percentage van uw voorraad beïnvloeden.
  • Ontbrekende voorraadgegevens: De producten waarvoor voorraad op de pagina 'Diagnostische gegevens' ontbreekt, moeten aanwezig zijn in uw feed met lokale productvoorraad. Als uw website aan de vereisten voor later ophalen voldoet en de producten waarvoor voorraad ontbreekt naar uw winkels kunnen worden verzonden, kunt u ze aan de voorraadfeed toevoegen om ze op Google te adverteren als producten in de buurt.
4.3 Voorraadverificatie aanvragen

Met voorraadverificatie zorgt Google ervoor dat de gegevens die u in uw feed opgeeft, overeenkomen met de voorraad die daadwerkelijk beschikbaar is in uw winkels.

Voer de volgende stappen uit om het proces te starten:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Overzicht.
  3. Klik op Doorgaan naast Advertenties met informatie over de winkelvoorraad of Gratis lokale productvermeldingen.
  4. Zoek de programmabalk van het relevante land.
  5. Klik op de knop Verificatie aanvragen.
4.4 Voorraadverificatie afronden

Nadat u voorraadverificatie heeft aangevraagd, start Google het beoordelingsproces, dat deze algemene stappen volgt:

1. Feeds beoordelen: Google beoordeelt uw ingediende feeds. Dit duurt maximaal 7 dagen. Als we problemen vinden die uw aandacht vereisen, sturen we een e-mail naar de contactpersoon voor voorraadverificatie van uw Merchant Center-account.
  2. Verificatie inplannen: Nadat Google uw feeds heeft goedgekeurd, plant het Google-team een verificatie in samen met de contactpersoon voor voorraadverificatie van uw Merchant Center-account.

U kunt de status van uw voorraadverificatie controleren in Merchant Center. Nadat uw voorraadverificatie is afgerond, komen uw producten in aanmerking voor weergave in advertenties met informatie over de winkelvoorraad en gratis lokale vermeldingen. Meer informatie over het voorraadverificatieproces.