I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide

Om riktlinjerna för Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om Merchant Center-riktlinjer i Merchant Center Next.

Innan du skapar ett Merchant Center-konto och ställer in produktdata måste du se till att ditt företag uppfyller riktlinjerna för Merchant Center som beskrivs här:

Promote products [small icon] Marknadsför endast produkter som finns i lager

Use official language [small icon] Använd ett officiellt språk

Return policy [small icon] Informera kunderna om din retur- och återbetalningspolicy

Collect user information [small icon] Samla in användarinformation på ett ansvarsfullt och säkert sätt

Follow policies [small icon] Följ relevanta policyer

Verify claim URL [small icon] Verifiera och göra anspråk på din webbadress

Website requirements [small icon] Webbplatskrav

Make sure data meets specs [small icon] Se till att din data uppfyller produktdataspecifikationen

Sign in Merchant Center [small icon] Logga in på ditt Merchant Center-konto regelbundet

Promote products [Large icon]

Marknadsför endast produkter som finns i lager

Produkterna du marknadsför i Shopping-annonser och gratis produktannonser måste gå att köpa i din butik. Det är inte tillåtet att använda Shopping-annonser och gratisannonser för att marknadsföra partner- eller betala-per-klick-länkar till produkter, förutom när de deltar i produktjämförelsetjänster (CSS) i ett land med CSS-programmet.

Länkar som marknadsförs i Shopping-annonser och gratisannonser måste leda användarna direkt till en sida där de kan köpa den annonserade produkten.

Obs! Det här gäller inte fordonsannonser, där fordonsannonsörer kan marknadsföra hela sitt lager med nya och begagnade fordon (personbilar och pickuper) till intresserade kunder. Läs mer om fordonsannonser.

Läs mer om policyn Otillåten användning av nätverket

Läs mer om marknadsplatser och byråer.

Use official language [Large Icon]

Använda ett språk som stöds

Använd ett språk som stöds i Merchant Center när du visar dina produkter.

Du kan också visa dina produkter på mer än ett officiellt språk. Se bara till att du skickar olika produktdata för varje språk och att produktdatan länkar till målsidor på samma språk.

Använd samma språk för

• din webbplats
  • produktdata du skickar in
  • språket du väljer när du registrerar produktdata.

Läs mer om språk som stöds.

Return policy [large Icon]

Informera kunderna om din retur- och återbetalningspolicy

Lägg till information om returpolicyn i dina Shopping-annonser och gratisannonser för att förbättra kundupplevelsen. Google kan lägga till särskilda funktioner och upplevelser baserat på din returpolicy, särskilt när en returpolicy eller upplevelse är lockande och konkurrenskraftig.

Du kan dela din returpolicy med Merchant Center manuellt eller använda Content API för att dela den automatiskt.

Observera att även om du anger information om retur och återbetalning i Merchant Center bör användare som handlar på din webbplats ha tillgång till din retur- och återbetalningspolicy. Se till att retur- och återbetalningspolicyn är tydlig och lätt att hitta. Även om du inte erbjuder returer eller återbetalning ska policyn vara tillgänglig.

Policyn ska förklara exakt hur returer och återbetalningar hanteras, inklusive

• vad användaren är skyldig att göra
  • under vilka omständigheter returer och återbetalningar erbjuds
  • inom vilken tidsram du accepterar returer
  • när användaren kan förvänta sig en återbetalning.

Tänk på det här

Du måste hantera returer och återbetalningar på egen hand. Google godkänner eller hanterar inte returer eller återbetalningar.

Läs mer om policyn Felaktig framställning av egen person eller produkt.

Collect user information [Large Icon]

Samla in användarinformation på ett ansvarsfullt och säkert sätt

Var försiktig med den information du samlar in från användarna. Följ de här riktlinjerna:

• Samla in personlig information, till exempel kreditkortsnummer, säkert på en SSL-skyddad sida.
  • Sälj inte användarnas kontaktuppgifter.
  • Använd inte användarnas personliga information eller bilder i annonser utan deras samtycke.
  • Webbplatsens primära syfte får inte vara att samla in användarnas personliga information.
  • Erbjud inte gratisvaror eller incitament, förutom under vissa omständigheter:
    • vid ett produktköp
    • som en del av en marknadsföringskampanj
    • när det primära syftet inte är att samla in personlig information från användare

Läs mer om policyn Oansvarig insamling och användning av data.

Follow policies [Large Icon]

Följ relevanta policyer

Google har andra policyer som inte tas upp specifikt i den här artikeln om exakt vilket innehåll du får och inte får visa i Shopping-annonser och gratisannonser. Innan du registrerar dig för ett Merchant Center-konto ska du alltså se till att de produkter som du tänker visa följer lämpliga Shopping-policyer. Kontrollera att du anger en giltig företagsadress och ett giltigt telefonnummer som uppfyller våra standardkrav för företagsverifiering.

Det finns policyer för att annonsera produkter med Shopping-annonser, visa kostnadsfri produktinformation på Google och andra Merchant Center-program. Läs mer om policyer för Shopping-annonser.

Verify claim URL [Large Icon]

Verifiera och gör anspråk på din webbplats

Om du vill säkerställa att det är du som äger webbplatsen och förhindra att andra gör anspråk på den måste du göra anspråk på och verifiera domänen i Search Console. Om du ska verifiera webbadressen (kallas också webbplatsadress) måste du kunna redigera webbplatsens HTML-kod eller överföra filer till din server.

Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på din webbplats.

Website requirements [Large icon]

Webbplatskrav

Vi har en uppsättning policyer med krav på webbplatsnivå för din webbplats. Baserat på de Merchant Center-funktioner du använder kan vi granska din webbplats med några grundläggande krav som inkluderar följande:

• Korrekt kontaktinformation. Kunderna måste kunna ta reda på hur de kan kontakta dig på webbplatsen på minst ett sätt. Exempel är bland annat ett kontaktformulär, en länk till din företagsprofil på sociala medier, en e-postadress eller ett telefonnummer.
  • Säker kassa. Betalnings- och transaktionshantering samt insamling av känsliga eller ekonomiska personuppgifter från användaren måste utföras över en säker server (SSL-skyddad med ett giltigt SSL-certifikat – https://).
  • Betalningsmetoder Se till att du erbjuder minst en vanlig betalningsmetod till användarna i kassan. Till exempel kreditkort, bankkort, fakturering eller betalning vid leverans.
  • Återbetalningspolicy. Se till att inkludera en retur- och återbetalningspolicy som tydligt anger hur du hanterar dessa åtgärder, inklusive alla krav och eventuella tidsplaner. Om du inte tar emot returer eller utfärdar återbetalningar måste du tydligt ange det på webbplatsen.
  • Faktureringsvillkor. Din webbplats måste på ett tydligt sätt beskriva alla relaterade villkor före och efter köpet samt informera om betalningsmodellen och den totala kostnaden för användaren före och efter köp.
  • Fullständig kassa. Se till att användarna kan lägga till varor i kundvagnen och slutföra köpet. Läs mer om krav på målsidor.

Make sure data meets specs [Large icon]

Se till att din data uppfyller produktdataspecifikationen

När du är redo att skicka dina produkter via Merchant Center måste du formatera produktdata för att uppfylla kraven i produktdataspecifikationen. De här formateringsriktlinjerna förklarar hur du skickar in data så att vi kan tolka den.

Även om beskrivningen är omfattande kan det vara bra att läsa igenom den nu så att du förstår vilken typ av information du så småningom behöver skicka in.

Läs mer om produktdataspecifikationen.

Sign in Merchant Center [Large icon]

Logga in på ditt Merchant Center-konto regelbundet

Logga in på Merchant Center-kontot minst en gång var 14:e månad så att kontot inte inaktiveras. Om du loggar in då och då vet vi att din produktdata är aktuell.

Onboarding done celebration [graphic]