Veiledning for programtilgang

Overhold retningslinjene for Merchant Center

Før du oppretter en Merchant Center-konto og konfigurerer produktinformasjonen din, må du sørge for at bedriften din overholder retningslinjene for Merchant Center nedenfor:

Markedsfør bare produkter tilgjengelig for direkte kjøp

Produktene du markedsfører i Shopping-annonser, må kunne kjøpes i butikken din. Det er ikke tillatt å bruke Shopping-annonser til å markedsføre produktlinker fra samarbeidspartnere eller betaling per klikk-linker til produkter – unntatt gjennom betaversjonen av Annonsering fra samarbeidspartnere eller som en tjeneste for prissammenligning i EØS eller Sveits.

Linker som markedsføres i Shopping-annonser, må lede brukerne direkte til en side der de kan kjøpe det annonserte produktet.

Finn ut mer om retningslinjene for «Misbruk av nettverket»

Finn ut mer om markedsplasser og byråer

Bruk et offisielt språk

Når du markedsfører produktene dine i et bestemt land, må du bruke et av de offisielle språkene i det aktuelle landet.

Du kan også markedsføre produktene på mer enn ett offisielt språk. Bare pass på å sende inn ulik produktinformasjon for hvert språk, og at linkene til produktinformasjonen fører til landingssider på samme språk.

Nærmere bestemt må du bruke det samme offisielle språket for følgende:

• Nettstedet ditt
  • Produktinformasjonen du sender inn
  • Språket du velger når du registrerer produktinformasjonen

Finn ut mer om de offisielle språkene for landet ditt

Fortell kundene om retningslinjene dine for retur og refusjon

Når brukere kjøper noe fra nettstedet ditt, skal de ha tilgang til retur- og refusjonsretningslinjene dine. Sørg for at retur- og refusjonsretningslinjene er tydelige og lette å finne. Selv om du ikke tilbyr retur eller refusjon, skal retningslinjene dine likevel fremgå tydelig.

Retningslinjene skal forklare nøyaktig hvordan du håndterer returer og refusjoner, inkludert følgende:

• Hva brukeren er pålagt å gjøre
  • Under hvilke omstendigheter du tilbyr returer og refusjoner
  • Tidsrammen du aksepterer returer innenfor
  • Når brukeren kan forvente en refusjon

Vær oppmerksom på følgende

Du må behandle returer og refusjon på egen hånd. Google verken godkjenner eller håndterer returer eller refusjon.

Finn ut mer om retningslinjene for «Feilaktig fremstilling av egen identitet eller et produkt»

Samle inn brukerinformasjon på en ansvarlig og sikker måte

Vær forsiktig med informasjonen du samler inn fra brukerne. Nærmere bestemt må du følge disse retningslinjene:

• Samle inn personopplysninger, for eksempel kredittkortnumre, på en sikker måte via en SSL-beskyttet side
  • Ikke selg brukernes kontaktinformasjon
  • Ikke bruk brukernes personopplysninger eller bilder i annonser uten deres samtykke
  • Nettstedets hovedformål skal ikke være å samle inn brukernes personopplysninger
  • Ikke tilby gratisvarer eller insentiver, unntatt i visse tilfeller:
    • Ved kjøp av et produkt
    • Som del av en markedsføringskampanje
    • Når hovedformålet ikke er å samle inn personopplysninger om brukerne

Finn ut mer om retningslinjene om uansvarlig innsamling og bruk av data

Følg alle relevante retningslinjer for Shopping-annonser

Google har andre retningslinjer, som ikke utdypes nærmere i denne artikkelen, for hva slags innhold du kan og ikke kan markedsføre i Shopping-annonser og via Surfaces on Google. Før du registrerer deg for en Merchant Center-konto, bør du derfor sørge for at produktene du har tenkt å markedsføre, er i samsvar med retningslinjene for Shopping-annonser.Det finnes retningslinjer for Shopping-annonser, Shopping Actions og andre Merchant Center-programmer. Finn ut mer om retningslinjene for Shopping

Bekreft og gjør krav på nettadressen din

For å sikre at du er eieren av nettstedet, og for å hindre andre i å gjøre krav på nettstedet ditt, må du gjøre krav på og bekrefte domenet ditt i Search Console. For at du skal kunne bekrefte nettadressen din, må du ha muligheten til å redigere HTML-koden til nettstedet ditt eller være i stand til å laste opp filer til tjeneren din.

Finn ut mer om hvordan du bekrefter og gjør krav på nettadressen din

Nettstedskrav

Vi har et sett med retningslinjer der du finner kravene for nettstedet ditt. Basert på Merchant Center-programmene du deltar i, kan vi sjekke om nettstedet ditt er i samsvar med noen grunnleggende krav:

• Riktig kontaktinformasjon. Nettstedet må vise tilstrekkelig og nøyaktig kontaktinformasjon, herunder telefonnummer og/eller e-postadresse.

• Sikker betalingsprosess. Betalinger, transaksjoner og innsamling av sensitive og økonomiske personopplysninger fra brukeren må utføres via en sikker tjener (SSL-beskyttet med et gyldig SSL-sertifikat – https://).

• Retningslinjer for retur. Nettstedet må oppgi tydelige og lett synlige retningslinjer for retur for brukere.

• Vilkår for fakturering. Nettstedet må oppgi tydelige og lett synlige vilkår for fakturering.

• Fullstendig betalingsprosess. Du må sørge for at brukerne kan legge varer i handlekurven og fullføre hele betalingsprosessen.

Finn ut mer om landingssidekravene.

Sørg for at dataene dine er i samsvar med spesifikasjonen for produktinformasjon

Når du er klar til å sende inn produktene dine via Merchant Center, må du formatere produktinformasjonen din i henhold til spesifikasjonen for produktinformasjon. Dette er formateringsretningslinjer der det forklares hvordan du sender inn informasjonen din slik at vi kan forstå den.

Selv om det finnes mye informasjon i spesifikasjonen, kan det være nyttig å lese gjennom den nå, slik at du forstår hva slags informasjon du må sende inn etter hvert.

Finn ut mer om spesifikasjonen for produktinformasjon

Logg på Merchant Center-kontoen din regelmessig.

Du må logge deg på Merchant Center-kontoen din minst én gang hver 14. måned for at kontoen din skal forbli aktiv. Når du logger på med jevne mellomrom, signaliserer du at produktinformasjonen din er oppdatert.