Toelatingsgids

De richtlijnen van het betalingscentrum volgen

Voordat u een betalingsprofiel maakt en uw productgegevens indient, moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de volgende richtlijnen van het betalingscentrum:

Alleen artikelen promoten die direct kunnen worden gekocht

De producten waar u in Shopping-advertenties reclame voor maakt, moeten verkrijgbaar zijn via uw winkel. U mag Shopping-advertenties niet gebruiken om partner- of betalen-per-klik-links naar producten te promoten, behalve wanneer u deelneemt aan het bètaprogramma Affiliate Advertising of wanneer u een service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) biedt in de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.

Links die in Shopping-advertenties worden gepromoot, moeten gebruikers rechtstreeks naar een pagina leiden waarop ze het geadverteerde product kunnen kopen.

Meer informatie over het beleid tegen misbruik van het netwerk

Meer informatie over marktplaatsen en bureaus

Een officiële taal gebruiken

Wanneer u uw producten in een specifiek land adverteert, moet u een officiële taal van dat land gebruiken.

U kunt uw producten ook in meer dan één officiële taal adverteren. Zorg er wel voor dat u afzonderlijke productgegevens voor elke taal indient en dat de productgegevens zijn gekoppeld aan bestemmingspagina's in dezelfde taal.

Gebruik met name dezelfde officiële taal voor:

• uw website,
  • de productgegevens die u indient,
  • de taal die u selecteert bij het registreren van uw productgegevens.

Meer informatie over de officiële talen van uw land

Klanten vertellen over uw retour- en teruggavebeleid

Wanneer gebruikers producten op uw site kopen, moeten ze toegang hebben tot uw retour- en teruggavebeleid. Zorg dat uw retour- en teruggavebeleid duidelijk en gemakkelijk te vinden is. Vermeld uw beleid ook expliciet als u geen retourzendingen of terugbetalingen biedt.

In uw beleid moet u precies uitleggen hoe u omgaat met retourzendingen en terugbetalingen. Vermeld hierbij onder andere het volgende:

• Wat de gebruiker moet doen
  • In welke situaties u retourzendingen en terugbetalingen accepteert
  • Tijdsbestek waarin u retourzendingen accepteert
  • Wanneer de gebruiker een terugbetaling kan verwachten

Houd rekening met het volgende

U moet retourzendingen en terugbetalingen zelf verwerken. Google keurt geen retourzendingen of terugbetalingen goed en verwerkt deze niet.

Meer informatie over het beleid ten aanzien van een verkeerde voorstelling van personen of producten

Op een verantwoorde en veilige manier gegevens van gebruikers verzamelen

Ga voorzichtig om met de gegevens die u verzamelt van gebruikers. Volg daarbij deze richtlijnen:

• Verzamel persoonlijke gegevens, zoals creditcardnummers, via een SSL-beveiligde pagina.
  • Verkoop geen contactgegevens van uw gebruikers.
  • Gebruik geen persoonlijke gegevens of foto's van gebruikers in advertenties zonder hun toestemming.
  • Het hoofddoel van uw website mag niet het verzamelen van gebruikersgegevens zijn
  • Bied geen gratis artikelen of incentives aan, behalve in bepaalde situaties:
    • Bij de aankoop van een product
    • Als onderdeel van een marketingcampagne
    • Als het verzamelen van gebruikersgegevens niet het hoofddoel is

Meer informatie over het beleid ten aanzien van het onverantwoordelijk verzamelen en gebruiken van gegevens

Het relevante beleid voor Shopping-advertenties volgen

Google heeft aanvullende beleidsregels die bepalen welke content u wel of niet mag promoten via Shopping-advertenties en Surfaces across Google. Deze regels worden niet specifiek genoemd in dit artikel. Voordat u zich aanmeldt voor een betalingsprofiel, moet u er dus voor zorgen dat de producten die u wilt adverteren in overeenstemming zijn met het relevante beleid voor Shopping.Er is beleid voor Shopping-advertenties, Shopping Actions en andere Merchant Center-programma's. Meer informatie over het Shopping-beleid

Uw website-URL verifiëren en claimen

U moet uw domein claimen en verifiëren in de Search Console om te bevestigen dat u de eigenaar bent van uw site en om te voorkomen dat anderen uw website claimen. Als u uw URL wilt verifiëren, moet u de HTML-code van uw website kunnen bewerken of bestanden kunnen uploaden naar uw server.

Meer informatie over het verifiëren en claimen van URL's

Websitevereisten

We hebben beleidsregels opgesteld waarin de vereisten voor uw site op siteniveau worden beschreven. Op basis van de betalingscentrumprogramma's waaraan u deelneemt, kunnen we uw site controleren op de volgende algemene vereisten:

• Nauwkeurige contactgegevens. Uw website moet voldoende en nauwkeurige contactgegevens bevatten, inclusief een telefoonnummer en/of e-mailadres.

• Veilig betaalproces. Voor de verwerking van betalingen en transacties, evenals voor het verzamelen van gevoelige en financiële persoonlijke gegevens van de gebruiker, moet een beveiligde verwerkingsserver worden gebruikt (SSL-beveiligd, met een geldig SSL-certificaat - https://).

• Retourbeleid. Uw site moet gebruikers een transparant en duidelijk zichtbaar retourbeleid bieden.

• Factureringsvoorwaarden. Uw site moet transparante en duidelijk zichtbare factureringsvoorwaarden bevatten.

• Volledig betaalproces. Controleer of gebruikers artikelen aan hun winkelwagentje kunnen toevoegen en of het betaalproces vlot en volledig kan worden afgerond.

Meer informatie over de vereisten voor bestemmingspagina's.

Ervoor zorgen dat uw gegevens voldoen aan de productspecificaties

Wanneer u klaar bent om uw producten via Merchant Center in te dienen, moet u uw productgegevens opmaken zodat deze voldoen aan de productspecificaties. Dit zijn de opmaakrichtlijnen die aangeven hoe u uw gegevens moet indienen zodat wij ze kunnen verwerken.

Hoewel de specificatie veel informatie bevat, kan het nuttig zijn om deze nu door te nemen, zodat u begrijpt wat voor soort gegevens u uiteindelijk moet indienen.

Meer informatie over productspecificaties

Regelmatig inloggen op uw Merchant Center-account

Log minimaal één keer per 14 maanden in op uw betalingsprofiel om uw profiel actief te houden. Als u af en toe inlogt, weten wij dat uw productgegevens actueel en niet verouderd zijn.