Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Rekisteröitymisopas

Kauppiaskeskuksen ohjeet

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa uuden Kauppiaskeskuksen ohjeista, klikkaa tästä.

Ennen kuin luot Kauppiaskeskus-tilin ja lisäät tuotetietosi, varmista, että yrityksesi toimii alla kuvattujen Kauppiaskeskuksen ohjeiden mukaisesti:

Promote products [small icon] Mainosta vain tuotteita, jotka ovat ostettavissa

Use official language [small icon] Käytä virallista kieltä

Return policy [small icon] Kerro asiakkaille palautus- ja hyvityskäytännöstäsi

Collect user information [small icon] Kerää käyttäjätietoja vastuullisesti ja turvallisesti

Follow policies [small icon] Noudata relevantteja käytäntöjä

Verify claim URL [small icon] Verkkosivuston URL-osoitteen vahvistaminen ja sivuston omistajaksi ilmoittautuminen

Website requirements [small icon] Verkkosivustoja koskevat vaatimukset

Make sure data meets specs [small icon] Varmista, että data on tuotetietosääntöjen mukaista

Sign in Merchant Center [small icon] Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi säännöllisesti

Promote products [Large icon]

Mainosta vain tuotteita, jotka ovat ostettavissa

Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa tuotelistauksissa esitettyjen tuotteiden pitää olla ostettavissa kaupastasi. Et saa mainostaa Shopping-mainoksilla tai maksuttomilla listauksilla yhteistyökumppaneiden tuotelinkkejä tai klikkauskohtaisesti maksettavia linkkejä — paitsi jos kyseessä on hintavertailupalvelu (CSS) hintavertailupalveluohjelmaan kuuluvassa maassa.

Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten linkkien pitää johtaa käyttäjät suoraan sivulle, jolta he voivat ostaa mainostetun tuotteen.

Huom. Tämä ei koske ajoneuvomainoksia, joiden kautta ajoneuvomainostajat mainostavat uusien ja käytettyjen ajoneuvojen (henkilöautot ja kuorma-autot) varastoaan ajoneuvoja etsiville asiakkaille. Lue lisää ajoneuvomainoksista.

Lue lisää verkoston väärinkäyttöä koskevasta käytännöstä.

Lue lisää kauppapaikoista ja toimistoista.

Use official language [Large Icon]

Käytä tuettua kieltä

Kun listaat tuotteitasi, käytä jotakin Kauppiaskeskuksen tukemaa kieltä.

Voit myös listata tuotteitasi useammalla kuin yhdellä virallisella kielellä. Varmista, että lähetät eri tuotetiedot kullekin kielelle ja että tuotetiedot on linkitetty samalla kielellä olevalle laskeutumissivulle.

Käytä siis samaa kieltä

• verkkosivustollasi
  • toimittamissasi tuotetiedoissa
  • tuotetietojen rekisteröinnin yhteydessä tehdyssä kielivalinnassa.

Lue lisää tuetuista kielistä.

Return policy [large Icon]

Kerro asiakkaille palautus- ja hyvityskäytännöstäsi

Lisää palautuskäytännön tiedot Shopping-mainoksiin ja maksuttomiin listauksiin asiakaskokemuksen parantamiseksi. Google voi lisätä tietoihin palautuskäytäntöösi perustuvia erityisominaisuuksia ja ‑palveluita, varsinkin jos palautuskäytäntö tai palvelu on houkutteleva ja kilpailukykyinen.

Voit jakaa palautuskäytäntösi Kauppiaskeskukselle manuaalisesti tai käyttää Content APIa automaattiseen jakoon.

Huom. Vaikka lisäät palautus- ja hyvitystiedot Kauppiaskeskukseen, käyttäjien pitää voida tutustua palautus- ja hyvityskäytäntöösi, kun he ostavat tuotteita sivustoltasi. Varmista, että palautus- ja hyvityskäytäntösi on selkeä ja helposti löydettävissä. Vaikka et tarjoaisi palautuksia ja hyvityksiä, selitä silti käytäntösi täsmällisesti.

Käytäntösi tulisi selittää tarkasti, miten käsittelet palautukset ja hyvitykset. Ilmoita

• mitä toimia käyttäjältä edellytetään
  • millä ehdoilla tarjoat palautuksia ja hyvityksiä
  • aikaraja, jonka sisällä hyväksyt palautukset
  • milloin käyttäjä saa hyvityksen.

Muistettavaa

Sinun on käsiteltävä palautukset ja hyvitykset itse. Google ei hyväksy eikä käsittele palautuksia tai hyvityksiä.

Lue lisää harhaanjohtamista koskevasta käytännöstä.

Collect user information [Large Icon]

Kerää käyttäjätietoja vastuullisesti ja turvallisesti

Ole huolellinen käyttäjiltä keräämiesi tietojen kanssa. Seuraa erityisesti näitä ohjeita:

• Kerää henkilötietoja, kuten luottokorttinumeroita, turvallisesti SSL-protokollalla suojatun sivun kautta.
  • Älä myy käyttäjien yhteystietoja.
  • Älä käytä käyttäjien henkilötietoja tai kuvia mainoksissa ilman heidän suostumustaan.
  • Sivustosi ensisijaisena tarkoituksena ei pitäisi olla käyttäjien henkilötietojen kerääminen.
  • Älä tarjoa maksuttomia tuotteita tai kannustimia paitsi tietyissä olosuhteissa:
    • tuotteen ostamisen yhteydessä
    • osana markkinointikampanjaa
    • kun ensisijaisena tarkoituksena ei ole kerätä henkilötietoja käyttäjiltä.

Lue lisää vastuutonta datan keräystä ja käyttöä koskevasta käytännöstä.

Follow policies [Large Icon]

Noudata relevantteja käytäntöjä

Googlella on myös muita, tämän artikkelin ulkopuolisia käytäntöjä, joissa määritetään, minkälaista sisältöä voit mainostaa Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa. Varmista ennen Kauppiaskeskus-tilin rekisteröimistä, että tuotteet, joita aiot listata, ovat asiaan liittyvien Shopping-käytäntöjen mukaisia. Lisää voimassa oleva yrityksen osoite ja puhelinnumero, jotta yrityksen vahvistusvaatimukset täyttyvät.

Käytännöt koskevat tuotteiden mainostusta Shopping-mainoksilla sekä esittämistä Googlen maksuttomissa tuotelistauksissa ja muissa Kauppiaskeskuksen ohjelmissa. Lue lisää Shopping-mainosten käytännöistä.

Verify claim URL [Large Icon]

Vahvista sivustosi ja ilmoittaudu sen omistajaksi

Kun lunastat ja vahvistat verkkotunnuksesi Search Consolessa, voit varmistaa, että olet sivuston omistaja ja estää muita lunastamasta sivustoasi. URL-osoitteen eli verkkosivuston osoitteen vahvistaminen edellyttää, että voit muokata verkkosivustosi HTML-koodia tai ladata tiedostoja palvelimellesi.

Lue lisää verkkosivuston vahvistamisesta ja sen omistajaksi ilmoittautumisesta.

Website requirements [Large icon]

Verkkosivustoja koskevat vaatimukset

Määritämme verkkosivustoosi kohdistuvat sivustotason vaatimukset eri käytäntöjen perusteella. Käyttämistäsi Kauppiaskeskuksen ominaisuuksista riippuen saatamme tarkistaa, että verkkosivustosi täyttää tietyt perusvaatimukset, joihin sisältyvät:

• Tarkat yhteystiedot: Asiakkaiden on löydettävä verkkosivustoltasi ainakin yksi yhteydenottotapa. Esimerkkejä ovat muun muassa yhteydenottolomake, linkki sosiaalisessa mediassa olevaan yritysprofiiliisi, sähköpostiosoite tai puhelinnumero.
  • Suojattu ostoprosessi: Maksamisen ja maksutapahtumien käsittelemisen sekä käyttäjän arkaluontoisten ja taloudellisten henkilötietojen keräämisen on tapahduttava suojatun palvelimen kautta (SSL-suojaus, kelvollinen SSL-varmenne – https://).
  • Maksutavat: Varmista, että käyttäjien saatavilla on ainakin yksi perinteinen maksutapa, esimerkiksi credit-kortti, debit-kortti, lasku tai maksu toimituksen yhteydessä.
  • Hyvityskäytäntö: Varmista, että olet sisällyttänyt palautus- ja hyvityskäytännön jossa kerrotaan selkeästi tuotteiden palautukseen ja hyvitykseen liittyvät periaatteet, mukaan lukien kaikki mahdolliset vaatimukset ja aikarajoitukset. Jos et hyväksy palautuksia tai hyvityksiä, kerro siitä selkeästi sivustolla.
  • Laskutusehdot: Kaikkien ostoon liittyvien ehtojen täytyy olla sivullasi selkeästi esillä ennen ostosta ja sen jälkeen. Käyttäjälle on myös ilmoitettava maksumalli ja koituvat kokonaiskulut ennen ostosta ja sen jälkeen.
  • Täydellinen ostoprosessi: Käyttäjien täytyy pystyä lisäämään tuotteita ostoskoriin ja viimeistelemään kassaprosessi. Lue lisää laskeutumissivuja koskevista vaatimuksista.

Make sure data meets specs [Large icon]

Varmista, että data on tuotetietosääntöjen mukaista

Kun olet valmis lähettämään tuotteesi Kauppiaskeskuksen kautta, sinun pitää muotoilla tuotetietosi tuotetietosääntöjen mukaisiksi. Tuotetietosäännöt ovat joukko muotoiluohjeita, jotka auttavat lähettämään tiedot ymmärrettävässä muodossa.

Vaikka säännöissä on paljon tietoa, sinun kannattaa lukea ne kokonaan, jotta ymmärrät, minkälaisia tietoja sinun pitää lähettää.

Lue lisää tuotetietosäännöistä.

Sign in Merchant Center [Large icon]

Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi säännöllisesti

Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi vähintään kerran 14 kuukaudessa, jotta tilisi pysyy aktiivisena. Kun kirjaudut sisään ajoittain, tiedämme, että tuotetietosi ovat ajan tasalla.

Onboarding done celebration [graphic]