I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

varugrupp-id [item_group_id]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

An example ad showing a shoe with different color variants

Använd attributet varugrupp-id [item_group_id] när du vill gruppera produktvarianter i din produktdata. Varianter är en grupp liknande produkter som skiljer sig åt vad gäller sådant som storlek [size], färg [color], material [material], mönster [pattern], åldersgrupp [age_group] och kön [gender].

När du grupperar produkter med varugrupp-id [item_group_id] kan du se till att produkten och dess varianter visas som en grupp för kunderna, och inte som separata produkter.

Innehåll

Användningsområde

Required Obligatoriskt för gratisannonser för produktvarianter

Required Obligatoriskt för Shopping-annonser för produktvarianter som säljs i följande länder:

• Brasilien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Förenade kungariket
  • USA

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII): alfanumeriska, understreck och bindestreck
Begränsningar 1–50 tecken
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom
(Vad är det här?)

Product.inProductGroupWithID, Typ: Text
ProductGroup.productGroupId
, Typ: Text

Filformat Exempelvärde
Textflöden AB12345
XML-flöden <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in ett unikt id för varje enskild produkt. Använd samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id] för alla varianter av samma produkt. Till exempel en t-shirt som finns i nio varianter: tre storlekar (small, medium och large) och tre färger (röd, blå och grön). Skicka in varje variant som en separat produkt (totalt nio separata produkter), och ange att dessa är varianter genom att skicka samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id] för varje produkt.
  • Varje enskild varugrupp måste ha ett unikt värde för attributet varugrupp-id [item_group_id].
    • Utgå inte från att skiftläget gör varugrupp-id:t unikt. Värdena abc123 och ABC123 tolkas som samma produkt.
    • Återanvänd inte samma varugrupp-id [item_group_id] för olika produkter.
  • Skicka in ett variantattribut tillsammans med attributet varugrupp-id. När du skickar in ett varugrupp-id ska du se till att varianterna använder minst ett variantattribut, som färg [color], mönster [pattern], material [material], åldersgrupp [age_group], kön [gender], storlek[size].

• Använd samma variantattribut för alla produkter med samma varugrupp-id. Om du till exempel skickar in en klänning i två färger och två storlekar måste du ange ett värde för både attributet färg [color] och storlek [size] för varje produkt. Ange inte bara färg och storlek för den ena och inte för den andra.

• Kontrollera att produktinformationen på målsidan stämmer överens med värdena du har angett för varje attribut som titel [title], färg [color], mönster [pattern], material [material], pris [price], tillgänglighet [availability] och bildlänk [image_link]. Läs mer om krav för målsidor

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Använd det överordnade SKU-id:t som värde för varugrupp-id [item_group_id] för alla varianter av samma produkt. Skicka inte in ett överordnat SKU som en separat produkt. Om du vill gruppera varianter med ett överordnat SKU anger du det som värde för attributet varugrupp-id [item_group_id] för alla produkter i variantgruppen.

• Förväxla inte varugrupp-id [item_group_id] med andra attribut för id [id]. Använd attributet id för att identifiera enskilda produkter, och attributet varugrupp-id [item_group_id] när du vill gruppera flera produkter som varianter.
  • Ange inte ett värde för attributet varugrupp-id [item_group_id] om produkten inte är en variant. Skicka inte in attributet varugrupp-id [item_group_id] om din produkt liknar andra produkter men inte är en specifik variant. Exempel på produkter som inte är varianter är en kostym som består av jacka och byxor eller en uppsättning badprodukter.

• Använd ett fast värde för varugrupp-id [item_group_id] för varje grupp med produktvarianter. Ändra inte attributet varugrupp-id [item_group_id] när du har tilldelat det till en produkt. Om ett varugrupp-id ändras ofta kan det orsaka inkonsekvens för hur varianter grupperas och visas för kunderna.
  • Använd inte attributet varugrupp-id [item_group_id] för varianter som inte stöds. Om produkten varieras med attribut som inte stöds (som ett bilmärke och modell), eller om den är en specialbeställningsvara med ett stort antal varianter (mer än 30), får attributet varugrupp-id [item_group_id] inte användas för de olika varianterna. Läs våra rekommenderade metoder för att skicka in varianter som inte stöds
  • Se till att du använder olika attribut för målsidesadress (till exempel länk [link], mobillänk [mobile_link]) för varje variant, där varje webbadress använder olika sökvägssegment eller frågeparametrar, till exempel "/t-shirt/green" eller "/t-shirt?color=green&size=small".
  • Anvisningar om hur du strukturerar din webbplats och dina webbadresser för varianter på bästa sätt finns i artikeln om webbadressstruktur i Center för Sök.
  • Mer information om hur du lägger till strukturerad data enligt Schema.org för varianter finns i artikeln Produktvariant i Center för Sök.

Exempel

Allmänna exempel

Green checkmark

Skicka in information om varianter med variantattribut. Exempel:

Produktdata för röd t-shirt med Googles logotyp, storlek small

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – small – röd

id [id]

12345-S-R

färg [color]

röd

storlek [size]

small

länk [link] https://example.com/shirt?color=red&size=small

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för blå t-shirt med Googles logotyp, storlek medium

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – medium – blå

id [id]

12345-M-B

färg [color]

blå

storlek [size]

medium

länk [link] https://example.com/shirt?color=blue&size=medium

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Red X

Skicka inte in varianter utan variantattribut.

Klädprodukter

Klädprodukter brukar ha varianter. Använd samma varugrupp-id [item_group_id] för varje variant. Det här exemplet finns i två färger och tre storlekar vardera.

Obs! Attributet kön [gender] kan vara obligatoriskt beroende på målland och krävs för att variantattribut ska visas korrekt.

För det här exemplet skulle du skicka in de här sex varianterna:

Produktdata för vit t-shirt med Googles logotyp, storlek small

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – small – vit

id [id]

12345-S-W

färg [color]

vit

storlek [size]

small

länk [link] https://example.com/shirt?color=shite&size=small

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för svart t-shirt med Googles logotyp, storlek small

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – small – svart

id [id]

12345-S-B

färg [color]

Svart

storlek [size]

small

länk [link] https://example.com/shirt?color=black&size=small

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för vit t-shirt med Googles logotyp, storlek medium

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – medium – vit

id [id]

12345-M-W

färg [color]

vit

storlek [size]

medium

länk [link] https://example.com/shirt?color=white&size=medium

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för svart t-shirt med Googles logotyp, storlek medium

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – medium – svart

id [id]

12345-M-B

färg [color]

Svart

storlek [size]

medium

länk [link] https://example.com/shirt?color=black&size=medium

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för vit t-shirt med Googles logotyp, storlek large

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – large – vit

id [id]

12345-L-W

färg [color]

vit

storlek [size]

large

länk [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för svart t-shirt med Googles logotyp, storlek large

Attribut

Värde

titel [title]

T-shirt med Googles logotyp – large – svart

id [id]

12345-L-B

färg [color]

Svart

storlek [size]

large

länk [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Skor

Skicka in skor på samma sätt som klädprodukter. Gruppera varianter av samma produkt genom att lägga till samma varugrupp-id [item_group_id] för varje variant.

Produktdata för blå, orange och gröna lågskor, storlek 8 smal

Attribut

Värde

titel [title]

Låga skor – 8 smal

id [id]

12460-8b-blu

färg [color]

blå/orange/grön

storlek [size]

8B

länk [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8B

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för blå, orange och gröna lågskor, storlek 8
Attribut Värde

titel [title]

Låga skor – 8

id [id]

12460-8-blu

färg [color]

blå/orange/grön

storlek [size]

8

länk [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Produktdata för låga skor, blå/orange/grön, 8 bred
Attribut Värde

titel [title]

Låga skor – 8 – bred

id [id]

12460-8w-blu

färg [color]

blå/orange/grön

storlek [size]

8W

länk [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8W

varugrupp-id [item_group_id]

12345

Elektronik

Elektronik kan skickas in som varianter. Om en telefon till exempel finns i flera färger kan du skicka in varje färg som en variant genom att använda samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id].

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktdata för en blå Google Nexus 6, 32 GB, olåst

Attribut

Värde

titel [title]

Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – olåst

id [id]

2345-32gb-midblu

färg [color]

midnattsblå

länk [link] https://example.com/phone?color=mb

varugrupp-id [item_group_id]

2345

Produktdata för en vit Google Nexus 6, 32 GB

Attribut

Värde

titel [title]

Google Nexus 6 – 32 GB – molnvit – med abonnemang

id [id]

2345-32gb-cldwh

färg [color]

molnvit

länk [link] https://example.com/phone?color=cw

varugrupp-id [item_group_id]

2345

Möbler

Möbler kan skickas in som varianter. Om en soffa till exempel finns med olika tyger kan du skicka in varje variant genom att använda samma värde för varugrupp-id [item_group_id].

An illustration of a couch with product staging

Produktdata för 50-talssoffa i mikrofiber, gult och grått prickmönster

Attribut

Värde

titel [title]

50-talssoffa i mikrofiber – prickmönster – gul och grå

id [id]

3456-dot-yllw-gry

färg [color]

gul/grå

material [material]

mocka

länk [link] https://example.com/sofa/yellowgray?material=suede

varugrupp-id [item_group_id]

3456

Produktdata för 50-talssoffa i mikrofiber, grönt läder

Attribut

Värde

titel [title]

50-talssoffa i mikrofiber – läder – grön

id [id]

3456-lth-grn

färg [color]

grön

material [material]

läder

länk [link] https://example.com/sofa/green?material=leater

varugrupp-id [item_group_id]

3456

Produktdata för en valnötsfärgad plywoodstol

Attribut

Värde

titel [title]

Gjuten plywoodstol – valnöt

id [id]

1a2b3c-wal

färg [color]

valnöt

material [material]

plywood

länk [link] https://example.com/chair?color=walnut&material=plywood

varugrupp-id [item_group_id]

1a2b3c

Produktdata för en askfärgad plywoodstol

Attribut

Värde

titel [title]

Gjuten plywoodstol – ask

id [id]

1a2b3c-ash

färg [color]

ask

material [material]

plywood

länk [link] https://example.com/chair?color=ash&material=plywood

varugrupp-id [item_group_id]

1a2b3c

Smink

Sminkprodukter kan skickas in som varianter. Om smink till exempel finns i flera färger kan du skicka varje färg som en variant genom att använda samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id].

Produktdata för beige flytande foundation

Attribut

Värde

titel [title]

Flytande foundation – beige

id [id]

0987-b

färg [color]

beige

länk [link] https://example.com/makeup/beige

varugrupp-id [item_group_id]

Produktdata för flytande foundation, mellanbeige

Attribut

Värde

titel [title]

Flytande foundation – mellanbeige

id [id]

0987-bmed

färg [color]

mellanbeige

länk [link] https://example.com/makeup/beige-medium

varugrupp-id [item_group_id]