I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Varegruppe-ID [item_group_id]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

An example ad showing a shoe with different color variants

Bruk attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] for å gruppere produktvarianter i produktinformasjonen. Varianter er en gruppe med lignende produkter der den eneste forskjellen mellom produktene er detaljert produktinformasjon som størrelse [size], farge [color], materiale [material], mønster [pattern], aldersgruppe [age_group] og kjønn [gender].

Når du grupperer produkter ved hjelp av attributtet for varegruppe-ID [item_group_id], sikrer du at kundene ser hvert produkt og de ulike variantene av det som en gruppe – i stedet for hver for seg.

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for kostnadsfrie oppføringer for alle produktvarianter.

Required Obligatorisk for Shopping-annonser for produktvarianter som er målrettet mot disse landene:

• Brasil
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannia
  • USA

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII): alfanumeriske, understreker og bindestreker
Begrensninger 1–50 tegn
Gjentatt felt Nei
Schema.org-område
(Hva er dette?)

Product.inProductGroupWithID, Type: Tekst
ProductGroup.productGroupId
, Type: Tekst

Filformat Eksempelverdi
Tekstfeeder AB12345
XML-feeder <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, avviser vi produktet ditt og gir deg beskjed om dette på Diagnostikk-siden i Merchant Center-kontoen din.

• Send inn en unik ID for hvert produkt. Bruk den samme verdien for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] for alle variantene av det samme produktet. Eksempel: Se for deg at du har en T-skjorte som finnes i 9 varianter: 3 størrelser (small, medium og large) og 3 farger (rød, blå og grønn). Da må du sende inn hver variant som et eget produkt (altså totalt 9 forskjellige produkter) og bruke den samme verdien for attributtet for varegruppe-ID for hver variant – for å angi at dette er varianter av det samme produktet.
  • Hver varegruppe må ha en unik verdi for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id].
    • Ikke la store og små bokstaver være den eneste forskjellen på varegruppe-ID-er. Verdiene «abc123» og «ABC123» anses for å være det samme produktet.
    • Ikke bruk den samme varegruppe-ID-en for forskjellige produkter.
  • Send inn et variantattributt sammen med attributtet for varegruppe-ID. Når du sender inn en varegruppe-ID, må du sørge for at variantene har minst ett av disse variantattributtene: farge [color], mønster [pattern], materiale [material], aldersgruppe [age_group], kjønn [gender] eller størrelse[size].

• Bruk de samme variantattributtene for alle produkter som har den samme varegruppe-ID-en. Hvis du for eksempel sender inn en kjole i to farger og to størrelser, må alle produktene du sender inn, ha en verdi for både attributtet for farge [color] og størrelse [size]. Ikke angi farge eller størrelse for bare én av kjolene og ikke de andre.

• Sørg for at den detaljerte produktinformasjonen som vises på landingssiden, matcher verdiene du oppgir for hvert attributt for eksempel tittel [title], farge [color], mønster [pattern], materiale [material], pris [price], tilgjengelighet [availability] og bildelink [image_link]. Finn ut mer om krav til landingssider

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk den overordnede vareenheten som verdi for varegruppe-ID for alle varianter av det samme produktet. Ikke send inn en overordnet vareenhet som et eget produkt. Hvis du vil gruppere varianter ved å bruke en overordnet vareenhet, bruker du den overordnede vareenheten som verdi for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] for alle produktene i variantgruppen.

• Ikke bland sammen attributtene for varegruppe-ID og ID. Attributtet for ID brukes for å identifisere enkeltprodukter, og attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] brukes for å gruppere flere varianter av det samme produktet.
  • Ikke send inn verdier for attributtet for varegruppe-ID for produkter som ikke er varianter. Hvis produktet ditt ligner på andre produkter, men ikke er en variant av et bestemt produkt, skal du ikke sende inn attributtet for varegruppe-ID. Et eksempel på produkter som ikke er varianter, er en dress som består av jakke og bukse, eller et sett med baderomstilbehør.

• Bruk en fast verdi for varegruppe-ID for hver gruppe med produktvarianter. Når du har tilordnet en verdi for varegruppe-ID til et produkt, må du ikke endre den. Hvis verdien for varegruppe-ID endres ofte, kan det føre til at varianter ikke grupperes og vises til kunder på en konsekvent måte.
  • Ikke bruk attributtet for varegruppe-ID for varianter som ikke støttes. Ikke bruk attributtet for varegruppe-ID til å gruppere varianter hvis forskjellene mellom produktvariantene må uttrykkes med et attributt som ikke støttes (for eksempel bilmerke og modell), eller for produkter som kan spesialtilpasses og har mange varianter (mer enn 30). Gå gjennom de anbefalte fremgangsmåtene for innsending av varianter som ikke støttes
  • Sørg for at du har ulike attributter for nettadressen for landingssiden (for eksempel link [link], mobillink [mobile_link]) for hver variant, der hver nettadresse bruker ulike banesegmenter og/eller søkeparametere, for eksempel «/t-skjorte/grønn» eller «/t-skjorte?farge=grønn&størrelse=small»
  • Du finner en veiledning om hvordan du bør strukturere nettstedet ditt og nettadressene for varianter, i artikkelen om nettadressestruktur i Søk-senteret.
  • Du finner mer informasjon om hvordan du legger til strukturerte Schema.org-data for varianter, i artikkelen om produktvarianter i Søk-senteret.

Eksempler

Generelle eksempler

Green checkmark

Send inn variantinformasjon gjennom variantattributtene. Eksempel:

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, rød, størrelse small

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – small – rød

ID [id]

12345-S-R

Farge [color]

Rød

Størrelse [size]

Small

Link [link] https://example.com/shirt?color=red&size=small

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, blå, størrelse medium

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – medium – blå

ID [id]

12345-M-B

Farge [color]

Blå

Størrelse [size]

Medium

Link [link] https://example.com/shirt?color=blue&size=medium

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Red X

Ikke send inn varianter uten variantattributter.

Klesprodukter

Klesprodukter selges vanligvis i flere varianter. Bruk samme attributt for varegruppe-ID [item_group_id] for hver variant. Her er et eksempel på et produkt som leveres i to farger, der hver farge kommer i tre størrelser.

Merk: Attributtet for kjønn [gender] kan være obligatorisk i noen land, og du må inkludere det for at variantattributter skal vises på riktig måte.

I dette eksempelet hadde du sendt inn disse seks variantene:

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, hvit, størrelse small

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – small – hvit

ID [id]

12345-S-H

Farge [color]

Hvit

Størrelse [size]

Small

Link [link] https://example.com/shirt?color=white&size=small

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, svart, størrelse small

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – Small – Svart

ID [id]

12345-S-S

Farge [color]

Svart

Størrelse [size]

Small

Link [link] https://example.com/shirt?color=black&size=small

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, hvit, størrelse medium

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – Medium – Hvit

ID [id]

12345-M-H

Farge [color]

Hvit

Størrelse [size]

Medium

Link [link] https://example.com/shirt?color=white&size=medium

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, svart, størrelse medium

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – Medium – Svart

ID [id]

12345-M-S

Farge [color]

Svart

Størrelse [size]

Medium

Link [link] https://example.com/shirt?color=black&size=medium

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, hvit, størrelse large

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – Large – Hvit

ID [id]

12345-L-H

Farge [color]

Hvit

Størrelse [size]

Large

Link [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for en T-skjorte med Google-logo, svart, størrelse large

Attributt

Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – Large – Svart

ID [id]

12345-L-S

Farge [color]

Svart

Størrelse [size]

Large

Link [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Sko

Send inn produktinformasjon for sko på samme måte som for andre klesprodukter. Gruppér varianter av det samme produktet ved å sende inn den samme verdien for varegruppe-ID [item_group_id] for hver variant.

Produktinformasjon for Low-top-sko, blå, oransje og grønne, størrelse 39, smale

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Low-top-sko – 39 – smale

ID [id]

12460-39s-blå

Farge [color]

Blå/oransje/grønn

Størrelse [size]

39S

Link [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8B

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for Low-top-sko, blå, oransje og grønne, størrelse 39
Attributt Verdi

Tittel [title]

Low-top-sko – 39

ID [id]

12460-39-blå

Farge [color]

Blå/oransje/grønn

Størrelse [size]

8

Link [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Produktinformasjon for Low-top-sko, blå, oransje og grønne, størrelse 39, brede
Attributt Verdi

Tittel [title]

Low-top-sko – 39 – brede

ID [id]

12460-39b-blå

Farge [color]

Blå/oransje/grønn

Størrelse [size]

39B

Link [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8W

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

Elektronikk

Elektronikk kan sendes inn som varianter. Hvis en telefon for eksempel er tilgjengelig i flere farger, kan du sende inn hver farge som en variant ved å bruke den samme verdien for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id].

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktinformasjon for en blå Google Nexus 6, 32 GB, ulåst

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – ulåst

ID [id]

2345-32gb-midblu

Farge [color]

Midnight blue

Link [link] https://example.com/phone?color=mb

Varegruppe-ID [item_group_id]

2345

Produktinformasjon for en Google Nexus 6, 32 GB, White

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Google Nexus 6 – 32 GB – Cloud White – med abonnement

ID [id]

2345-32gb-cldwh

Farge [color]

Cloud white

Link [link] https://example.com/phone?color=cw

Varegruppe-ID [item_group_id]

2345

Møbler

Møbler kan sendes inn som varianter. Hvis en sofa for eksempel er tilgjengelig med flere trekk, kan du sende inn hver variant av sofaen ved å bruke den samme verdien for varegruppe-ID [item_group_id].

An illustration of a couch with product staging

Produktinformasjon for en mikrofibersofa, 50-tallsstil, gult og grått prikkete mønster

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Mikrofibersofa i 50-tallsstil – prikkete mønster – gul og grå

ID [id]

3456-prk-gulgrå

Farge [color]

Gul/grå

Materiale [material]

Semsket skinn

Link [link] https://example.com/sofa/yellowgray?material=suede

Varegruppe-ID [item_group_id]

3456

Produktinformasjon for en mikrofibersofa, 50-tallsstil, grønt skinn

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Moderne mikrofibersofa – skinn – grønn

ID [id]

3456-skn-grn

Farge [color]

Grønn

Materiale [material]

Skinn

Link [link] https://example.com/sofa/green?material=leater

Varegruppe-ID [item_group_id]

3456

Produktinformasjon for en lenestol av kryssfiner, valnøttfarget

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Lenestol av kryssfiner – valnøtt

ID [id]

1a2b3c-val

Farge [color]

Valnøtt

Materiale [material]

Kryssfiner

Link [link] https://example.com/chair?color=walnut&material=plywood

Varegruppe-ID [item_group_id]

1a2b3c

Produktinformasjon for en lenestol av kryssfiner, askfarget

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Lenestol av kryssfiner – ask

ID [id]

1a2b3c-ask

Farge [color]

Ask

Materiale [material]

Kryssfiner

Link [link] https://example.com/chair?color=ash&material=plywood

Varegruppe-ID [item_group_id]

1a2b3c

Sminke

Sminkeprodukter kan sendes inn som varianter. Hvis et sminkeprodukt for eksempel finnes i flere farger, kan du sende inn hver farge som en variant ved å bruke den samme verdien for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id].

Produktinformasjon for flytende foundation, beige

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Flytende foundation – beige

ID [id]

0987-b

Farge [color]

Beige

Link [link] https://example.com/makeup/beige

Varegruppe-ID [item_group_id]

Produktinformasjon for flytende foundation, beige medium

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Flytende foundation – beige medium

ID [id]

0987-bmed

Farge [color]

Beige medium

Link [link] https://example.com/makeup/beige-medium

Varegruppe-ID [item_group_id]