item_group_id [productgroep_id]: definitie

Gebruik het kenmerk item_group_id [productgroep_id] om productvarianten in uw productgegevens te groeperen. Varianten zijn groepen van vergelijkbare artikelen waarbij het enige verschil in productdetails zit, zoals size [maat], color [kleur], material [materiaal], pattern [patroon], age_group [leeftijdsgroep], size_type [maattype]size_system [matensysteem] en unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid].

Door uw producten te groeperen met een item_group_id [productgroep_id], zorgt u ervoor dat uw product en de bijbehorende varianten niet afzonderlijk maar als groep aan gebruikers worden weergegeven.

An example ad showing a shoe with different color variants

Wanneer te gebruiken

Vereist voor productvarianten die gericht zijn op de volgende landen:
  • Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens
Limieten 1-50 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds AB12345
XML-feeds <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Gebruik voor alle varianten van hetzelfde product dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id]. Bijvoorbeeld, er zijn 9 varianten van een T-shirt: 3 maten (small, medium en large) en in 3 kleuren (rood, blauw en groen). Geef elke variant op als afzonderlijk product (bijvoorbeeld negen afzonderlijke producten) en gebruik voor elk product dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] om aan te geven dat dit varianten zijn.
  • Elke afzonderlijke productgroep moet een unieke waarde hebben voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id].
    • Gebruik geen grote en kleine letters om een item_group_id [productgroep_id] uniek te maken. Als u bijvoorbeeld de waarden abc123 en ABC123 indient voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id], zien we dit als hetzelfde product.
    • Gebruik niet dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] voor verschillende producten.
  • Dien een variantkenmerk in naast item_group_id [productgroep_id]. Wanneer u item_group_id [productgroep_id] indient, moet u ervoor zorgen dat uw varianten minstens één van de variantkenmerken gebruiken: color [kleur], pattern [patroon], material [materiaal], age_group [leeftijdsgroep], gender [geslacht], size [maat], size_type [maattype]size_system [matensysteem] en unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid].
  • Gebruik dezelfde variantkenmerken voor alle producten met dezelfde waarde voor productgroep_id [item_group_id]. Als u bijvoorbeeld voor een jurk 2 kleuren en 2 maten invoert, moet elk opgegeven product een waarde bevatten voor de kenmerken color [kleur] en size [maat]. Geef niet alleen de kleur of maat op voor één jurk, maar niet de anderen.
  • Zorg ervoor dat de productdetails op uw bestemmingspagina overeenkomen met de waarden die u opgeeft voor elk kenmerk zoals title [titel], color [kleur], pattern [patroon], material [materiaal], price [prijs], availability [beschikbaarheid] en image_link [afbeeldingslink]. Meer informatie over vereisten voor bestemmingspagina's van Shopping-advertenties

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik de bovenliggende SKU als item_group_id [productgroep_id] voor alle varianten van hetzelfde product. Gebruik geen bovenliggende SKU als een apart product. Als u varianten met behulp van een bovenliggende SKU wilt groeperen, moet u voor alle producten in de variantgroep de bovenliggende SKU als waarde voor item_group_id [productgroep_id] gebruiken.
  • Verwar item_group_id [productgroep_id] niet met ID-kenmerken. Gebruik het ID-kenmerk voor een unieke identificatie van één product en gebruik item_group_id [productgroep_id] om meerdere producten als varianten te groeperen.
  • Gebruik geen item_group_id [productgroep_id] als uw product geen variant is. Gebruik item_group_id [productgroep_id] niet als uw product lijkt op andere producten, maar niet echt een variant is. Voorbeelden van producten die geen varianten zijn, zijn onder andere samengestelde artikelen (een pak bestaande uit een colbert en broek) of een andere set van verschillende artikelen die samen worden verkocht (een set badaccessoires).
  • Gebruik een stabiel item_group_id [productgroep_id] voor elke groep productvarianten. Wijzig een item_group_id [productgroep_id] niet als u dit eenmaal aan een product heeft toegewezen. Als een item_group_id [productgroep_id] vaak verandert, kan dit leiden tot inconsistentie in de wijze waarop varianten gegroepeerd en aan gebruikers getoond worden.
  • Gebruik geen item_group_id [productgroep_id] voor niet-ondersteunde varianten. Maak geen gebruik van item_group_id [productgroep_id] om uw varianten aan te geven als uw product afhankelijk is van een niet-ondersteund kenmerk (zoals een automerk of model), of als uw product aangepast is en een groot aantal varianten (meer dan 30) heeft. Bekijk de praktische tips voor niet-ondersteunde varianten

Voorbeelden

Algemene voorbeelden

Green checkmark

Gebruik variantgegevens door middel van de variantkenmerken. Bijvoorbeeld:

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, small, rood
id [id] 12345-S-R
color [kleur]     rood
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, medium, blauw
id [id] 12345-M-B
color [kleur]     blauw
size [maat] M
item_group_id [productgroep_id] 12345
Red X

Gebruik geen varianten zonder variantkenmerken. Doe het volgende dus niet:

Product T-shirt met Google-logo
title [titel]     T-shirt met Google-logo, small, rood
id [id]     12345-S-R
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product T-shirt met Google-logo
title [titel]     T-shirt met Google-logo, small, blauw
id [id]     12345-S-B
item_group_id [productgroep_id] 12345

Kledingproducten

Kledingproducten hebben vaak varianten. Gebruik voor elke variant dezelfde item_group_id [productgroep_id]. Hier volgt een voorbeeld met twee kleuren, elk in drie maten.

Opmerking: Het kenmerk gender [geslacht] is mogelijk verplicht, afhankelijk van het land van verkoop, en is vereist om variantkenmerken correct weer te geven.

In dit voorbeeld zou u deze zes varianten gebruiken:

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, small, wit
id [id] 12345-S-W
color [kleur]     wit
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, small, zwart
id [id] 12345-S-B
color [kleur]     zwart
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, medium, wit
id [id] 12345-M-W
color [kleur]     wit
size [maat] M
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, medium, zwart
id [id] 12345-M-B
color [kleur]     zwart
size [maat] M
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, large, wit
id [id] 12345-L-W
color [kleur]     wit
size [maat] L
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, large, zwart
id [id] 12345-L-B
color [kleur]     zwart
size [maat] L
item_group_id [productgroep_id] 12345

Schoenen

Schoenen voert u op dezelfde wijze in als andere kledingproducten. Groepeer varianten van hetzelfde product door voor elke variant dezelfde item_group_id [productgroep_id] te gebruiken.

Product     Lage schoenen
title [titel] Lage schoenen, 38, smal
id [id] 12460-8b-blu
color [kleur]     blauw/oranje/groen
size [maat] 38s
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     Lage schoenen
title [titel] Lage schoenen, 38
id [id] 12460-8-blu
color [kleur]     blauw/oranje/groen
size [maat] 38
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     Lage schoenen
title [titel] Lage schoenen, 38, breed
id [id] 12460-8w-blu
color [kleur]     blauw/oranje/groen
size [maat] 38b
item_group_id [productgroep_id] 12345
Elektronica

Elektronische producten kunnen als varianten worden ingevoerd. Als bijvoorbeeld een telefoon in meerdere kleuren verkrijgbaar is, kunt u elke telefoon als een variant invoeren door dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] te gebruiken.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6, 32 GB, Midnight Blue, simlockvrij
id [id] 2345-32gb-midblu
color [kleur] midnight blue
item_group_id [productgroep_id] 2345

Product Opgeknapte Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6, 32 GB, Cloud White, met abonnement
id [id] 2345-32gb-cldwh
color [kleur] cloud white
item_group_id [productgroep_id] 2345
Meubelen

Meubelen kunnen als varianten worden ingevoerd. Als bijvoorbeeld een bank in meerdere stoffen beschikbaar is, moet u elke bank als een variant invoeren met dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id].

An illustration of a couch with product staging

Product Jaren '50-bank
title [titel] Jaren '50-bank microvezel, stippenpatroon,geel en grijs
id [id] 3456-dot-yllw-gry
color [kleur] geel/grijs
material [materiaal] suède
item_group_id [productgroep_id] 3456

Product Jaren '50-bank
title [titel] Jaren '50-bank, microvezel, leer, groen
id [id] 3456-lth-grn
color [kleur] groen
material [materiaal] Leer
item_group_id [productgroep_id] 3456

Product Multiplex fauteuil uit één stuk
title [titel] Multiplex fauteuil uit één stuk, walnoot
id [id] 1a2b3c-wal
color [kleur] walnoot
material [materiaal] multiplex
item_group_id [productgroep_id] 1a2b3c

Product Multiplex fauteuil uit één stuk
title [titel] Multiplex fauteuil uit één stuk, grijs
id [id] 1a2b3c-ash
color [kleur] grijs
material [materiaal] multiplex
item_group_id [productgroep_id] 1a2b3c
Make-up

Make-upartikelen kunnen als varianten worden ingevoerd. Als make-up in meerdere kleuren verkrijgbaar is, kunt u elke kleur als een variant invoeren met behulp van dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id].

Product Blend vloeibare make-up
title [titel] Blend vloeibare make-up, beige
id [id] 0987-b
color [kleur] beige
item_group_id [productgroep_id] 0987

Product Blend vloeibare make-up
title [titel] Blend vloeibare make-up, beige medium
id [id] 0987-bmed
color [kleur] beige medium
item_group_id [productgroep_id] 0987

Boodschappen

Boodschappen kunnen worden ingediend als varianten. Stel dat u zakken basmatirijst verkoopt die in verschillende formaten verkrijgbaar zijn en op gewicht worden verkocht. U kunt elk artikel als variant indienen door dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] te gebruiken.

Product Basmatirijst
title [titel] Basmatirijst, extra langkorrelig
id [id] 575185159
item_group_id [productgroep_id] 123456
price [prijs] € 11,20
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 2,5 kg
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 0,5 kg