item_group_id [productgroep_id]: definitie

Gebruik het kenmerk item_group_id [productgroep_id] om productvarianten in uw productgegevens te groeperen. Varianten vormen een groep van vergelijkbare artikelen die alleen op basis van productdetails van elkaar verschillen, zoals size [maat], color [kleur], material [materiaal], pattern [patroon], age_group [leeftijdsgroep] en gender [geslacht].

Door uw producten te groeperen met een item_group_id [productgroep_id], zorgt u ervoor dat uw product en de bijbehorende varianten niet afzonderlijk maar als groep aan gebruikers worden weergegeven.

An example ad showing a shoe with different color variants

Wanneer te gebruiken

Vereist voor uitgebreide gratis vermeldingen voor productvarianten

Vereist voor Shopping-advertenties voor productvarianten die de volgende landen targeten:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Nederland
Opmerking: Artikelen moeten een geldig gtin hebben om als varianten te worden gegroepeerd en in uw winkel te worden weergegeven. Als u fabrikant of merkeigenaar bent, kunt u zich aanmelden voor Google Manufacturer Center om betrouwbare productgegevens, zoals GTIN's, op te geven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens
Limieten 1-50 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Product.inProductGroupWithID, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds AB12345
XML-feeds <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Gebruik voor alle varianten van hetzelfde product dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id]. Stel dat er negen varianten zijn van een T-shirt: drie maten (small, medium en large) in drie kleuren (rood, blauw en groen). Geef elke variant op als afzonderlijk product (bijvoorbeeld negen afzonderlijke producten) en gebruik voor elk product dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] om aan te geven dat dit varianten zijn.
  • Elke afzonderlijke productgroep moet een unieke waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id] hebben.
    • Gebruik geen hoofdletters en kleine letters om een item_group_id [productgroep_id] uniek te maken. Als u bijvoorbeeld de waarden abc123 en ABC123 opgeeft voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id], zien we dit als hetzelfde product.
    • Gebruik niet dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] voor verschillende producten.
  • Geef een variantkenmerk op samen met item_group_id [productgroep_id]. Als u item_group_id [productgroep_id] opgeeft, moet u er dus voor zorgen dat uw varianten minstens één van de variantkenmerken gebruiken: color [kleur], pattern [patroon], material [materiaal], age_group [leeftijdsgroep], gender [geslacht] en size [maat].
  • Gebruik dezelfde variantkenmerken voor alle producten met dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id]. Als u bijvoorbeeld voor een jurk twee kleuren en twee maten opgeeft, moet elk opgegeven product een waarde bevatten voor de kenmerken color [kleur] en size [maat]. Geef dus niet de kleur of maat op voor één jurk, maar niet voor de andere.
  • Zorg dat de productdetails op uw bestemmingspagina overeenkomen met de waarden die u opgeeft voor elk kenmerk zoals title [titel], color [kleur], pattern [patroon], material [materiaal], price [prijs], availability [beschikbaarheid] en image_link [afbeeldingslink]. Meer informatie over de vereisten voor bestemmingspagina's

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik de bovenliggende SKU als item_group_id [productgroep_id] voor alle varianten van hetzelfde product. Gebruik geen bovenliggende SKU als een apart product. Als u varianten met behulp van een bovenliggende SKU wilt groeperen, gebruikt u de bovenliggende SKU als waarde voor item_group_id [productgroep_id] voor alle producten in de variantgroep.
  • Verwar het kenmerk item_group_id [productgroep_id] niet met id [id]. Gebruik het kenmerk id [id] voor een unieke identificatie van één product en gebruik item_group_id [productgroep_id] om meerdere producten als varianten te groeperen.
  • Gebruik item_group_id [productgroep_id] niet als uw product geen variant is. Gebruik item_group_id [productgroep_id] dus niet als uw product lijkt op andere producten, maar niet echt een variant is. Voorbeelden van producten die geen varianten zijn, zijn onder andere samengestelde artikelen (een pak bestaande uit een colbert en broek) of een andere set van verschillende artikelen die samen worden verkocht (een set badaccessoires).
  • Gebruik een vaste item_group_id [productgroep_id] voor elke groep productvarianten. Wijzig een item_group_id [productgroep_id] niet als u deze eenmaal aan een product heeft toegewezen. Als de item_group_id [productgroep_id] vaak verandert, kan dit inconsistentie veroorzaken in de manier waarop varianten worden gegroepeerd en weergegeven aan gebruikers.
  • Gebruik item_group_id [productgroep_id] niet voor niet-ondersteunde varianten. Maak geen gebruik van item_group_id [productgroep_id] om uw varianten aan te geven als uw product verschilt op basis van een niet-ondersteund kenmerk (zoals automerk of model), of als uw product op maat wordt gemaakt en een groot aantal varianten (meer dan dertig) heeft. Praktische tips voor het opgeven van niet-ondersteunde varianten

Voorbeelden

Algemene voorbeelden

Green checkmark

Gebruik variantgegevens door middel van de variantkenmerken. Bijvoorbeeld:

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, small, rood
id [id] 12345-S-R
color [kleur]     rood
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, medium, blauw
id [id] 12345-M-B
color [kleur]     blauw
size [maat] M
item_group_id [productgroep_id] 12345
Red X

Gebruik geen varianten zonder variantkenmerken. Doe het volgende dus niet:

Product T-shirt met Google-logo
title [titel]     T-shirt met Google-logo, small, rood
id [id]     12345-S-R
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product T-shirt met Google-logo
title [titel]     T-shirt met Google-logo, small, blauw
id [id]     12345-S-B
item_group_id [productgroep_id] 12345

Kledingproducten

Kledingproducten hebben vaak varianten. Gebruik voor elke variant dezelfde item_group_id [productgroep_id]. Hier volgt een voorbeeld met twee kleuren, elk in drie maten.

Opmerking: Het kenmerk gender [geslacht] is mogelijk verplicht, afhankelijk van het land van verkoop, en is vereist om variantkenmerken correct weer te geven.

In dit voorbeeld zou u deze zes varianten gebruiken:

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, small, wit
id [id] 12345-S-W
color [kleur]     wit
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, small, zwart
id [id] 12345-S-B
color [kleur]     zwart
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, medium, wit
id [id] 12345-M-W
color [kleur]     wit
size [maat] M
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, medium, zwart
id [id] 12345-M-B
color [kleur]     zwart
size [maat] M
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, large, wit
id [id] 12345-L-W
color [kleur]     wit
size [maat] L
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     T-shirt met Google-logo
title [titel] T-shirt met Google-logo, large, zwart
id [id] 12345-L-B
color [kleur]     zwart
size [maat] L
item_group_id [productgroep_id] 12345

Schoenen

Schoenen voert u op dezelfde wijze in als andere kledingproducten. Groepeer varianten van hetzelfde product door voor elke variant dezelfde item_group_id [productgroep_id] te gebruiken.

Product     Lage schoenen
title [titel] Lage schoenen, 38, smal
id [id] 12460-8b-blu
color [kleur]     blauw/oranje/groen
size [maat] 38s
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     Lage schoenen
title [titel] Lage schoenen, 38
id [id] 12460-8-blu
color [kleur]     blauw/oranje/groen
size [maat] 38
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product     Lage schoenen
title [titel] Lage schoenen, 38, breed
id [id] 12460-8w-blu
color [kleur]     blauw/oranje/groen
size [maat] 38b
item_group_id [productgroep_id] 12345
Elektronica

Elektronische producten kunnen als varianten worden ingevoerd. Als bijvoorbeeld een telefoon in meerdere kleuren verkrijgbaar is, kunt u elke telefoon als een variant invoeren door dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] te gebruiken.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6, 32 GB, Midnight Blue, simlockvrij
id [id] 2345-32gb-midblu
color [kleur] midnight blue
item_group_id [productgroep_id] 2345

Product Opgeknapte Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6, 32 GB, Cloud White, met abonnement
id [id] 2345-32gb-cldwh
color [kleur] cloud white
item_group_id [productgroep_id] 2345
Meubelen

Meubelen kunnen als varianten worden ingevoerd. Als bijvoorbeeld een bank in meerdere stoffen beschikbaar is, moet u elke bank als een variant invoeren met dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id].

An illustration of a couch with product staging

Product Jaren '50-bank
title [titel] Jaren '50-bank microvezel, stippenpatroon,geel en grijs
id [id] 3456-dot-yllw-gry
color [kleur] geel/grijs
material [materiaal] suède
item_group_id [productgroep_id] 3456

Product Jaren '50-bank
title [titel] Jaren '50-bank, microvezel, leer, groen
id [id] 3456-lth-grn
color [kleur] groen
material [materiaal] Leer
item_group_id [productgroep_id] 3456

Product Multiplex fauteuil uit één stuk
title [titel] Multiplex fauteuil uit één stuk, walnoot
id [id] 1a2b3c-wal
color [kleur] walnoot
material [materiaal] multiplex
item_group_id [productgroep_id] 1a2b3c

Product Multiplex fauteuil uit één stuk
title [titel] Multiplex fauteuil uit één stuk, grijs
id [id] 1a2b3c-ash
color [kleur] grijs
material [materiaal] multiplex
item_group_id [productgroep_id] 1a2b3c
Make-up

Make-upartikelen kunnen als varianten worden ingevoerd. Als make-up in meerdere kleuren verkrijgbaar is, kunt u elke kleur als een variant invoeren met behulp van dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id].

Product Blend vloeibare make-up
title [titel] Blend vloeibare make-up, beige
id [id] 0987-b
color [kleur] beige
item_group_id [productgroep_id] 0987

Product Blend vloeibare make-up
title [titel] Blend vloeibare make-up, beige medium
id [id] 0987-bmed
color [kleur] beige medium
item_group_id [productgroep_id] 0987

Boodschappen

Boodschappen kunnen worden ingediend als varianten. Stel dat u zakken basmatirijst verkoopt die in verschillende formaten verkrijgbaar zijn en op gewicht worden verkocht. U kunt elk artikel als variant indienen door dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] te gebruiken.

Product Basmatirijst
title [titel] Basmatirijst, extra langkorrelig
id [id] 575185159
item_group_id [productgroep_id] 123456
price [prijs] € 11,20
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 2,5 kg
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 0,5 kg