I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Utelatt destinasjon [excluded_destination]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination] for å forhindre at produktet vises på utvalgte steder.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Hvis du vil forhindre at produktet ditt vises på bestemte steder, bruker du attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination].

Støttede verdier:

• Shopping-annonser [Shopping_ads]: Forhindre at produktene du selger, vises i Shopping-annonser. Produktene vises ikke i produktgruppene og i velgerne for oppføringsgrupper i Google Ads. Finn ut mer om Shopping-annonser
  • Bannerannonser [Display_ads]: Forhindre at produktene du selger, vises i dynamiske remarketingannonser. Vær oppmerksom på at det å ekskludere bannerannonser ikke hindrer at dynamiske remarketingannonser vises i Smart Shopping-kampanjer og Performance Max-kampanjer med tilknyttede Merchant Center-feeder.
  • Annonser for varer i butikk [Local_inventory_ads]: Forhindre at produktene du selger, vises i annonser for varer i butikk.
  • Kostnadsfrie oppføringer [Free_listings]: Forhindre at produktene du selger, vises i kostnadsfrie oppføringer på Google.
  • Kostnadsfrie lokale oppføringer [Free_local_listings]: Forhindre at produktene du selger, vises i kostnadsfrie lokale produktoppføringer på Google.
  • Cloud Retail [cloud_retail]: Forhindre at produktinformasjonen din overføres til Cloud Retail-prosjektet ditt hvis du har en aktiv tilknytning.
  • Local Cloud Retail [local_cloud_retail]: Forhindre at produktinformasjonen din overføres til Cloud Retail-prosjektet ditt hvis du har en aktiv tilknytning.
    • Destinasjonene for Cloud Retail [cloud_retail] og Local Cloud Retail [local_cloud_retail] er også tilgjengelige via Cloud Retail API. Disse støttede verdiene er foreløpig ikke tilgjengelige for Merchant Center Next eller Content API.
Merk: Du må velge å delta i programmet for dynamisk remarketing i Google Merchant Center for at attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination] skal fungere på riktig måte med bannerannonsene dine.
Merk: Noen av navnene på produktdestinasjonene er oppdatert. Du har kanskje tidligere sendt inn disse verdiene som destinasjoner for produktene dine: Shopping Actions, Surfaces across Google, Local surfaces across Google. Disse verdiene godtas fortsatt, men vi anbefaler at du oppdaterer produktene dine med de nye verdiene for disse destinasjonene: Free_listings, Free_local_listings.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Støttede verdier Shopping_ads, Display_ads, Local_inventory_ads, Free_listings, Free_local_listings, Cloud_retail, Local_cloud_retail
Gjentatt felt Ja
Filformat Eksempelverdi
Tekstfeeder Display_ads
XML-feeder <g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

Gjentatte felt

Tekst

Hvis du vil sende inn flere destinasjoner som skal utelates, sender du inn attributtet flere ganger – én gang for hver destinasjon (anbefales). Eksempel:

Produktinformasjon for en ortopedisk hundeseng
Attributt Verdi
Tittel [title] XXL ortopedisk hundeseng
Utelatt destinasjon [excluded_destination] Display_ads
Utelatt destinasjon [excluded_destination] Shopping_ads

Du kan også skille destinasjoner med komma ( , ):

Attributt

Verdi

Utelatt destinasjon [excluded_destination]

Display_ads, Shopping_ads

XML

Hvis du vil sende inn flere destinasjoner som skal utelates, for en XML-feed, tar du med et eget attributt for hver utelatte destinasjon:

<g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Shopping_ads</g:excluded_destination>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: Content API sjekker om destinasjonen er synlig for en selger når attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination] brukes. Velg å delta i programmet for å gjøre destinasjonen synlig.
Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Hvis du sender inn motstridende informasjon for attributtene for utelatt destinasjon [excluded_destination] og inkludert destinasjon [included_destination], prioriteres alltid verdien for utelatt destinasjon fremfor verdien for inkludert destinasjon.
  • Hvis du vil forhindre at det vises annonser eller kostnadsfrie oppføringer for produktet ditt: Hvis produktet er tilgjengelig for salg, men du ikke lenger vil vise annonser eller kostnadsfrie oppføringer for produktet, bruker du attributtet for ekskludert destinasjon [excluded_destination]. På denne måten kan du styre hvilke destinasjoner produktene dine vises på. Du kan slutte å vise produkter på en bestemt destinasjon, for eksempel i kostnadsfrie produktoppføringer, eller på alle destinasjoner.
  • Når du ønsker å stoppe visningen av et produkt i annonser midlertidig: Bruk attributtet for pause [pause]. Med dette attributtet kan du stoppe visningen av et produkt i Shopping-annonser, bannerannonser og annonser for varer i butikk i opptil 14 dager – og raskt aktivere det igjen. Finn ut mer om attributtet for pause [pause]. Du kan også stoppe visningen av annonser for produkter ved å endre innstillingene for Google Ads-kampanjen.
  • Hvis nettstedet ditt skal stenges ned for vedlikehold eller i forbindelse med ferie: Hvis du bruker attributtet for ekskludert destinasjon [excluded_destination], vises det ikke annonser og kostnadsfrie oppføringer for produktene dine før nettstedet ditt er klart for trafikk igjen. Vi anbefaler denne fremgangsmåten for å unngå unødvendige avvisninger i kontoen din, og for å kunne vise annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine igjen enda raskere enn hvis produktene hadde blitt avvist.