I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Se produktene du har publisert

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du ser produktene dine i Merchant Center Next, kan du klikke her.

På «Produkter»-siden i Google Merchant Center finner du en liste med detaljert informasjon om produktene du har sendt inn. Her finner du også verktøy du kan bruke for å få en bedre forståelse av godkjenningsstatuser, avgiftssatser og fraktberegninger. Bruk de tilgjengelige filtreringsalternativene til å filtrere etter produktinformasjon eller for å se informasjon om enkeltprodukter.

Få en rask oversikt over alle produktene

På kortene øverst på produktlistesiden kan du se statusen for alle produktene i Merchant Center-kontoen din. Du kan se

• totalt antall produkter som er lastet opp til kontoen din
  • hvor mange produkter som nylig er lagt til eller oppdatert
  • hvor mange produkter som har forslag til løsninger
  • hvor mange produkter som kan vises med merkene for promotering, tilbud eller avslag

Du kan velge et tall på et kort for å filtrere produktlistesiden (du kan for eksempel velge antall produkter som har forslag til løsninger, for å se alle produktene som samsvarer med filteret).

Se en liste over alle produktene

På produktlistesiden kan du se produktinformasjon som

• hvor mange klikk produktene dine har fått
  • pris
  • tilstand
  • tilgjengelighet
  • status (se definisjonene for de ulike produktstatusene)
  • klikkpotensial

Klikkpotensial

Klikkpotensialet til et produkt er et anslag av de potensielle resultatene for produktet – sammenlignet med produktene med best resultater. Med klikkpotensialet til et produkt kan du prioritere hvilke produkter som skal korrigeres, og det blir enklere å forstå produktenes resultater i forhold til potensialet. Potensialet beregnes basert på tidligere trafikk, produktinformasjon og etterspørsel. Det finnes flere mulige verdier for klikkpotensial:

• Et ikon som representerer et høyt antall potensielle klikk for et produkt i UI-et for Merchant Center. Høyt: Potensial for å få et tilsvarende antall klikk som produktene med best resultater.
  • Et ikon som representerer et middels antall potensielle klikk for et produkt i UI-et for Merchant Center. Middels: Potensial for å få et moderat antall klikk sammenlignet med produktene med best resultater.
  • Et ikon som representerer et lavt antall potensielle klikk for et produkt i UI-et for Merchant Center. Lavt: Potensial for å få et lavt antall klikk sammenlignet med produktene med best resultater.

information Hvis det ikke vises noe klikkpotensial, betyr det at Google fortsatt beregner klikkpotensialet. Kom tilbake senere for å se klikkpotensialet for dette produktet.

Her er handlingene du kan utføre på produktlistesiden:

• Filter: For å se data for bestemte filtre i tabellen bruker du filterikonet Et bilde av filtreringsikonet for Merchant Center for å velge en kategori fra rullegardinmenyen. Velg en nøyaktighetsinnstilling, og angi eventuelle søkeord du vil ha med. Du kan filtrere etter følgende termer:
  • Tilpass: Hvis du vil endre kolonnene i tabellen, bruker du kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads til å velge hvilke kolonner du vil se, samt rekkefølgen på dem. Du kan også lagre kolonnesettet ved å velge alternativet «Lagre kolonnesettet» med et valgfritt navn. Du kan vise lagrede kolonnesett ved å klikke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads.
  • Fjern: Slett produkter fra produktlisten din enkeltvis.
  • Sorte: Klikk på overskriftene for å sortere produktene etter kategori.

Se detaljert informasjon om et bestemt produkt

Du kan klikke på tittelen til et produkt for å se følgende detaljer og verktøy:

• Produktoversikt: Se en oversikt over produktet (tittel, link og produktbilde) og godkjenningsstatus for flere programmer. Hvis det oppstår et problem med produktbildet ditt, kan dette vises her. Hvis produktet ditt er avvist, kan du se mer informasjon om årsakene i Varestatus-delen på siden. Finn ut mer om vareavvisninger.
  • Tekniske detaljer: Se utløpsdatoen, opprettelsesdatoen og hovedfeedkilden til produktet samt tilordnede nettilbud for produkter i butikk.
  • Resultater: Se nylige klikk for dette produktet i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer.
  • Varestatus: Se en liste over aktuelle problemer med dette produktet og berørte programmer. Hvis et produkt er blitt avvist på grunn av brudd på retningslinjene, ser du kanskje alternativet Be om gjennomgang. Klikk her for å be om gjennomgang av den aktuelle varen. Finn ut mer om vareavvisninger på grunn av brudd på retningslinjene
  • Informasjon om produktlager: Se informasjon om produktlager på butikknivå for produkter i butikk.
  • Beregninger av avgifter og frakt: Bruk dette verktøyet for å se hvilke avgifts- og fraktsatser som vises til brukerne for dette produktet. I land der du kan angi fraktpriser basert på leveringssted (for eksempel USA og Japan), må du angi et leveringssted for å kunne beregne et resultat. For alle andre lokaliteter beregnes fraktprisen på landsbasis.
  • Rå feedattributter: Se verdiene du har sendt inn for hvert attributt i produktinformasjonen for denne varen.
  • Behandlede attributter: Se de behandlede verdiene for hvert attributt i produktinformasjonen for denne varen, med attributtmodifikasjoner utført av ekstrafeeder, automatiske vareoppdateringer, med feedregler i bruk og etter avvisning av attributter. Google bruker disse verdiene når produktene dine skal vises.
  • Avviste attributter: Se verdiene som er fjernet fordi de er ugyldige, eller fordi du har oppgitt mer enn det maksimale antallet verdier som støttes for det aktuelle attributtet.
  • Informasjon funnet på nettstedet ditt: Se produktinformasjonen (for eksempel pris [price] og tilgjengelighet [availability]) vi fant på nettstedet ditt for dette produktet. Disse dataene kan brukes til å oppdatere produktoppføringen din. Finn ut mer om automatiske vareoppdateringer
  • Aktuelle merker: Hvis du har en promotering, et tilbud eller et avslag på et produkt, kan det vises et merke ved siden av produktet på Google. Eksempel: «Kjøp tre, og få 20 % rabatt».

Last ned produktinformasjon

Du kan laste ned produktinformasjonen i tabulatordelt TSV-format fra «Produkter»-siden.

1. [Valgfritt] Bruk filtre i produktlisten for å filtrere etter status, tilgjengelighet, feedkilde, land, produkttype eller andre produktattributter du selv velger.
  2. Klikk på nedlastingsknappen Et bilde av nedlastingsikonet for Google Ads og Merchant Center.
    • Meldingen «Genererer filen …» vises nederst på skjermen.
  3. Når meldingen «Klar til nedlasting» vises, klikker du på Last ned.

Den nedlastede produktinformasjonen tilsvarer rådataene som sendes inn til Google via hovedfeeden din, i tillegg til eventuelle endringer fra ekstrafeeder, feedregler og automatiske vareoppdateringer. Dermed kan du se produktinformasjonen din slik Google bruker den, og finne ut hvilke endringer du kan gjøre for å få bedre resultater.

Merk: Selv om den nyeste produktinformasjonen vanligvis vises i de nedlastede dataene, kan det være noen forsinkelser i behandlingen hvis du nylig har sendt inn en feed eller opprettet et manuelt tilbud. I så fall kan noe av informasjonen være utdatert.

Flere kontobrukere kan laste ned rapporter samtidig. Det er begrenset hvor mange nedlastinger som kan gjennomføres per konto per dag, og hvor mange produkter som kan inkluderes i hver nedlasting.

• Hvis du får en feilmelding om at du har overskredet grensen for antall produkter i samme nedlasting, kan du filtrere ytterligere for å redusere antallet produkter. Prøv deretter på nytt.
  • Hvis du får en feilmelding om at du har nådd grensen for antall nedlastinger per dag, kan du prøve på nytt senere.

Vanlige grunner til at produkter ikke vises

Hvis varene dine ikke vises, kan du se etter feil på «Produkter»-, «Diagnostikk»- og «Oversikt»-sidene i Google Merchant Center-kontoen din. Det kan for eksempel oppstå feil hvis produktinformasjonen ikke behandles riktig i Merchant Center, hvis et obligatorisk attributt ikke er angitt, eller hvis en vare anses å bryte retningslinjene. Det kan ta opptil to timer før produktinformasjonen vises i produktlisten.

Hvis du ikke finner feil i kontoen din, ligger kanskje svaret i disse vanlige årsakene til at produkter ikke blir vist:

Produktene dine har statusen «Venter»

Det kan hende du ser statusen «Venter» for noen av produktene dine på «Produkter»-, «Diagnostikk»- og «Oversikt»-sidene i kontoen din.

Ventende produkter vises ikke i annonser eller kostnadsfrie oppføringer før de er behandlet av Google. Det kan være flere årsaker til at produkter venter på behandling:

• Du har ikke brukt Merchant Center før, og/eller produktene dine venter på første gjennomgang. Når du legger til en ny feed eller laster opp produktinformasjon til kontoen din for første gang, gjennomgår ekspertene våre kontoen din for å kontrollere at den overholder retningslinjene og kravene for Shopping, og at informasjonen som er oppgitt, samsvarer med spesifikasjonene for produktinformasjon. Dette kan ta opptil tre virkedager for Shopping-annonser og noen uker for andre funksjoner, for eksempel kostnadsfrie oppføringer.
  • Produktbildene er ikke gjennomsøkt ennå. Du trenger ikke å gjøre noe nå. Bildet ditt vises automatisk når vi har hentet det. Vi gir deg beskjed hvis det oppstår problemer. Prosessen er knyttet til programkravene og kan ta alt fra tre virkedager til noen uker, både for Shopping-annonser og andre funksjoner (for eksempel kostnadsfrie produktoppføringer).
Merk: Du bør bare laste opp en feed én gang, med mindre du endrer produktinformasjonen. Hvis du laster opp en feed flere ganger, kan det føre til at prosessen starter på nytt.

Finn ut mer om produktstatusdefinisjoner.

Sikkert Søk er aktivert

Denne funksjonen er slått på som standard og kan føre til at noen av produktene dine ikke blir vist. Finn ut hvordan du slår av Sikkert Søk

Hvis du mener at produktet ditt er feilaktig kategorisert som uegnet for mindreårige, anbefaler vi at du fjerner eventuelt voksent språk eller innhold fra produktet.

Du kan også merke hele nettstedet ditt som uegnet for mindreårige.

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Shopping-annonser i navigasjonspanelet og så på Konfigurasjon.
  3. Klikk på Seksuelt innhold-delen.
  4. Merk av for Nettstedet mitt inneholder produkter av en seksuell art, slik det defineres i Googles retningslinjer.

Finn ut mer om retningslinjene for innhold som er uegnet for mindreårige

Produktene dine er utløpt

For at innholdet i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer alltid skal være oppdatert, utløper alle produkter etter 30 dager. For å forhindre at produktene dine utløper, kan du sende inn produktinformasjonen din så snart vareinformasjonen endres – opptil én gang om dagen og minst én gang i måneden.

Du bør også sjekke Google Ads-kontoen din for å sikre at det ikke er noen problemer med Shopping-kampanjen din.