Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotetietojen synkronointi Kauppiaskeskuksesta Manufacturer Centeriin

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Linkitä Kauppiaskeskus-tilisi Manufacturer Center ‐tiliisi, niin voit synkronoida tuotetietosi. Kauppiaskeskus-tilin linkittäminen tuo mukanaan useita etuja, kuten sujuvan syötteen luomisen ja analytiikan.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat, että data synkronoituu Kauppiaskeskuksesta Manufacturer Centeriin, sinun on ilmoitettava tuotteille GTIN- tai MPN-koodi.

Kun tilit on linkitetty, vahvistettujen brändien tuotteet Manufacturer Centerissä synkronoidaan Kauppiaskeskuksesta. Vältä synkronointiongelmat varmistamalla, että Manufacturer Center ‐tilisi on vahvistettu ja hyväksytty ja että brändisi on hyväksytty Manufacturer Centerissä tilien linkittämishetkellä. Lue lisää brändin vahvistamisesta ja hyväksymisestä

Huom. Et voi linkittää Kauppiaskeskus-tiliä datakumppanitiliin. Lue lisää Manufacturer Centerin datakumppanitileistä

Näin se toimii

1. Kun tilin linkityspyyntö on vahvistettu, tuotteesi synkronoidaan päivittäin. Tilien linkityksen jälkeen sinun on odotettava korkeintaan vuorokausi ennen kuin tuotteet synkronoidaan. Ensimmäisen synkronoinnin jälkeen voi mennä 3–4 päivää, ennen kuin tuotteiden analytiikkatiedot tulevat saataville.

Tietosi synkronoidaan vain Kauppiaskeskuksesta Manufacturer Centeriin. Manufacturer Centerissä tekemäsi muutokset eivät synkronoidu Kauppiaskeskus-tiliisi. Vain Manufacturer Centerissä olevat tuotteet, jotka ovat myös Kauppiaskeskuksessa, päivitetään synkronoinnin aikana.

2. Jos yksikin tuote synkronoidaan, näet uuden syötteen Manufacturer Centerin Syötteet-sivulla. Tämä syöte edustaa Kauppiaskeskus-tililtäsi tulevia tietoja. Syötteen nimi on sama kuin linkitetyn Kauppiaskeskus-tilin. Et voi poistaa tai lisätä uusia maita tai kieliä syöteasetuksista, mutta voit muuttaa olemassa olevien maiden ja kielten näyttöpaikkoja.

Jos sinulla on Kauppiaskeskuksessa useita syötteitä, ne synkronoidaan yhteen yhteiseen syötteeseen Manufacturer Centerissä. Kauppiaskeskuksessa olevat lisäsyötteet ja syötesäännöt koskevat myös synkronoituja tuotteita Manufacturer Centerissä.

3. Linkitetyn Kauppiaskeskus-tilin uudet tuotteet tai muutokset olemassa oleviin tuotteisiin synkronoidaan automaattisesti Manufacturer Centeriin. Suoraan Manufacturer Center ‐tililläsi muokatut määritteiden arvot ovat kuitenkin etusijalla Kauppiaskeskuksesta synkronoituihin määritteiden arvoihin nähden.

Synkronoidun syötteen tai tuotetietojen poistaminen Manufacturer Centeristä ei lopeta syötteen tai tuotetietojen synkronointia Kauppiaskeskuksesta. Jos Kauppiaskeskus- ja Manufacturer Center ‐tilisi on linkitetty, kaikki poistamasi tuotteet lisätään Manufacturer Centeriin uudelleen seuraavan ajoitetun synkronoinnin yhteydessä. Jos haluat estää tuotteiden synkronoinnin Kauppiaskeskuksesta Manufacturer Centeriin, poista tilien linkitys.

Käyttöönotto-ohjeet

Vaihe 1/2: Lähetä tilin linkityspyyntö

Manufacturer Center

1. Kirjaudu Manufacturer Center ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse sen jälkeen Tilin linkittäminen.
  3. Klikkaa Kauppiaskeskus‑välilehteä.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
    • Jos sinulla on pääsy linkitettävälle Kauppiaskeskus-tilille, näet avattavan valikon, josta voit valita yhden tileistä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä Kauppiaskeskus-tilin tunnuksen.
    • Jos sinulla ei ole pääsyä kyseiselle Kauppiaskeskus-tilille, sinun täytyy lisätä Kauppiaskeskus-tilin tunnus.
  5. Jos sinulla on pääsy Kauppiaskeskus-tilille, klikkaa Linkitä.
  6. Jos sinulla ei ole pääsyä Kauppiaskeskus-tilille, valitse Lähetä pyyntö.

Klassinen Kauppiaskeskus

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa Manufacturer Center ‑välilehteä.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
    • Jos sinulla on pääsy linkitettävälle Manufacturer Center ‑tilille, näet avattavan valikon, josta voit valita yhden tileistä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä Manufacturer Center ‑tilin tunnuksen.
    • Jos sinulla ei ole pääsyä kyseiselle Manufacturer Center ‑tilille, sinun täytyy lisätä Manufacturer Center ‑tilin tunnus.
  5. Jos sinulla on pääsy Manufacturer Center ‑tilille, klikkaa Linkitä.
  6. Jos sinulla ei ole pääsyä Manufacturer Center ‑tilille, valitse Lähetä pyyntö.
Huom. Tilin linkityspyyntöä ei voi lähettää Merchant Center Nextissä. Jos käytät sitä, aloita linkitys Manufacturer Centerissä.

Vaihe 2/2: Hyväksy tilin linkityspyyntö

Klassinen Kauppiaskeskus

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa Manufacturer Center ‑välilehteä.
  4. Etsi taulukosta oikea pyyntö ja valitse Näytä pyyntö.
  5. Klikkaa Hyväksy.

Merchant Center Next

1. Kirjaudu Merchant Center Next ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Sovellukset ja palvelut.
  3. Etsi taulukosta oikea pyyntö ja valitse Näytä pyyntö.
  4. Klikkaa Hyväksy.

Manufacturer Center

1. Kirjaudu Manufacturer Center ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse sen jälkeen Tilin linkittäminen.
  3. Klikkaa Kauppiaskeskus‑välilehteä.
  4. Etsi taulukosta oikea pyyntö ja valitse Näytä pyyntö.
  5. Klikkaa Hyväksy.

Parhaat käytännöt synkronoitujen tuotetietojen pitämiseen ajan tasalla

Kun pidät Manufacturer Center- ja Kauppiaskeskus-tilisi linkitettyinä, tuotetietosi pysyvät ajan tasalla Manufacturer Centerissä.

Jos tuotteesi eivät synkronoidu, vaikka olet linkittänyt molemmat tilit, lue lisää synkronointiongelmien korjaamisesta.

Ota yhteyttä tukeen (Kauppiaskeskus | Manufacturer Center), jos jokin synkronoimaton tuote on mielestäsi selvästi merkitty jollekin vahvistetulle brändille.

Tuotteiden päivittäminen tai poistaminen Kauppiaskeskuksessa

• Kauppiaskeskuksessa tehdyt tuotemääritteiden päivitykset tai poistot välittyvät automaattisesti Manufacturer Centeriin. Kun synkronoitu tuote päivitetään tai poistetaan Kauppiaskeskuksessa, sitä vastaava tuote päivitetään tai poistetaan myös Manufacturer Centerissä.
  • Jos poistat syötteen Kauppiaskeskuksessa, kaikki synkronoidut tuotteet poistetaan pysyvästi Manufacturer Centeristä.

Tuotteiden päivittäminen tai poistaminen Manufacturer Centerissä

• Manufacturer Centerissä tehdyt tuotemääritteiden päivitykset tai poistot eivät välity Kauppiaskeskukseen. Muutokset tulevat voimaan vain Manufacturer Centerissä. Jos samoja tuotemääritteitä ei ole päivitetty tai poistettu Kauppiaskeskuksessa, ne synkronoidaan uudelleen Manufacturer Centeriin.
  • Jos poistat Kauppiaskeskus-syötteet Manufacturer Centeristä, kaikki synkronoidut tuotteet poistetaan tilapäisesti, mutta tuotteet lisätään automaattisesti uudelleen, kun tuotetietosi synkronoidaan seuraavan kerran.

Tuotteiden synkronoinnin lopettaminen tilien välillä

Synkronointiongelmien ratkaiseminen

Manufacturer Center ei tunnista brändiäsi

Ongelman syy:

• Manufacturer Centerissä lisätty brändinimi ei vastaa Kauppiaskeskuksessa näkyvää brändinimeä.

Näin ratkaiset ongelman:

• Varmista, että brändinimesi on sama Kauppiaskeskuksessa ja Manufacturer Centerissä.

Yhden tai useamman brändisi tuotteita ei synkronoitu

Ongelman syy:

• Manufacturer Center ‐tilisi on tarkastettavana tai hylätty.
  • Yksi tai useampi brändeistäsi Manufacturer Centerissä odottaa tarkastusta tai on hylätty.
  • Brändisi nimi Kauppiaskeskuksessa ei vastaa Manufacturer Centerissä näkyvää brändinimeä.
  • Tuotteillasi ei ole brändi [brand] ‐määritettä Kauppiaskeskuksessa.

Näin ratkaiset ongelman:

1. Suorita Manufacturer Center ‐tilisi sähköpostivahvistusprosessi loppuun. Tarkista Tilin asetukset ‐sivulta, odottaako sähköpostiosoitteesi vahvistusta ja onko sähköpostin omistaja hyväksynyt tilin. Jos tili hylätään, tutustu Manufacturer Centerin vaatimuksiin ja ota tarvittaessa yhteyttä tukeen.
  2. Varmista, että brändit on hyväksytty Manufacturer Centerissä.
  3. Varmista, että brändinimet ovat samat molemmilla tileillä.
  4. Varmista, että linkitetyn Kauppiaskeskus-tilisi tuotteiden brändi [brand] ‐määritteelle on asetettu oikea arvo.

Synkronoidut tuotteet hylätään Manufacturer Centerissä

Ongelman syy:

• Tuotteiden hylkääminen johtuu todennäköisimmin puuttuvista tai virheellisistä tuotemääritteistä. Löydät kattavan yleiskatsauksen tuotetieto-ongelmista Manufacturer Centerin Diagnostiikka-sivulta.

Näin ratkaiset ongelman:

Tilisi on linkitetty, mutta tuotteitasi ei ole vielä synkronoitu tai syötettä ei ole luotu Manufacturer Centerissä

Ongelman syy:

• Jos et ole havainnut toimintaa 3–4 päivän kuluessa Kauppiaskeskus- ja Manufacturer Center ‐tilisi linkittämisestä, se johtuu todennäköisesti puuttuvasta brändi [brand] ‐määritteestä Kauppiaskeskuksessa.

Näin ratkaiset ongelman:

• Lisää brändeillesi Kauppiaskeskuksessa brändi [brand] ‐määrite. Nimen on oltava täsmälleen sama kuin Manufacturer Centeriin tallennettu brändinimi.