Nyheter i Google Meet

Besök Workspace-bloggen om du vill läsa mer om nya uppdateringar och förbättringar i Google Meet.

April 2023

Undvik störande videor i Meet
Undvik störningar i möten genom att
  • Fokusera mötesvyn på endast presentatören.
  • Dölj deltagare med videoflöden som stör dig.

Mars 2023

Använda brusreducering i Google Meet på Android-enheter
Enhetsbaserad brusreducering är tillgänglig för alla Workspace-användare och användare utanför Workspace på avancerade Android-telefoner. Brusreducering används redan på de flesta iPhone-telefoner. Läs mer om att filtrera bort ljud i Google Meet.
Använda separering av talarljud på Pixel 7 eller senare
Nu kan du använda separering av talarljud på Pixel 7 eller senare. Du kan höra deltagare från riktningen de visas på skärmen. Läs mer om att aktivera separering av talarljud.
Gå med i möten från Android TV
Google Meet-appen är nu tillgänglig på Android TV. Du kan ringa och svara på samtal med Meet på Android TV. Läs mer om att konfigurera Google Meet-samtal på Android TV.

Februari 2023

Kontrollera status för kringutrustning innan du går med i ett möte
Innan du går med i ett Google Meet-möte kan du välja och testa mikrofon, högtalare och kamera. Läs om att kontrollera video och ljud före ett Google Meet-möte.
Rösta i omröstningar som du skapar
När du har startat en omröstning i ett möte kan du rösta i din egen omröstning. Läs om att genomföra omröstningar i Google Meet.

Januari 2023

Använda reaktioner i Google Meet

Det går att använda emoji-reaktioner till att interagera med andra deltagare eller värdar i ett möte.

Reaktioner:

• ger värdar och talare meningsfull feedback.
  • gör det möjligt för deltagare att svara snabbt på innehåll.
  • undviker genanta pauser eller avbrott.
  • visar hur deltagare känner sig.
  • visar vilka ögonblick deltagarna gillar mest eller minst.

Läs mer om reaktioner.

Oktober 2022

Aktivera videoinramning

Vissa Workspace-konton aktiverar videoinramning i Meet för att förbättra synligheten på datorn. Det går att centrera eller rama in videon på nytt före eller under samtal. Läs mer om videoinramning.

Juni 2022

Fästa flera objekt med Google Meet

Nu går det att fästa upp till tre objekt samtidigt. Läs mer om att fästa flera objekt med Google Meet.

Januari 2022

Översätta talad engelska med översatt textning
Mötesdeltagare i vissa Workspace-utgåvor kan översätta talad engelska till följande med Översatt textning:
  • franska
  • tyska
  • portugisiska
  • spanska
Läs mer om översatt textning.
Förbättra mötessamarbetet med Companion-läget i Google Meet

Companion-läge gör det möjligt att förbättra mötessamarbetet när det finns en blandning av fjärrdeltagare eller deltagare i mötesrum.

Läs mer om att använda Companion-läget med Google Meet för hybridsamarbete.

December 2021

Flytta deltagare från smågrupper automatiskt

Mötesvärdar och lärare kan flytta alla automatiskt från smågrupper till huvudrummet. Deltagarna har 30 sekunder på sig att slutföra diskussionen innan de automatiskt flyttas tillbaka till huvudrummet. Läs mer om smågrupper.

November 2021

Låsa deltagarnas ljud och video på iOS

Värdar och medvärdar kan nu förhindra ljud- och videodelning under ett möte genom att låsa alla deltagares ljud och video på iOS-enheter.

Ordna möten med 500 personer på utvalda Workspace-konton

Deltagare med följande Workspace-utgåvor kan nu hålla möten med upp till 500 deltagare:

• Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus

Läs mer om deltagargränser.

Uppdatera colombianskt riktnummer
Colombia har ändrat riktnumret för fasta nummer. Läs mer om att uppdatera colombianska telefonnummer i Google Meet.

Oktober 2021

Lås allas ljud i ett Google Meet-möte
Värdar och medvärdar kan förhindra att deltagare delar sitt ljudflöde under ett möte genom att låsa ljudet för alla deltagare. Läs mer om att använda Ljudlås.
Lås allas video i ett Google Meet-möte
Värdar och medvärdar kan förhindra att deltagare delar sitt videoflöde under ett möte genom att låsa video.Läs mer om att använda Videolås.

September 2021

Ny betaversion av textning i Google Meet
Vissa Workspace-utgåvor har nu översatt textning i Meet. Läs mer om betaversionen och hur du testar översatt textning.
Stäng av ljudet för alla deltagare på iOS
Mötesvärdar på iOS-enheter kan nu stänga av ljudet för alla deltagare samtidigt.

Augusti 2021

Lägg till medvärdar i Google Meet

Värdhantering ger mötesvärdar i alla Workspace-utgåvor åtkomst till säkerhetsfunktioner för möten. Mötesvärdar med vissa Workspace-utgåvor kan använda Värdhantering för att lägga till upp till 25 medvärdar till sina Google Meet-möten.

Läs om att lägga till medvärdar i Google Meet.

Juni 2021

Lägg till textning i livestreamar

Nu går det att lägga till textning i livestreamar. Läs om att lägga till textning i livestream-händelser.

Domänöverskridande livestreaming

Nu går det att livestreama händelser till deltagare på betrodda Workspace-domäner. Läs mer om livestreaming och domänöverskridande livestreaming.

Google Meet-inspelningar är tillgängliga för elevlicenser i Education Plus

Google Meet-deltagare med en elevlicens kan nu spela in möten. Läs mer om att spela in ett möte.

Nya administratörsinställningar för att gå med i möten

Baserat på din Google-kontotyp finns det nya riktlinjer för vilka möten du får gå med i och vem som får gå med i dina möten. Läs mer om att gå med i möten.

Nya uppdateringar av Handuppräckning på stationära och bärbara datorer

• Deltagare med uppräckt hand flyttas till huvudrutnätet
  • Deltagarna får en avisering om att ta ned handen när de talar
  • Moderatorer får en avisering om att visa ordning och antal uppräckta händer

Maj 2021

Nya språk för textning i Google Meet

Meet-användare i Nordamerika och Latinamerika kan nu använda textning på:
  • tyska
  • portugisiska (Brasilien)
  • spanska (Mexiko)

Läs om att använda textning i ett videosamtal.

Ny Google Meet-layout

Google Meet har en ny layout för användare på laptops och datorer. Läs mer om Meets nya layout.

Kontrollera när möteskoden löper ut

Varje möte får en unik möteskod som har en giltighetstid grundad på i vilken produkt mötet skapas. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

Presentera i Google Meet i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Du kan presentera direkt i Google Meet i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.Läs om att presentera i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

April 2021

Aktivera Meets sparläge för att spara data, batteriförbrukning och begränsa CPU
Aktivera Meets sparläge före ett Meet-videomöte för att minska dataanvändningen och spara batteriet. Sparläget begränsar CPU-prestanda så att enhetens batteri räcker längre. Läs mer om Meets sparläge.
Frågor och svar med Google Meet finns tillgängligt på Android-enheter
Google Meet-användare kan nu använda Frågor och svar på Android. Läs om att använda Frågor och svar i Meet på Android
Omröstningar i Google Meet är tillgängliga på Android-enheter
Mötesdeltagare kan nu delta i omröstningar på sina Android-enheter. Läs mer om att delta i omröstningar på Android.
Nya Android-säkerhetskontroller för Education-användare

Education-användare kan nu använda dessa säkerhetskontroller på Android-enheter:

Avsluta möte för alla på en iOS-enhet
Moderatorer i utbildningsmöten kan avsluta ett möte för alla deltagare på en iOS-enhet. Läs mer om att avsluta ett möte för alla deltagare på en iPhone eller iPad.

Mars 2021

Uppdelad bild nu på Android
Meet-användare på Android kan använda uppdelad bild för att visa åtta rutor under ett möte. Läs mer om uppdelad bild på Android-enheter.
Nya textningsspråk för Google Meet på mobilen

Android- och iOS-användare i APAC och Europa har nu åtkomst till följande textningsspråk:

• franska
  • tyska
  • portugisiska (Brasilien)
  • spanska (Mexiko)
  • spanska (Spanien)

Läs mer om att använda textning i videomöten

Uppdelad bild nu på iOS
Meet-användare på Android kan använda uppdelad bild för att visa åtta rutor under ett möte. Läs mer om uppdelad bild på iOS-enheter.
Nya iOS-säkerhetskontroller för Education-användare

Education-användare kan nu använda dessa säkerhetskontroller på iOS-enheter:

Frågor och svar med Google Meet finns tillgängligt på iOS-enheter
Google Meet-användare kan nu använda frågor och svar i iOS. Läs om att använda Frågor och svar i Meet på iOS
Omröstningar i Google Meet är tillgängliga på iOS-enheter
Mötesdeltagare kan nu delta i omröstningar på sina iOS-enheter. Läs mer om att delta i omröstningar på iOS.
Skapa smågrupper före ett videomöte genom Google Kalender
Mötesmoderatorer kan nu förtilldela deltagare i smågrupper genom Google Kalender. Läs mer om att skapa smågrupper genom Google Kalender
Använda Meets globala samtal för möten i Google Workspace
Gå med i Google Meet-videomöten i fler länder med telefonen. Fler internationella nummer är tillgängliga för Google Workspace-användare när Meets globala samtal har aktiverats för organisationen. Läs mer om Meets globala samtal

Februari 2021

Avsluta mötet för alla

Moderatorer i utbildningsmöten kan välja att avsluta ett möte för alla deltagare eller tillåta deltagare stanna kvar i samtalet när de har lämnat mötet. Läs mer om att avsluta ett möte för alla deltagare

Stäng av ljudet för alla för Education-användare

Arrangör av utbildningsmöten kan stänga av alla deltagare samtidigt. Läs om att stänga av ljudet för alla deltagare.

Förhandsgranska hur andra ser och hör dig före ett videomöte

Använd det gröna rummet till att snabbt förhandsgranska bakgrunden och höra ljudet innan du deltar i ett videomöte i Google Meet. Läs mer om förhandsgranska sig själv i gröna rummet.

December 2020

Nya språk för textning i Google Meet
Vi har lagt till fler språkalternativ för textning. Meet-användare i Asien och Stillahavsområdet eller EMEA på datorer kan nu använda textning i:
  • franska
  • tyska
  • portugisiska (Brasilien)
  • spanska (Mexiko)
  • spanska (Spanien)
Läs om att använda textning i ett videosamtal.

November 2020

Uppdateringar av närvarospårning
Vi har uppdaterat närvarospårning:
  • Fler Workspace-användare har åtkomst till närvarospårning.
  • Nu går det att få rapporter för livestreamar.
  • Behöriga administratörer kan aktivera närvarospårning och livestreamingrapporter på domänen.
  • Närvarospårning och livestreamingrapportering går att aktivera eller inaktivera i Google Kalender eller under ett videomöte i Meet.

Läs mer om alla uppdateringar av närvarospårning.

Uppdateringar av smågrupper i Google Meet
Sedan oktober har vi uppdaterat smågrupper:
  • Smågrupper är tillgängliga för fler Workspace-användare.
  • Telefonanvändare kan använda smågrupper.
  • Deltagare kan be om hjälp i en smågrupp.
  • Det går att lägga till en timer till smågrupper.

Läs mer om uppdateringarna av smågrupper.

Handuppräckning i Google Meet
Det går att räcka upp handen virtuellt i ett videomöte i Google Meet för att meddela moderatorn att du vill tala. Läs mer om handuppräckning i Google Meet.
Godkänn alla knackningar samtidigt i Google Meet
Nu kan du godkänna alla väntande knackningar samtidigt i Google Meet. Släpp in alla deltagare samtidigt för att begränsa störningar under videomötet. Läs om att massbjuda deltagare till ett videomöte.

Oktober 2020

Ändra bakgrunden i Google Meet
Det går att ändra bakgrunden när du använder Google Meet på en dator. Nu går det att göra bakgrunden oskarp på mobila enheter. Läs mer om att ändra bakgrunden i Google Meet.
Nytt utseende för Android-appen Google Meet
Android-appen Google Meet har fått ett nytt utseende. Läs mer om den uppdaterade Android-appen Google Meet
Prova smågrupper i Google Meet
Moderatorer kan använda smågrupper till att dela in deltagare i mindre grupper i Google Meet. Läs mer om att använda smågrupper i Google Meet.
Ring in från fler länder med Google Meet

Vi har lagt till uppringningsnummer i ytterligare åtta länder att använda i Google Meet. Läs mer om vilka nya länder/regioner som omfattas av uppringningsfunktionen.

Ställa frågor eller delta i omröstningar i Google Meet

Öka engagemanget med frågor och svar och omröstningar i Google Meet.

September 2020

Filtrera bort störande ljud under Google Meet-möten på mobila enheter
Filtrera bort störningar när du använder Google Meet på en mobil enhet. Läs mer om att använda brusreducering på mobila enheter.
Få närvarorapporter om skolanvändare i Google Meet
Google Workspace for Education Plus-användare kan få närvarorapporter i Google Meet. Läs om att spåra närvaro i Google Meet.
Använda whiteboard i Google Meet
Anordna gemensamma sessioner med en ny digital whiteboard i Google Meet. Läs mer om att använda whiteboard i Google Meet.
Uppdateringar i uppdelad vy
Se dig själv och upp till 49 personer i Google Meet. Läs mer om förbättringarna i uppdelad vy.
Göra bakgrunden oskarp i Google Meet
Nu går det att begränsa störningar i mötet genom att göra bakgrunden oskarp. Du är i fokus medan allt bakom dig är suddigt. Läs mer om att göra bakgrunden oskarp.
Lade till deltagarkontroller för skolanvändare i Google Meet
Mötesskapare och kalenderägare i Google Workspace for Education kan nu hantera vilka som får delta i mötena. Läs mer om deltagarkontroller i Google Meet.
Nytt utseende för iOS-appen Google Meet
iOS-appen Google Meet har ett nytt utseende. Läs mer om den uppdaterade iOS-appen Google Meet.
Presentations- och chattfunktioner för skolanvändare
Mötesskapare och kalenderägare med Google Workspace for Education-konton har nya kontroller för mötessäkerhet. De kan nu hantera vem som får dela sin skärm och skicka chattmeddelanden. Läs mer om tillagda presentations- och chattfunktioner.

Augusti 2020

Casta Google Meet till tv:n
Använda en annan skärm än datorns eller den mobila enhetens till Google Meet. Det går att casta Google Meet till en Chromecast, tv med inbyggd Chromecast eller till Nest smart display. Läs mer om att casta Google Meet.
Blockera deltagare från att knacka på igen
Vi har gjort ändringar i "knacka på" som påverkar hur ofta en deltagare begär att gå med i ett möte i Google Meet för att minska störningar. Läs om att blockera deltagare från att knacka på igen.

Juli 2020

Blockera anonyma användare från skolmöten i Google Meet
Anonyma användare blockeras nu som standard från Google Meet-möten som organiseras i Google Workspace for Education Plus eller Google Workspace for Education Fundamentals. Läs mer om anonyma användare och integritet i Google Meet.

Juni 2020

Filtrera bort buller i videomöten
Avbrott i mötet begränsas genom att Meet nu filtrerar bort bakgrundsljud såsom tryckningar på tangentbord, dörrar som öppnas och stängs och buller utanför fönstret. Molnbaserad AI används till att ta bort störande ljud från ljudingången samtidigt rösten släpps igenom. Läs mer om brusreducering.
Meet i Gmail för mobila enheter

Vi lanserar snart en särskild Meet-flik i Gmail-mobilapparna för iOS och Android. Deltagarna kan gå med i säkra videomöten direkt i Gmail utan att behöva öppna en annan app på sin telefon. Läs mer om Meet i Gmail för mobila enheter.

Förbättringar av layouter sida vid sida

När du väljer en layout sparas den automatiskt som önskad layout. Det innebär att den tillämpas automatiskt på framtida möten om du inte ändrar den. Läs om att ändra layoutinställningar.

Inställningar för sparade layouter

När du väljer en layout sparas den automatiskt som önskad layout. Det innebär att den tillämpas automatiskt på framtida möten om du inte ändrar den. Läs om att ändra layoutinställningar.

Maj 2020

Dölja eller visa Meet i Gmail

Nu kan du styra om Meet ska visas i sidofältet i Gmail. Läs mer om att visa eller dölja Google Meet i Gmail.

Meet videomöten i hög kvalitet är utan kostnad för alla

Vi gör Meet, vår premiumprodukt för videokonferenser, tillgänglig för alla utan kostnad. Meet är en säker och tillförlitlig lösning för videokonferenser som används av bland annat skolor, myndigheter och företag. Alla med en e-postadress kan registrera sig för Meet och få tillgång till många av de funktioner som är tillgängliga för våra företags- och utbildningsanvändare, som enkel schemaläggning och skärmdelning, textning i realtid och layouter som anpassar sig efter dina önskemål, inklusive en utökad sida-vid-sida-visning. Läs mer om videomöten i hög kvalitet i Google Meet.

.

April 2020

Sida vid sida för större samtal

Se och synas i större videomöten med rutnätslayout

Använd den till: Teammöten, firande, virtuella klassrum eller andra stora möten som kräver att du ser och har kontakt med många deltagare samtidigt.

Läs mer i Visa upp till 16 Google Meet-deltagare samtidigt sida vid sida.

Meet i Gmail för webben

Skapa och gå med i möten från Gmail på webben

Använd så här: Spara tid och behåll din plats utan att växla mellan möten och inkorgen, gå med och starta möten direkt från Gmail (endast på webben).

Läs mer i Starta eller gå med i ett videomöte på Google Meet direkt i Gmail.

Presentera video och ljud med hög kvalitet i Meet

Dela videor för att förbättra presentationer

Använd så här: Presentera videor (upp till 30 bilder per sekund) under ett möte.

Läs mer i .

Läge för svagt ljus på mobila enheter

Justera videon automatiskt i svagt ljus (endast mobila enheter)

Använd så här: När du ringer in från en mobil enhet uppdaterar läget för svagt ljus videokvaliteten i svag belysning för bättre synlighet.

Läs mer i Videokonferenser överallt med läget för svagt ljus i Google Meet på mobila enheter.

Mars 2020

Nya kontroller för utbildningskonton

Om organisationen använder G Suite for Education kan enbart den som skapade mötet, kalenderhändelsen eller personen som konfigurerar ett möte på maskinvara i rummet stänga av eller ta bort videomötesdeltagare. Det här säkerställer att deltagande elever inte kan stänga av ljudet eller ta bort varandra eller läraren. (Den här automatiska begränsningen tillämpas på alla utbildningskonton från och med den 19 mars 2020.) Läs mer om kontroller för utbildningskonton

Oktober 2019

Ökade deltagargränser

• Om du har en Enterprise-utgåva går det nu att ordna möten med upp till 250 deltagare.
  • Deltagargränserna har ökats för alla andra Google Workspace-utgåvor. Nya maximala deltagargränser: Google Workspace Enterprise (250), G Suite Business (150) och G Suite Basic (100).

Internationella uppringningsnummer finns i fler utgåvor

Internationella uppringningsnummer till Google Meet för Google Workspace Enterprise-kunder utökas nu till nya möten som organiseras av kunder med G Suite Business, Google Workspace for Education Plus och G Suite Basic.