Bruk Google Meet-funksjoner i den nye Meet-appen

Google Duo er oppgradert og har fått funksjoner for videosamtaler og -møter på mobilenheter og nettet. Når appen er fullstendig lansert, blir også appen og ikonet oppdatert til Google Meet . Finn ut hvordan du oppdaterer appen på Android-enheter.
Når du kommuniserer i den nye Meet-appen, kan du bruke et av disse alternativene:
  • Videosamtaler 1 : 1 eller med grupper: Dette er den klassiske Duo-opplevelsen med ende-til-ende-kryptering der du ringer direkte til et nummer eller en gruppe. For å vise at ende-til-ende-kryptering er aktivert, merkes samtalen med et låsikon, og et vannmerke vises i samtalen.
  • Møter: Du kan opprette eller bli med i et Google Meet-møte som er kryptert i nettskyen, via en link. Videosamtaler og -møter har forskjellige krypteringsmetoder og funksjoner.

Viktig: Du må være logget på med en Google-konto for å prøve møtefunksjoner. Hvis kontoen din bare er konfigurert med et telefonnummer, kan du ikke bruke møter.

Du kan bruke Google Meet-pakken med funksjoner og muligheter i den nye Meet-appen på Android- eller iOS-enheten – eller på nettet. Du kan fortsatt starte et ubegrenset antall videosamtaler via telefonen uten tidsbegrensninger. For å starte videosamtaler 1 : 1 eller med grupper, velg en kontakt eller gruppe eller ring et nummer. Finn ut hvordan du ringer i Google Meet.

På startskjermen ser du også planlagte møter knyttet til Google-kontoen din og en liste over nylig oppringte kontakter, og du kan søke etter kontakter som er synkronisert fra enheten din til appen. Finn ut hvordan du finner og inviterer kontakter.

Når du starter videosamtaler 1 : 1 eller med grupper i Meet, har du tilgang til de samme funksjonene for videosamtaler som i Duo.

Når du oppretter, planlegger eller blir med i møter, har du tilgang til møtefunksjoner du kan bruke til å

Finn ut mer om endringene i Google Duo.

Viktig: Tilgjengeligheten til enkelte møtefunksjoner avhenger av hvilket Google Meet-abonnement du har. Finn ut hvilke premium-funksjoner for Meet som er tilgjengelige for Google Workspace-utgaver.

Opprett eller planlegg møter i den nye Meet-appen

Viktig: Hvis du bare er registrert med et telefonnummer, kan du legge til en e-postadresse for å opprette møter.

1. Åpne Meet-appen .
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt.
  3. Velg et alternativ:
    • Opprett et nytt møte
      1. Velg ett av alternativene for å dele en møtelink:
        • Kopiér
          • Du kan sende linken via e-post, tekstmelding eller hva som helst.
        • Del Share
      2. For å bli med i det nye møtet du har opprettet, trykk på Bli med i møtet .
    • Planlegg i Google Kalender
      • Viktig: Når du trykker på dette alternativet, åpnes Google Kalender-appen og en aktivitet du kan redigere.
  4. For å endre tittelen på og tidspunktet for en aktivitet, legge til gjester og gjøre andre endringer kan du åpne aktiviteten i Google Kalender.
  5. Trykk på Lagre øverst til høyre.
  6. Trykk på tilbakeknappen på enheten for å gå tilbake til Meet-appen .
  7. Åpne møtet på startskjermen eller via møtelinken i kalenderaktiviteten.
Bli med i et møte

Viktig: Du ser bare kommende møter i appen hvis det finnes planlagte møter for kontoen din.

1. Åpne Meet-appen .
  2. Trykk på møtenavnet under «Møter».
  3. Trykk på Bli med.

Bli med i videomøter med møtekoder eller kallenavn

Alle Meet-videomøter har en kode du kan bruke til å bli med i møtet. Møtekoden er en rekke med tegn, for eksempel abc-defg-hjk. Du finner møtekoden i invitasjonen som ble sendt til deg, eller på slutten av møtelinken.

For Google Workspace-brukere: Et kallenavn er en meningsfylt frase, for eksempel møtet-vårt. Du kan velge et kallenavn og dele det med andre i organisasjonen din, slik at alle raskt kan bli med i det samme møtet.

1. Åpne Meet-appen  og trykk på søkefeltet.
  2. Trykk på Skriv inn en møtekode.
  3. Skriv inn møtekoden eller kallenavnet.
    Tips: Bindestrekene i møtekoden er valgfrie.
  4. Trykk på Bli med på møtet.
  5. (Valgfritt) Velg et alternativ avhengig av om du blir med fra en annen organisasjon eller er logget på en Google Workspace-konto:
    • Velg Be om å få bli med.
    • Skriv inn navnet ditt, og trykk på Be om å få bli med.
Finn ut mer om personvern i samtaler og møter

Den nye Meet-appen bruker flere krypteringsmetoder for å beskytte dataene dine.

• Videosamtaler 1 : 1 eller med grupper: Ende-til-ende-kryptering brukes til å maskere data med en kode som bare du og de andre deltakerne har tilgang til. Det er en standard sikkerhetsmetode som beskytter kommunikasjonsdata og er innebygd i alle Meet-videosamtaler 1 : 1 og med grupper. Dermed trenger du ikke å slå den på selv, og den kan heller ikke slås av.
  • For Meet-møter: Kryptering i nettskyen brukes til å kryptere møtedata under overføring og lagret informasjon i Googles datasentre, i stedet for ende-til-ende-kryptering.

Ende-til-ende-kryptering for videosamtaler 1 : 1 eller med grupper

• er en standard sikkerhetsmetode som beskytter kommunikasjonsdata
  • er på som standard og kan ikke slås av
  • sørger for at kun deltakerne i en samtale vet hva som blir sagt eller vist
  • tillater ikke at Google ser, hører eller lagrer lyd eller video fra samtalen
  • maskerer samtaledataene med en kode som kun kan dekodes ved hjelp av en nøkkel
  • innebærer at krypteringsnøkler blir værende på enhetene til oppringerne for 1 : 1- og gruppesamtaler

Kryptering i nettskyen for møter

• Som standard krypteres møtedata under overføring mellom klienten og Googles datasentre for møter som holdes via Google Duo eller Google Meet.
  • Google-tjenere kan dekode møtedataene dine, og de må gjøre det for å slå på visse møtefunksjoner, for eksempel teksting, bakgrunnseffekter og opptak av møter.
  • Når møtedeltakere tar opp møter, lagres og krypteres opptakene som standard i Google Disk.
  • Møtekryptering overholder
    • sikkerhetsstandardene fra Internet Engineering Task Force for DTLS (Datagram Transport Layer Security)
    • SRTP (Secure Real-time Transport Protocol)

Finn ut mer om samtale- og møtekryptering i den nye Meet-appen.

Navnet og pronomenene for Google-kontoen din er synlige for andre møtedeltakere. Endre navn, bilde og annen informasjon i Google-kontoen din.

Folk du tidligere har blokkert i Duo, kan bli med i Meet-møter. Finn ut mer om hvem som kan bli med i møtene dine.