Google Meet-functies gebruiken in de nieuwe Meet-app

Google Duo is geüpgraded en biedt nu mogelijkheden om zowel te videobellen als te vergaderen op mobiele apparaten en het web. Na de upgrade worden de app en het icoon ook geüpdatet naar Google Meet . Bekijk meer informatie over hoe u de app updatet op Android-apparaten.
In de nieuwe Meet-app kunt u het volgende doen:
  • 1-op-1 en groepsvideogesprekken voeren: De klassieke end-to-end versleutelde Duo-functie waarbij u een nummer of groep rechtstreeks belt. U ziet een hangslotje en een watermerk in het gesprek die aangeven dat het gesprek end-to-end versleuteld is.
  • Vergaderen: U kunt een Google Meet-vergadering met cloudversleuteling maken of er via een link aan deelnemen. Tussen de beschikbare functies en versleutelmethoden van videogesprekken en vergaderingen zitten verschillen.

Belangrijk: U moet ingelogd zijn op een Google-account om vergaderfuncties te kunnen gebruiken. Accounts met alleen een telefoonnummer kunnen geen vergaderingen voeren.

U kunt de Google Meet-functies in de nieuwe Meet-app gebruiken op uw Android- of iOS-apparaat of op het web. U kunt ook nog steeds onbeperkt en zonder tijdslimiet videobellen via uw telefoon. Als u een 1-op-1 of groepsvideogesprek wilt starten, selecteert u een contact of groep of kiest u een nummer. Bekijk hoe u kunt bellen via Google Meet.

Op het startscherm staan ook geplande vergaderingen die gekoppeld zijn aan uw Google-account en de lijst met recent gebelde contacten. Bovendien kunt u hier zoeken naar contacten die gesynchroniseerd zijn vanaf uw apparaat met de app. Bekijk hoe u contacten zoekt en uitnodigt.

Als u een 1-op-1 of groepsvideogesprek voert in Meet, heeft u dezelfde functies voor videobellen als in Duo.

Als u een vergadering maakt, plant of eraan deelneemt, heeft u toegang tot de functies voor vergaderingen. Hiermee kunt u:

Bekijk meer informatie over de wijzigingen aan Google Duo.

Belangrijk: Welke vergaderfuncties u kunt gebruiken, hangt af van uw huidige Google Meet-abonnement. Bekijk meer informatie over premium Meet-functies voor Google Workspace-versies.

Een vergadering maken of plannen in de nieuwe Meet-app

Belangrijk: Als u alleen bent geregistreerd met een telefoonnummer, moet u een e-mailadres toevoegen om vergaderingen te kunnen maken.

1. Open de Meet-app .
  2. Tik rechtsonder op Nieuw.
  3. Selecteer een optie:
    • Een nieuwe vergadering maken
      1. Selecteer een optie om de link voor de vergadering te delen:
        • Kopiëren
          • U kunt de link dan versturen, bijvoorbeeld via e-mail of sms.
        • Delen Share
      2. Tik op Deelnemen aan vergadering  om deel te nemen aan de vergadering die u net heeft gemaakt.
    • Plannen in Google Agenda
      • Belangrijk: Als u op deze optie tikt, wordt de Google Agenda-app geopend met een bewerkbare afspraak.
  4. Als u de titel en tijd van de afspraak wilt veranderen, gasten wilt toevoegen en andere bewerkingen wilt aanbrengen, opent u de afspraak in Google Agenda.
  5. Tik rechtsboven op Opslaan.
  6. Tik op uw apparaat op de terugknop om terug te gaan naar de Meet-app .
  7. Open de vergadering op het startscherm of via de link in de agenda-afspraak.
Deelnemen aan een vergadering

Belangrijk: U ziet alleen aankomende vergaderingen in de app als er vergaderingen voor uw account zijn gepland.

1. Open de Meet-app .
  2. Tik onder Vergaderingen op de naam van de vergadering.
  3. Tik op Deelnemen.

Deelnemen aan een videovergadering met de code of bijnaam van de vergadering

Elke Meet-videovergadering heeft een code waarmee u kunt deelnemen aan de vergadering. De code van de vergadering bestaat uit een reeks tekens, zoals abc-defg-hjk. U vindt de code van de vergadering in de deelnamegegevens die aan u zijn gestuurd of aan het einde van de link van de vergadering.

Voor Google Workspace-gebruikers: Een bijnaam is een betekenisvolle woordgroep, zoals onze-vergadering. U kunt elke naam kiezen die u wilt en deze delen met andere mensen in uw organisatie als een snelle manier om allemaal deel te nemen aan dezelfde vergadering.

1. Open de Meet-app  en tik op de zoekbalk.
  2. Tik op Code van vergadering invullen.
  3. Voer de code of bijnaam van de vergadering in.
    Tip: De streepjes in de code van de vergadering zijn optioneel.
  4. Tik op Deelnemen aan vergadering.
  5. (Optioneel) Kies een optie, afhankelijk van of u deelneemt vanuit een andere organisatie of bent ingelogd op een Google Workspace-account:
    • Selecteer Deelnameverzoek.
    • Voer uw naam in en tik op Deelnameverzoek.
Meer informatie over privacy in gesprekken en vergaderingen

De nieuwe Meet-app gebruikt meerdere versleutelingsmethoden om uw gegevens te beveiligen.

• Voor 1-op-1 en groepsvideogesprekken: End-to-end versleuteling wordt gebruikt om gegevens te maskeren met een code waartoe alleen u en de andere bellers toegang hebben. Dit is een standaard beveiligingsmethode die communicatiegegevens beschermt en die is ingebouwd in elk 1-op-1 en groepsvideogesprek in Meet. U hoeft de functie dus niet zelf aan te zetten en u kunt deze niet uitzetten.
  • Voor Meet-vergaderingen: Cloudversleuteling wordt gebruikt in plaats van end-to-end versleuteling om de gegevens van de vergadering tijdens de overdracht en de opgeslagen informatie in de datacenters van Google te versleutelen.

Voor de end-to-end versleuteling voor 1-op-1 en groepsvideogesprekken geldt het volgende:

• Het biedt een standaard beveiligingsmethode waarmee communicatiegegevens worden beschermd.
  • Het staat standaard aan en kan niet worden uitgezet.
  • Alleen mensen in een gesprek weten wat er wordt gezegd of getoond.
  • Google kan de audio en video van een gesprek niet bekijken, horen of opslaan.
  • Het maskeert de gespreksgegevens met een code die door een sleutel wordt gedecodeerd.
  • Versleutelingssleutels blijven op de apparaten van de bellers staan voor 1-op-1 en groepsgesprekken.

Voor cloudversleuteling voor vergaderingen geldt het volgende:

• Vergaderingsgegevens worden standaard versleuteld tijdens de overdracht tussen de client en de Google-datacenters voor elke vergadering die plaatsvindt in Google Duo of Google Meet.
  • Google-servers kunnen uw vergaderingsgegevens decoderen en moeten dit doen om bepaalde functies voor vergaderingen te kunnen leveren, zoals ondertiteling, achtergrondeffecten en de mogelijkheid vergaderingen op te nemen.
  • Als een deelnemer aan de vergadering opnamen aanzet, worden die standaard opgeslagen in Google Drive en versleuteld.
  • De versleuteling van vergaderingen voldoet aan het volgende:
    • De beveiligingsnormen van de Internet Engineering Task Force voor Datagram Transport Layer Security (DTLS)
    • Het Secure Real-time Transport Protocol (SRTP)

Bekijk meer informatie over de versleuteling van gesprekken en vergaderingen in de nieuwe Meet-app.

Andere deelnemers aan de vergadering zien de naam en voornaamwoorden zoals die in uw Google-account staan. Wijzig de foto, naam en andere gegevens in uw Google-account.

Mensen die u eerder heeft geblokkeerd in Duo, kunnen deelnemen aan Meet-vergaderingen. Bekijk meer informatie over wie kan deelnemen aan uw vergaderingen.