Google Meetin ominaisuuksien käyttäminen uudessa Meet-sovelluksessa

Google Duo on päivitetty ja sisältää nyt videopuhelu- ja kokousominaisuudet mobiililaitteilla ja verkossa. Kun päivitys on julkaistu kokonaan, myös sovellus ja kuvake päivitetään Google Meetiksi . Katso, miten voit päivittää sovelluksen Android-laitteilla.
Voit käyttää uudessa Meet-sovelluksessa jompaakumpaa seuraavista:
  • 1:1- ja ryhmävideopuhelut: Duon klassinen, päästä päähän salattu versio, jolla voi soittaa suoraan tiettyyn numeroon tai ryhmään. Puhelussa on lukkokuvake ja vesileima, joka vahvistaa puhelun olevan päästä päähän ‐salattu.
  • Kokoukset: Mahdollisuus luoda pilvipohjainen ja salattu Google Meet ‐kokous tai osallistua sellaiseen linkin kautta. Videopuhelujen ja kokousten ominaisuudet ja salaustavat eroavat toisistaan.

Tärkeää: Kokousominaisuuksia voi kokeilla vain Google-tilille kirjautuneena. Jos tili perustuu vain puhelinnumeroon, kokoukset eivät ole käytettävissä.

Voit käyttää Google Meetin ominaisuuksia uudessa Meet-sovelluksessa Android- tai iOS-laitteella tai verkossa. Voit edelleen soittaa videopuheluita rajattomasti puhelimella ilman aikarajoja. Jos haluat soittaa 1:1- tai ryhmävideopuhelun, valitse kontakti tai ryhmä tai soita numeroon. Katso, miten voit soittaa puhelun Google Meetissä.

Aloitusnäytöllä näkyvät myös Google-tilin kautta järjestettävät kokoukset sekä kontaktit, joille on soitettu äskettäin. Voit hakea laitteestasi sovellukseen synkronoituja kontakteja. Katso, miten voit etsiä ja kutsua kontakteja.

Kun soitat 1:1- tai ryhmävideopuhelun Meetissä, käytössäsi ovat samat videopuheluominaisuudet kuin Duossa.

Kun luot tai aikataulutat kokouksen tai osallistut sellaiseen, voit kokousominaisuuksien avulla

Lue lisää Google Duon muutoksista.

Tärkeää: Tiettyjen kokousominaisuuksien käytettävyys riippuu nykyisestä Google Meet ‐tilaussopimuksestasi. Lue lisää Meetin premium-ominaisuuksista Google Workspacen eri versioille.

Kokouksen luominen tai ajoittaminen uudessa Meet-sovelluksessa

Tärkeää: Jos olet rekisteröitynyt vain puhelinnumerolla, lisää sähköpostiosoite voidaksesi luoda kokouksia.

1. Avaa Meet-sovellus .
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Luo uusi kokous .
      1. Jaa kokouksen linkki valitsemalla seuraavista vaihtoehdoista:
        • Kopioi
          • Voit lähettää linkin sähköpostilla, tekstiviestillä tai muulla haluamallasi tavalla.
        • Jaa Share
      2. Voit liittyä luomaasi uuteen kokoukseen napauttamalla Liity kokoukseen .
    • Ajoita Google Kalenterissa
      • Tärkeää: Kun napautat tätä vaihtoehtoa, Google Kalenteri ‐sovellus avautuu muokattavaan tapahtumaan.
  4. Jos haluat muuttaa tapahtuman nimeä tai ajankohtaa, lisätä osallistujia tai tehdä muita muokkauksia, avaa se Google Kalenterissa.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Tallenna.
  6. Palaa Meet-sovellukseen laitteen takaisin-painikkeella.
  7. Siirry kokoukseen aloitusnäytöltä tai kalenteritapahtuman kokouslinkin kautta.
Kokoukseen liittyminen

Tärkeää: Näet tulevat kokoukset sovelluksessa vain, jos tililläsi on sellaisia.

1. Avaa Meet-sovellus .
  2. Napauta kokouksen nimeä Kokoukset-kohdasta.
  3. Napauta Liity.

Videokokoukseen liittyminen kokouskoodilla tai lempinimellä

Jokaisella Meet-videokokouksella on koodi, jolla voit liittyä kokoukseen. Kokouskoodi on merkkijono, esimerkiksi abc-defg-hjk. Saat kokouskoodin sinulle lähetetyistä liittymistiedoista tai kokouksen linkin lopusta.

Google Workspace ‐käyttäjät: Lyhytnimi on kuvaus kokouksesta, esim. oma-kokous. Voit valita minkä tahansa lyhytnimen ja jakaa sen muille organisaation jäsenille, jolloin kaikki voivat liittyä nopeasti samaan kokoukseen.

1. Avaa Meet-sovellus ja napauta hakukenttää.
  2. Valitse Lisää kokouskoodi.
  3. Lisää kokouskoodi tai lyhytnimi.
    Vinkki: Kokouskoodin väliviivoja ei tarvitse kirjoittaa.
  4. Napauta Liity kokoukseen.
  5. (Valinnainen) Valitse vaihtoehto sen mukaan, liitytkö toisesta organisaatiosta vai oletko kirjautuneena Google Workspace ‑tilille:
    • Valitse Pyydä liittymistä.
    • Kirjoita nimesi ja valitse Pyydä liittymistä.
Lue lisää puhelujen ja kokousten tietosuojasta

Uusi Meet-sovellus varmistaa datasi suojauksen useilla salausmenetelmillä.

• 1:1- ja ryhmävideopuhelut: Päästä päähän ‐salaus suojaa datan koodilla, johon vain sinulla ja muilla osallistujilla on pääsy. Meetin 1:1- ja ryhmävideopuheluissa on sisäänrakennettuna vakiomuotoinen suojaus, joka pitää viestidatan turvassa. Sitä ei tarvitse laittaa päälle erikseen, mutta sen saa pois päältä tarvittaessa.
  • Meet-kokoukset: Kokousdatan salaamiseen sekä siirron aikana että Googlen palvelinkeskuksissa käytetään pilvisalausta päästä päähän ‐salauksen sijaan.

1:1- ja ryhmävideopuheluiden päästä päähän ‐salaus:

• Vakiomuotoinen suojaustapa, joka pitää viestinnässä kulkevan datan turvassa.
  • Oletuksena päällä, eikä sitä voida laittaa pois päältä.
  • Salauksen ansiosta vain puhelun osallistujat tietävät, mitä sanotaan ja näytetään.
  • Salaus ei anna Googlen nähdä, kuulla tai tallentaa puhelun audiota tai videota.
  • Suojaa puheludatan koodilla, jonka purku edellyttää avainta.
  • Salausavaimet pysyvät soittajien laitteilla 1:1- ja ryhmäpuheluissa.

Kokousten pilvisalaus:

• Kokouksen data salataan oletusarvoisesti asiakkaan ja Googlen palvelinkeskusten välillä Google Duo- tai Google Meet ‐sovelluksessa järjestettävissä kokouksissa.
  • Googlen palvelimet voivat purkaa kokouksen datan koodauksen, mikä on tehtävä, jotta tietyt kokousominaisuudet, kuten tekstitykset, taustatehosteet ja kokousten tallennus, voidaan ottaa käyttöön.
  • Oletusarvoisesti kokouksen osallistujien kokoustallenteet säilytetään salattuina Google Drivessa.
  • Kokouksen salauksessa noudatetaan seuraavia:
    • Internet Engineering Task Force ‑tietoturvastandardit, jotka koskevat Datagram Transport Layer Security (DTLS) ‑protokollaa
    • Secure Real-time Transport Protocol (SRTP) ‑protokolla

Lue lisää puheluiden ja kokousten salauksesta uudessa Meet-sovelluksessa.

Google-tilisi nimi ja pronominit näkyvät kokousten muille osallistujille. Näin voit vaihtaa Google-tilisi kuvan ja nimen sekä muuttaa muita tietoja.

Aiemmin Duossa estämäsi ihmiset voivat liittyä Meet-kokouksiin. Lue lisää siitä, ketkä voivat liittyä kokouksiisi.