Een routebeschrijving opvragen en routes weergeven

Met Google Maps kunt u routebeschrijvingen genereren voor de auto, het openbaar vervoer of lopen. Wanneer er meerdere routes worden getoond, wordt de beste route naar uw bestemming in blauw weergegeven. Alternatieve routes worden in grijs op de kaart weergegeven.

Bepaalde routebeschrijvingen in Google Maps bevinden zich in de bètafase en zijn mogelijk beperkt beschikbaar. Wees altijd voorzichtig wanneer u routebeschrijvingen in Google Maps gebruikt. Houd de omgeving altijd goed in de gaten en neem de benodigde maatregelen om de veiligheid van uzelf en de mensen om u heen te waarborgen. Volg bij twijfel de borden langs de weg of het pad waarop u zich bevindt wanneer u een routebeschrijving gebruikt.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik linksonder op Route Route.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Auto: Auto
    • Ov: Ov
    • Lopen: Lopen
    • Rit: Rittenservice
    • Fiets: Fietsen
    • Vliegtuig: Vlucht
  5. Tik onderaan op Stappen Stappen om de lijst van routebeschrijvingen te bekijken voor de auto, lopen of de fiets.

Opmerkingen:

• Als u een andere route wilt kiezen, tikt u op de kaart. Bij elke route wordt de geschatte reistijd op de kaart weergegeven.
  • Als u een routebeschrijving zoekt in een gebied met ritten- of taxiservices, kunt u de rittenservices vergelijken met routebeschrijvingen voor openbaar vervoer en lopen. Meer informatie over het aanvragen van een rit.
  • Voor een ov-route kiest u een route en tikt u vervolgens op de witte balk.
  • Google Maps beschikt niet voor alle steden over ov-routes. U kunt pas een ov-route opvragen als de lokale vervoersmaatschappij routegegevens heeft toegevoegd aan Google Maps. Bekijk welke steden zijn opgenomen.
  • Meer informatie over het zoeken naar vluchten vindt u hier.

Meerdere bestemmingen toevoegen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik linksonder op Route Route.
  4. Tik rechtsboven op 'Meer' Meer en dan Tussenstop toevoegen.
  5. Als u klaar bent, tikt u op Gereed.

Opmerkingen:

• U kunt maximaal negen tussenstops toevoegen.
  • Routebeschrijvingen naar meerdere bestemmingen of routepunten zijn niet beschikbaar voor reizen per openbaar vervoer of ritten.
  • U kunt de volgorde van uw tussenstops als volgt wijzigen: zoek de bestemming die u wilt verplaatsen en dan tik op 'Opnieuw ordenen' Opnieuw ordenen en dan versleep de bestemming.

Uw route aanpassen

Tolwegen en snelwegen vermijden
  1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik linksonder op Route Route.
  4. Tik bovenaan op 'Auto' Auto.
  5. Tik rechtsboven op 'Meer' Meer en dan Routeopties.
  6. Schakel Tolwegen vermijden of Snelwegen vermijden in.
Uw vertrekpunt of bestemming wijzigen

Uw vertrekpunt wordt standaard ingesteld op uw locatie. Als u uw vertrekpunt en bestemming wilt wijzigen, volgt u de onderstaande instructies. Opmerking: U kunt de navigatie niet starten als u uw huidige locatie niet gebruikt, maar u kunt wel een voorbeeld van de route zien.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik linksonder op Route Route.
    • Als u uw vertrekpunt wilt bewerken, gaat u naar het vak bovenaan het scherm en tikt u op Mijn locatie.
    • Als u uw bestemming wilt bewerken, tikt u op een van de bestemmingen in de lijst van het vak 'Naar'.
  4. Tik op Voorbeeld.

Andere manieren om routebeschrijvingen te gebruiken

Route delen

Volg de onderstaande instructies als u iemand een routebeschrijving en een link naar de route in Google Maps wilt sturen.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik linksonder op Route Icoon voor ov-routes in Maps.
  3. Selecteer een route.
  4. Tik rechtsboven op 'Meer' Meer.
  5. Tik op Route delen.
  6. Kies een app om de routebeschrijving te delen.
Een routebeschrijving verzenden naar uw telefoon of tablet

Volg de onderstaande instructies om een routebeschrijving naar uw telefoon of tablet te verzenden.

1. Open Google Maps op uw computer en zorg ervoor dat u bent ingelogd.
  2. Vraag een routebeschrijving op. Sleep de routelijn als u de route wilt wijzigen.
  3. Klik op Routebeschrijving verzenden naar uw telefoon.
  4. Kies een telefoon, tablet, e-mail of sms.

Let op: Als u meer dan één bestemming heeft, kunt u geen routebeschrijving naar uw telefoon of tablet verzenden.