Uw woon-werkverkeer of reis plannen

Voordat u begint aan uw reis met eigen of openbaar vervoer naar huis, werk of andere plaatsen, kunt u uw reis plannen en nuttige informatie bekijken. Zo weet u wanneer u het beste kunt vertrekken, welke verkeersdrukte u kunt verwachten, welke route u het beste kunt nemen en of u onderweg hinder kunt verwachten.

Informatie over plaatsen, verkeer en openbaar vervoer bekijken

U kunt Google Maps gebruiken om snel informatie te vinden over plaatsen, verkeer en openbaar vervoer, allemaal op één plaats.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Woon-werkverkeer CommuteBekijk verkeersinformatie en geschatte reistijden of navigeer naar huis of werk. U kunt ook aanbevolen of alternatieve routes van en naar uw woon- en werkadres bekijken.
  3. Als u wilt schakelen tussen woon- en werkgegevens, tikt u bovenaan het scherm op Naar huis of Naar het werk en selecteert u de gewenste optie in het dropdownmenu.

Tip: Tik op een willekeurige plaats op de kaart of sleep de tabbladen weer naar beneden om de kaart te bekijken.

Uw woon- en werkadres instellen of wijzigen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen

Een bestaande opgeslagen plaats bewerken: Tik op Meer Meer en dan [Naam opgeslagen plaats] bewerken. U kunt ook het pictogram wijzigen of de opgeslagen plaats verwijderen.

Het vervoermiddel voor uw woon-werkverkeer wijzigen

U kunt verschillende routes en suggesties voor uw woon-werkverkeer bekijken door het vervoermiddel te wijzigen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Woon-werkverkeer Commute.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen voor woon-werkverkeer en dan Je woon-werkverkeer en dan kies een optie.

Uw vaste routes uitschakelen

Als uw locatiegeschiedenis is ingeschakeld, kunnen we u een routebeschrijving voor uw vaste routes laten zien. Als u deze routes niet aan uw Google-account wilt koppelen, kunt u uw locatiegeschiedenis uitschakelen.

Opmerking: Uw vaste routes zijn alleen zichtbaar voor u.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het menu Menu en dan Instellingen en dan Persoonlijke content.
  3. Scroll naar 'Locatie-instellingen'.
  4. Tik op Locatie is ingeschakeld.
  5. Schakel 'Locatiegeschiedenis' bovenaan het scherm uit.

Het verkeer nu en later bekijken

Als u uw bestemming in zo kort mogelijke tijd wilt bereiken, kunt u het typische verkeer weergeven voordat u gaat rijden. Zo kunt u de drukste tijden van de dag vermijden.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op Route.
  4. Tik bovenaan op Auto Auto.
  5. Tik op de witte balk onderaan het scherm. U ziet het volgende:
    • Het huidige verkeer op uw route.
    • Typisch verkeer per uur en eventuele files onderweg.

Vertel ons over uw woon-werkverkeer

U kunt routebeschrijvingen en reisinformatie nauwkeuriger en betrouwbaarder maken door Google Maps informatie te geven over uw woon-werkverkeer. U kunt details opgeven over gebruikelijke aankomsttijden, vertrektijden en reisdagen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Woon-werkverkeer Commute.
  3. Tik op Updates voor woon-werkverkeer instellen. Als deze optie niet wordt weergegeven, tikt u op het menu Menu en dan Instellingen en dan Instellingen voor woon-werkverkeer.
  4. Volg de instructies.

Nadat u uw woon-werkverkeer heeft ingesteld, ontvangt u meldingen over verkeer, vertragingen of hinder en reistijden voor uw route.