Een sneltoets toevoegen voor plaatsen die u vaak bezoekt

Plaats een widget op uw startscherm om gemakkelijk informatie op te vragen via de Google Maps-app. U kunt ook belangrijke plaatsen opslaan als sneltoetsen om snel de routebeschrijving op te zoeken.

Een sneltoets toevoegen voor routebeschrijvingen

1. Ga op uw Androdi-telefoon of -tablet naar het gedeelte met widgets.
  2. Zoek de widget 'Google Routes' Google Maps.
  3. Tik op de widget, houd deze vast en plaats deze vervolgens op uw startscherm.
  4. Kies bovenaan hoe u wilt reizen, bijvoorbeeld te voet of met de auto.
  5. Geef een bestemming en een naam voor de snelkoppeling op.
  6. Vink alle selectievakjes aan die overeenkomen met uw voorkeuren. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u tolwegen wilt vermijden wanneer u onderweg bent.
  7. Tik op Opslaan. Wanneer u op de homepage op de widget tikt, navigeert Google Maps naar de opgeslagen bestemming.

Snel een routebeschrijving naar huis of uw werk genereren

Deze functie is al ingesteld op Pixel-telefoons met Android 7.1 of hoger. Als uw apparaat met een andere Android-versie werkt, volgt u de instructies in het gedeelte hierboven om een widget toe te voegen.

1. Tik op de homepage op de Google Maps-app Google Maps en houd deze vast.
  2. Tik op Thuis of Werk.