Het verkeer bekijken of zoeken naar plaatsen langs uw route

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op Android-apparaten en alleen in bepaalde landen.

Met Google Maps kunt u het verkeer bekijken voor uw autorit, eenvoudig plaatsen zoeken of snel naar een veelbezochte plaats navigeren, zelfs als u geen bestemming invoert in Maps.

Het verkeer bekijken voor uw autorit

Volg de onderstaande instructies als u het verkeer voor uw autorit wilt bekijken:

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik onder in het scherm op Woon-werkverkeer Commute
  3. Stel uw woon-werkgegevens in of kies bovenaan 'Naar huis' of 'Naar het werk'. U ziet informatie zoals:
  • Hoe lang het duurt om een voorgestelde bestemming te bereiken. De weergegeven bestemmingen zijn gebaseerd op gegevens in uw Google-accountinstellingen.
  • Aanbevolen en alternatieve routes.
  • Verkeersvertragingen langs uw route, bijvoorbeeld veroorzaakt door aanrijdingen en wegwerkzaamheden.

Een snelkoppeling naar uw routebeschrijving maken

Als u eenvoudig het verkeer voor uw autorit wilt bekijken, maakt u een snelkoppeling naar uw routebeschrijving voor uw mobiele scherm.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Kies Instellingen en vervolgens Navigatie-instellingen en vervolgens Snelkoppeling naar routebeschrijving toevoegen.

Meldingen over autorit ontvangen via Bluetooth

Als u Bluetooth heeft ingeschakeld en uw telefoon of tablet is gekoppeld aan uw auto, ontvangt u meldingen wanneer u uw auto start. Volg de onderstaande instructies om meldingen in te schakelen:

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menu Menu.
  3. Kies Instellingen en vervolgens Navigatie-instellingen en vervolgens Meldingen over autorit.

Veelbezochte plaatsen zoeken en daarheen navigeren

Als u een plaats wilt zoeken en daarheen wilt navigeren met uw auto, volgt u de onderstaande instructies.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Kies Beginnen met rijden.
  4. Tik bovenaan op Bestemming instellen.
  5. Kies een categorie, zoals tankstations of supermarkten, of zoek naar een bepaald type plaats.
  6. Plaatsen langs uw route worden aangeduid met een rode stip. Als u op een stip tikt, wordt de naam van de plaats weergegeven en kunt u zien hoe lang het duurt om er te komen.
  7. Als u naar die plaats wilt gaan, tikt u op Navigeren. Als u er niet naartoe wilt gaan, tikt u op Afwijzen . Als u geen optie kiest, navigeert u automatisch over een paar seconden naar die plaats.

Tips:

• U kunt rechtstreeks ergens naartoe navigeren door te tikken op het vak 'Bestemming instellen' bovenaan en een plaats in te voeren.
  • U kunt alternatieve routes bekijken wanneer u de navigatie start.

Evenementen op uw route bekijken

Wanneer u uw woon-werkverkeer bekijkt, ziet u mogelijk gemarkeerde evenementen, zoals:

• Concerten
  • Parades
  • Marathons
  • Sportevenementen

Op evenementdagen ontvangt u updates over bijvoorbeeld:

• Vertragingen
  • Afsluitingen
  • Verkeerssituatie
  • Alternatieve routes

Deze informatie verdwijnt automatisch zodra het evenement is afgelopen. Verken andere activiteiten die beschikbaar zijn in Maps.