Het verkeer bekijken of zoeken naar plaatsen langs je route

Zelfs als je geen bestemming opgeeft in Maps, kun je het volgende doen:

• Verkeer bekijken voor je autorit.
  • Makkelijk naar plaatsen zoeken.
  • Snel naar veelbezochte plaatsen, zoals parken of tankstations, navigeren.

Verkeer bekijken voor je autorit

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat.
  2. Tik onderaan op Ga Go
  3. Selecteer een van de reisopties die je ziet uit je eerdere activiteit.

Tip: Als je de geselecteerde reis niet ziet, scroll je om de gewenste reis te vinden en zet je deze vast.

Op het tabblad Ga kun je de volgende informatie vinden:

• Hoelang het duurt om een voorgestelde bestemming te bereiken. De weergegeven bestemmingen zijn gebaseerd op gegevens in je Google-accountinstellingen.
  • Aanbevolen en alternatieve routes.
  • Verkeersvertragingen langs je route, bijvoorbeeld veroorzaakt door aanrijdingen en wegwerkzaamheden.

Meer informatie over hoe je het tabblad Ga gebruikt.

Meldingen over autoritten krijgen via bluetooth

Als bluetooth aanstaat op je telefoon of mobiele apparaat en de telefoon of het apparaat is gekoppeld aan je auto, kun je meldingen over je autorit krijgen wanneer je de auto start. Zo zet je meldingen aan:

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon.
  3. Kies InstellingeSettings en dan Navigatie-instellingen en dan Meldingen over autorit.

Evenementen op je route vinden

Als je het verkeer op je route bekijkt, zie je misschien gemarkeerde evenementen, zoals de volgende:

• Concerten
  • Parades
  • Marathons
  • Sportevenementen

Op evenementdagen krijg je updates over bijvoorbeeld:

• Vertragingen
  • Afsluitingen
  • Verkeerssituatie
  • Alternatieve routes

Deze informatie verdwijnt automatisch nadat het evenement is afgelopen. Verken andere activiteiten die beschikbaar zijn in Maps.