Een routebeschrijving opvragen en routes weergeven

Met Google Maps kunt u routebeschrijvingen genereren voor de auto, het openbaar vervoer of lopen. Wanneer er meerdere routes worden getoond, wordt de beste route naar uw bestemming in blauw weergegeven. Alternatieve routes worden in grijs op de kaart weergegeven.

Bepaalde routebeschrijvingen in Google Maps bevinden zich in de bètafase en zijn mogelijk beperkt beschikbaar. Wees altijd voorzichtig wanneer u routebeschrijvingen in Google Maps gebruikt. Houd de omgeving altijd goed in de gaten en neem de benodigde maatregelen om de veiligheid van uzelf en de mensen om u heen te waarborgen. Volg bij twijfel de borden langs de weg of het pad waarop u zich bevindt wanneer u een routebeschrijving gebruikt.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik rechtsonder op Routebeschrijving Route.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Auto: Auto
    • Openbaar vervoer: OV
    • Lopen: Lopen
    • Ritten: Rittenservices
    • Fietsen: Fietsen
  5. Tik op de balk onder aan het scherm met de reistijd en afstand om de routebeschrijving weer te geven.
  6. Als u een andere route wilt kiezen, tikt u op de kaart. Bij elke route wordt de geschatte reistijd op de kaart weergegeven.

Opmerkingen:

• Kies voor routebeschrijvingen voor het openbaar een route en tik op de balk onderaan met de reistijd en afstand.
  • Google Maps beschikt niet in alle steden over routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer. Bekijk welke steden zijn opgenomen.

Routebeschrijvingen bekijken voor scooters en motoren

Opmerking: Deze functie is niet op alle locaties beschikbaar.

Schakel naar routebeschrijvingen voor motoren om eenvoudige stappen te zien als u op een motor of scooter rijdt.

U wordt niet naar wegen geleid waar motoren niet zijn toegestaan. Mogelijk wordt uw route ingekort omdat u naar smallere zijwegen wordt geleid.

1. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Routebeschrijving Route.
  3. Tik op Motor Motor en vervolgens Start.

Tips:

• Voordat u aan de reis begint, kunt u de eerstvolgende bochten van dichtbij bekijken. Tik op de witte cirkels langs de route.
  • Tik op een herkenningspunt om meer informatie te bekijken of om een tussenstop toe te voegen (als u uw eigen voertuig heeft gekozen).

Meerdere bestemmingen toevoegen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik rechtsonder op Routebeschrijving Route.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Extra stop toevoegen. U kunt maximaal negen tussenstops toevoegen.
  5. Tik op Gereed.

Opmerkingen:

• Routebeschrijvingen naar meerdere bestemmingen zijn niet beschikbaar voor reizen per openbaar vervoer of ritten.
  • U kunt de volgorde van uw tussenstops wijzigen. Zoek hiervoor de bestemming die u wilt verplaatsen en vervolgens tik op 'Opnieuw ordenen' Menu en houd deze optie vast en vervolgens sleep de bestemming.
  • U kunt zoeken naar plaatsen langs uw route.

Uw route aanpassen

Tolwegen en snelwegen vermijden
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik rechtsonder op Routebeschrijving Route.
  4. Tik bovenaan op Auto .
  5. Tik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Routeopties.
  6. Tik op Tolwegen vermijden of Snelwegen vermijden.
  7. Tik op Gereed.
Uw vertrekpunt of bestemming wijzigen

Uw vertrekpunt wordt standaard ingesteld op uw locatie. Als u uw vertrekpunt en bestemming wilt wijzigen, volgt u de onderstaande instructies. Opmerking: U kunt de navigatie niet starten als u uw huidige locatie niet gebruikt, maar u kunt wel een voorbeeld van de route zien.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik rechtsonder op Routebeschrijving Route.
    • Als u uw vertrekpunt wilt bewerken, tikt u bovenaan het scherm op Uw locatie.
    • Als u uw eindpunt wilt bewerken, tikt u op een van de opties in de lijst van het vak Bestemmingen.
  4. Tik op Voorbeeld.

Andere manieren om routebeschrijvingen te gebruiken

Een route opslaan om een routebeschrijving offline te bekijken

Wanneer u een internetverbinding heeft, kunt u een route opslaan op uw telefoon of tablet. Vervolgens kunt u de routebeschrijving zoeken wanneer u offline bent.

Opmerking: Opgeslagen routes voor alle vervoermiddelen zijn momenteel beschikbaar in Brazilië, India, Indonesië, Mexico en Rusland. Er kan slechts één route tegelijk worden opgeslagen.

Een route opslaan

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Controleer of u verbinding heeft met internet.
  3. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  4. Tik rechtsonder op Routebeschrijving Route.
  5. Kies bovenaan uw vervoersmiddel.
  6. Tik op de witte balk onderaan. Hier worden de reistijd en de afstand weergegeven.
  7. Tik onderaan op Offline opslaan.

Opmerkingen:

• Uw route wordt opgeslagen op uw telefoon of tablet. Zorg ervoor dat u dezelfde telefoon of tablet gebruikt wanneer u een opgeslagen route zoekt.
  • De opgeslagen route verloopt na 30 dagen.
  • U krijgt voor de route hetzelfde vervoermiddel te zien als u koos toen u de route opsloeg.

Een opgeslagen route zoeken

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Offline route opgeslagen.

Opmerkingen:

• Als u een route opslaat vanaf 'Uw locatie' en een opgeslagen route opzoekt, begint de routebeschrijving op de locatie waar u de route heeft opgeslagen. De routebeschrijving begint niet op uw huidige locatie.
  • Als u geüpdatete informatie zoals verkeer wilt weergeven, tikt u op Vernieuwen Vernieuwen.
  • Stapsgewijze navigatie is momenteel niet beschikbaar voor opgeslagen routes. Als u wilt zoeken naar plaatsen en stapsgewijze navigatie wilt gebruiken, downloadt u een offline gebied.
Route delen

Volg de onderstaande instructies als u iemand een routebeschrijving en een link naar de route in Google Maps wilt sturen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Routebeschrijving Route.
  3. Selecteer een route.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  5. Tik op Route delen.
  6. Kies een app om de routebeschrijving te delen.
Een routebeschrijving verzenden naar uw telefoon of tablet

Volg de onderstaande instructies om een routebeschrijving naar uw telefoon of tablet te verzenden.

1. Open Google Maps op uw computer en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Vraag een routebeschrijving op. Sleep de routelijn als u de route wilt wijzigen.
  3. Klik op Routebeschrijving verzenden naar je telefoon.
  4. Kies een telefoon, tablet, e-mail of sms.

Let op: Als u meer dan één bestemming heeft, kunt u geen routebeschrijving verzenden naar uw telefoon of tablet.