Routebeschrijvingen

U kunt routebeschrijvingen genereren voor de auto, het openbaar vervoer, fietsen, lopen en vliegen.

Routebeschrijvingen

1. Open Google Maps.
  2. Klik op Routebeschrijving .
  3. Klik op punten op de kaart of typ het adres of de plaatsnaam.
  4. [Optioneel] Voeg extra bestemmingen toe door op de routebeschrijvingskaart op de knop  zoom in te klikken. Versleep de bestemmingen om de volgorde ervan te wijzigen.
  5. Klik op het routebeschrijvingspictogram voor de auto , het OV , wandelen , fietsen  of vliegen .

Opmerking: Routebeschrijvingen naar meerdere bestemmingen zijn niet beschikbaar voor reizen per openbaar vervoer of per vliegtuig. Mogelijk kunt u niet in alle regio's een routebeschrijving genereren. Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u geen routes wijzigen door te slepen.

Een routebeschrijving weergeven

De beste route naar uw bestemming staat op de eerste infokaart en wordt op de kaart in het blauw aangegeven. Alternatieve routes worden op de kaart in het grijs aangegeven. U kunt de alternatieve routes bekijken door op de kaart of op een andere infokaart te klikken.

U kunt uw route op twee verschillende manieren bekijken:

• Kaartweergave: wijs de witte cirkels langs de route aan om belangrijke aanwijzingen weer te geven op de kaart.
  • Details van routebeschrijving:
    • Als u een routebeschrijving voor de auto wilt weergeven en afdrukken, klik dan op Details.
    • Als u een routebeschrijving voor het openbaar vervoer wilt weergeven en afdrukken, klik dan op de vertrektijd naast Volgende reis.

Routebeschrijvingen aanpassen

Uw routebeschrijving wijzigen

U kunt de datum en tijd van uw reis veranderen om vóór uw vertrek de beste route te vinden op basis van schema's voor verkeer en openbaar vervoer. Ga als volgt te werk:

1. Vraag een routebeschrijving op.
  2. Klik op Nu vertrekken .
  3. Als u de reisdatum en/of -tijd wilt wijzigen, selecteert u Vertrek of Aankomst.

Opmerking: U kunt een routebeschrijving niet van tevoren plannen als u meerdere bestemmingen heeft.

Als u snelwegen, tolwegen en veerboten wilt vermijden of wilt schakelen van mijl (mi) naar kilometer (km), klik dan op Routeopties.

Als u een bestemming wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op de plaats op de kaart en klikt u op de die rechts van het adres wordt weergegeven. Als u de volgorde van uw bestemmingen wilt aanpassen, klik dan op de cirkel links van de namen van de bestemmingen en versleep ze.

Opmerking: Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u enkele van deze elementen niet gebruiken.

Een routebeschrijving voor het openbaar vervoer aanpassen

Als u een routebeschrijving voor het openbaar vervoer genereert, worden er details weergegeven over de lijn, de reisduur en de dienstregeling. (Bepaalde informatie is mogelijk niet beschikbaar voor alle resultaten.)

Als u andere reistijden voor het OV wilt bekijken en een specifieke tijd wilt opgeven, klikt u op Meer opties en tijden. Hier kunt u de volgende belangrijke informatie raadplegen:

• De totale reistijd voor uw route
  • De tijd die u nodig heeft om naar en van het station of de halte te lopen (stippellijnen)
  • De tijd voor de rit per openbaar vervoer (doorgetrokken lijnen)
  • De ov-lijnen die u gebruikt

Als u de volgende geplande vertrektijd wilt bekijken, klikt u op Nu vertrekken. Of kies een andere datum en tijd voor uw route in de vakken bovenaan.

Klik op een reis om deze te selecteren en weer te geven op de kaart.

Klik op Routeopties om uw route te beperken tot een bepaald type vervoermiddel. U kunt ook Minder overstappen en Minder lopen selecteren.

Opmerking: Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u enkele van deze elementen niet gebruiken.

Volgende stappen

Laura is Google Maps-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig