Een routebeschrijving opvragen en routes weergeven

U kunt op Google Maps routebeschrijvingen opvragen voor de auto, het openbaar vervoer, lopen, de fiets of het vliegtuig. Wanneer er meerdere routes worden getoond, wordt de beste route naar uw bestemming als eerste en in blauw weergegeven. Alternatieve routes worden in grijs op de kaart weergegeven.

Opmerking: Vluchtinformatie is niet beschikbaar op uw telefoon of tablet.

1. Open Google Maps.
  2. Klik op Routebeschrijving Route.
  3. Klik op een punt op de kaart, typ een adres of voeg een plaatsnaam toe.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Auto:
    • Openbaar vervoer:
    • Lopen:
    • Fietsen
    • Vliegtuig

Opmerkingen:

• Routebeschrijvingen naar meerdere bestemmingen, of routepunten, zijn niet beschikbaar voor reizen per openbaar vervoer of per vliegtuig.
  • Mogelijk kunt u niet in alle regio's een routebeschrijving genereren.
  • Google Maps beschikt niet over routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer in alle steden. U kunt pas een routebeschrijving voor het openbaar vervoer opvragen als de lokale vervoersmaatschappij routegegevens heeft toegevoegd aan Google Maps. Bekijk welke steden zijn opgenomen.
  • Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u geen routes wijzigen door te slepen.

Meerdere bestemmingen toevoegen

1. Open Google Maps.
  2. Klik op Routebeschrijving Route.
  3. Voeg een vertrekpunt en bestemming toe.
  4. Klik aan de linkerkant op Toevoegen Toevoegen.

Opmerking: Als u de volgorde van de tussenstops wilt wijzigen, zoekt u de bestemming die u wilt verplaatsen. Klik op de bestemming en versleep deze.

Uw route aanpassen

Tolwegen en snelwegen vermijden
  1. Open Google Maps.
  2. Klik op Routebeschrijving Route.
  3. Klik op een punt op de kaart, typ een adres of voeg een plaatsnaam toe.
  4. Kies Opties.
  5. Vink het selectievakje aan naast Tolwegen of Snelwegen.

Opmerking: Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, is deze functie niet beschikbaar.

Uw reistijd wijzigen

U kunt de datum en tijd van uw reis veranderen om vóór uw vertrek de beste route te vinden op basis van schema's voor verkeer en openbaar vervoer. Volg de onderstaande stappen om uw reistijd te wijzigen.

1. Nadat u uw routebeschrijving heeft ontvangen, klikt u op Nu vertrekken.
  2. Als u de reisdatum en/of -tijd wilt wijzigen, selecteert u Vertrek of Aankomst.

Opmerking: Als u meerdere bestemmingen heeft, kunt u deze optie niet gebruiken.

Andere manieren om routebeschrijvingen te gebruiken

Routebeschrijvingen delen met anderen

Volg de onderstaande stappen als u in Google Maps iemand een routebeschrijving wilt sturen.

1. Open Google Maps.
  2. Vraag een routebeschrijving op.
  3. Klik op Menu Menu als u klaar bent om te delen.
  4. Selecteer Kaart delen of insluiten. Als deze optie niet wordt weergegeven, klikt u op Link naar deze kaart.
  5. Optioneel: vink het selectievakje naast 'Korte URL' in om een kortere link naar de webpagina te maken.
  6. Als u een link wilt markeren, dubbelklikt u erop. Vervolgens kopieert u de link door op CTRL + C (Windows) of ⌘+C (Mac) te drukken.
  7. Plak de link door op CTRL+V (Windows) of ⌘+V (Mac) te drukken in de tekst waarin u de kaart wilt delen, bijvoorbeeld een e-mail of een Google+ bericht.

Tip: U kunt het webadres ook kopiëren uit de adresbalk van uw browser, behalve in Internet Explorer 8 of 9.

Een routebeschrijving verzenden naar uw telefoon of tablet

Volg de onderstaande instructies om een routebeschrijving naar uw telefoon of tablet te verzenden.

1. Open Google Maps op uw computer en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Vraag een routebeschrijving op. Sleep de routelijn als u de route wilt wijzigen.
  3. Klik op Routebeschrijving verzenden naar uw telefoon.
  4. Kies een telefoon, tablet, e-mail of sms.

Let op: Als u meer dan één bestemming heeft, kunt u geen routebeschrijving naar uw telefoon of tablet verzenden.