Een routebeschrijving opvragen

U kunt routebeschrijvingen genereren voor de auto, het openbaar vervoer, fietsen, lopen en vliegen.

Een routebeschrijving opvragen

1. Open Google Maps.
  2. Klik op Routebeschrijving .
  3. Klik op punten op de kaart of typ het adres of de plaatsnaam.
  4. [Optioneel] Als u extra bestemmingen wilt toevoegen, gaat u naar de linkerkant van de routebeschrijvingskaart en klikt u op zoom in. Versleep de bestemmingen om de volgorde ervan te wijzigen.
  5. Klik op het routebeschrijvingspictogram voor de auto , het openbaar vervoer , lopen , fietsen  of vliegen .

Opmerking: Routebeschrijvingen naar meerdere bestemmingen zijn niet beschikbaar voor reizen per openbaar vervoer of per vliegtuig. Mogelijk kunt u niet in alle regio's een routebeschrijving genereren. Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u geen routes wijzigen door te slepen.

Een routebeschrijving weergeven

De beste route naar uw bestemming staat op de eerste infokaart en wordt op de kaart in het blauw aangegeven. Alternatieve routes worden op de kaart in het grijs aangegeven. U kunt andere opties bekijken door op de grijze routes of op een andere kaart te klikken.

U kunt uw route op twee verschillende manieren bekijken:

• Kaartweergave: plaats de muisaanwijzer op de witte cirkels langs de route om belangrijke aanwijzingen weer te geven op de kaart.
  • Als u een routebeschrijving wilt weergeven en afdrukken, klikt u op Details.

Routebeschrijvingen aanpassen

Uw routebeschrijving wijzigen

U kunt de datum en tijd van uw reis veranderen om vóór uw vertrek de beste route te vinden op basis van schema's voor verkeer en openbaar vervoer. Ga als volgt te werk:

1. Nadat u uw routebeschrijving heeft ontvangen, klikt u op Nu vertrekken .
  2. Als u de reisdatum en/of -tijd wilt wijzigen, selecteert u Vertrek of Aankomst.

Opmerking: U kunt geen routebeschrijving van tevoren ontvangen als u meerdere bestemmingen heeft.

Als u snelwegen, tolwegen en veerboten wilt vermijden of wilt schakelen van mijl (mi) naar kilometer (km), klik dan op Routeopties.

Als u een bestemming wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op de betreffende plaats op de infokaart. Ga naar de rechterkant van het adres in en klik op . Als u de volgorde van uw reis wilt aanpassen, klikt u op de cirkel links van de namen van de bestemmingen en versleept u ze.

Opmerking: Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u enkele van deze elementen niet gebruiken.
Een routebeschrijving voor het openbaar vervoer aanpassen

Als u een routebeschrijving voor het openbaar vervoer genereert, worden er details weergegeven over de OV-lijn, de reisduur en de dienstregeling. (Bepaalde informatie is mogelijk niet beschikbaar voor alle resultaten.)

Als u andere reistijden voor het OV wilt bekijken en een specifieke tijd wilt opgeven, klikt u op Planner . Hier kunt u de volgende belangrijke informatie raadplegen:

• De totale reistijd voor uw route
  • De tijd die u nodig heeft om naar en van het station of de halte te lopen (stippellijnen)
  • De tijd voor de rit per openbaar vervoer (doorgetrokken lijnen)
  • De ov-lijnen die u gebruikt

Als u de volgende geplande vertrektijd wilt bekijken, klikt u op Nu vertrekken. Of kies een andere datum en tijd voor uw route in de vakken bovenaan.

Klik op een reis om deze te selecteren en weer te geven op de kaart.

Klik op Routeopties om uw route te beperken tot een bepaald type vervoermiddel. U kunt ook Minder overstappen en Minder lopen selecteren.

Opmerking: Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u enkele van deze elementen niet gebruiken.

Volgende stappen

Laura is Google Maps-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over de pagina.